Montaj buton eco pe 1.2 16v 2014

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Montaj buton eco pe 1.2 16v 2014

    Buna seara! Detin urmatoarea motorizare 1.2 16v +GPL (din fabrica, nu stiu daca conteaza) ,anul 2014 euro5 si am descoperit ca am cablaj tras in spatele unor butoane false.

    Daca imi cumpar buton ECO si il mufez, functioneaza?

    Se poate activa din soft?
    Ma intereseaza "sa fie pe lista", oricum masina e destul de melc.


  • #2
    Salut. Eu am pus butonul, l-am mufat si a functionat fara nici o activare. Dar am Euro 6 si fara GPL din fabrica.

    Comment


    • #3
      Da, funcționează, însă economia nu prea se realizează.

      Comment


      • #4
        Subscriu, si la mine "functioneaza" dar mare "branza" (economie) nu face cel putin la tractorasul meu si nu se impaca nici cu "talpa" mea. Exceptie cateva momente cand l-am testat (unele in conjunctie si cu "robotizata") a fost mereu OFF, iar pe masina mea va ramane doar un buton de decor.
        Desigur insa ca parerile pot fi diferite, fiecare procedeaza cum considera referitor si la acest mod ECO.



        Comment


        • #5
          Economia se vede la drum lung si daca mergi la consum. Daca ai piciorul greu ......
          Eu cind l-am pus prima oara si am venit din Bucuresti pina la Sibiu am vazut o economie de 0.5L/100Km, fata de drumul Sibiu-Bucuresti facut in aceeasi zi.

          Comment


          • #6
            Va multumesc pt raspunsuri. O sa cumpar butonul .Ma intereseaza pentru ca e o dotare in plus, cu bani putini . Poate la drum lung si gol sa il folosesc, sau la bara la bara prin oras.

            Comment


            • #7
              Estimarea mea este ca la 10.000 km adica la un an se economisesc cam 50 litri cu Eco activat. Il dezactivez doar atunci cand vreau sa-i dau talpa cu adevarat, ceea ce se intampla destul de rar. Am mers cu el activat fara probleme pe autostrada spre mare, in special la sfarsit de saptamana cand autostrada era foarte aglomerata. Daca stii cum sa te bagi intr-o depasire gasesti fara probleme o "fereastra" in trafic pentru a face manevra in deplina siguranta. Este chiar mai usor de depasit, cel putin din punctul meu de vedere, decat pe o nationala cu o singura banda pe sens. Asta la 0,9 TCe care are totusi ceva ponei in plus fata de un 1,2. Dar este de mentionat ca eu duc bagaj putin cu mine si in imensa majoritate a timpului suntem doar doi in masina. Chiar daca nu costa prea mult am dubii ca ar merita la acest motor.

              Comment


              • #8
                Si eu sunt putin sceptic (pot fi insa si subiectiv, pentru mine mersul la consum este o tortura) de "economia" la 1.2 in modul ECO in aceleasi conditii de condus. Dar initiatorul a scris cred destul de bine ca daca tot nu il costa asa mult este dispus sa incerce (si pana la urma nu cred ca are ce "pierde", il poate folosi sau nu dupa cum doreste).
                Putina grija insa la montaj si nu ar strica daca are posibilitatea sa verifice cu o diagnoza si starile acestuia (un ex atasat, dar nu numai).

                PS: Bucuresti-Sibiu # Sibiu-Bucuresti in privinta drumului si a consumului (s-a mai discutat).
                Attached Files
                Last edited by Gil26; 21 September 2020, 21:11.

                Comment


                • #9
                  Special m-am uitat in anunturi pe romania + mobile + autoscout si nu am vazut 1.2 cu butonul ala.. or fi foarte rare.

                  Astazi am cumparat si l-am pus, dar am facut doar un drum pana la servici si asta cand pe gpl , cand pe benzina, sa vad daca simt "ceva".Se aprinde in bord 'eco' dar nu am simtit nimic, aveam si ac pornit/oprit. Si pe benzina si pe gpl este activ . Voi testa la un drum lung pe traseu si consum cunoscut anterior (pe benzina, ca am activat cb -ul) - - daca face ceva sau doar imi aprinde martorul in bord. 40 lei, dezmembrari langa casa.

                  Comment


                  • #10
                    Am testat, 100% pe benzina.Consum realizat 7,8, in conditiile in care am scos de multe ori 7.6 la masina asta. Butonul nu cred ca face nimic , in afara de aprinderea martorului luminos in bord.

                    Comment


                    • #11
                      Q.e.d (se pot citi si posturile #7 si #8). Si au fost foarte multe discutii pe tema asta.
                      Nici la masina mea si modul meu de condus nu face "mare branza", am si argumente bazate pe date, fapte, cifre din programele de diagnoza pentru injectie si chiar transmisie. La mine a fost, este si va ramane dezactivat. Dar nu mai intru in polemica: cine doreste il foloseste, cine nu - nu.

                      Comment

                      Working...
                      X
                      Anulare DPF
                      Politica de Securitate Google