Benzina motor 0.9 tce

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Benzina motor 0.9 tce

    Salut,
    Poate o intrebare stupidă, am un Logan 0.9 tce din iunie 2019 si alimentez cu benzina cu CO 100 de la MOL, poate să dăuneze motorului în timp benzina de 100? Am auzit păreri împărțite . Mulțumesc!

  • #2
    In mod normal nu ar trebui sa dauneze.
    O cifra octanica mai mare inseamna proprietati antidetonante mai bune, scutind in buna parte motorul sa faca corectiile de avans al supapelor de admisie (la 0.9 tce) si moment al initierii aprinderii, permitand o functionare optima.
    Insa un inconvenient al folosirii acestui tip de benzina, ar putea fi vechimea acesteia.
    Fiind mai scumpa, este mai putin utilizata de marea masa de consumatori.
    Depozitarea pe o perioada mai mare determina pierderea fractiunilor usor volatile, prin evaporare, adica tocmai acelea care dau porniri usoare, reprize bune in accelerare, randament bun si consum redus.
    Un alt factor, determinat de vechimea benzinei, este oxidarea. Hidrocarburile nesaturate din benzina, oxideaza in contact cu oxigenul din aer, producand gome, gudroane si rasini, care se pot depune pe traseul de admisie, injectoare, supape, cat si intre pistoane si segmenti.
    De asemenea, avand cifra octanica mare, inseamna ca este puternic etilata, ceea ce determina atacarea supapelor si a bujiilor.
    Evitarea depunerilor cat si protejarea supapelor si bujiilor de efectele benzinei etilate, sunt contracarate prin aditivare.
    In concluzie, utilizarea unei benzine la un motor al carui raport de compresie si regim de lucru nu cere musai sa fie cu cifra octanica mare, poate insemna o functionare sub asteptari si bani cheltuiti degeaba.

    PS. In cei 7 ani de cand folosesc un 0.9 tce (aproape 150.000 km), am incercat diferite benzine, si n-am observat diferente wow.
    Last edited by 77sky; 28 December 2020, 12:11.

    Comment


    • #3
      Frumos explicat, în teorie e mai ok, dar să nu fie veche.,

      Comment


      • #4
        Niste linkuri pe aceeasi tema:
        https://www.youtube.com/watch?v=d8L-X89duEs
        https://www.youtube.com/watch?v=D5w1-d0GeVk
        https://www.youtube.com/watch?v=0dgSOVF-TSQ
        Se observa ca la motoarele banale diferentele date de calitatea benzinei sunt zero (vezi Renaultul Clio 3 din linkul al 2-lea), diferentele accentuandu-se pe masura ce avem de-a face cu motoare performante.
        Cum 0.9 tce are o putere litrica destul de mare (100 C.P. / L), am atasat linkul al 3-lea cu motorul 1.0 Ecoboost, apropiat ca tehnologie.

        Comment


        • #5
          salutare si la multi ani am si eu o problema la luminile de la ceasuri nu se mai aprind merg doar cele de la faruri si consola + habitaclu dar nu la ceasuri a mai patit cineva asa ceva
          You do not have permission to view this gallery.
          This gallery has 3 photos.

          Comment


          • #6
            La motor 0.9tce? Sau care e legatura?

            Comment

            Working...
            X
            Anulare DPF
            Politica de Securitate Google