Inlocuire antena radio

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Inlocuire antena radio

    Salut,
    As vrea sa inlocuiesc antena de la MCV-ul meu (Stepway, dar nu cred ca e relevant asta) din 2018. As vrea sa ii pun o antena activa, care sa caute automat frecventele unui post de radio atunci cand calatoresc pe trasee mai lungi. Mi se pare aiurea sa trebuiasca sa caut la fiecare 60-70 de km postul de radio pe care il ascult..

    Problema se imparte in 2:
    1. Ce antena as putea monta si cum? Am vazut varianta "coada de rechin", dar inca nu stiu sigur daca s-ar potrivi peste baza antenei mele.
    2. ... care deriva din cea de mai sus: masina asta are antena montata in partea din fata. Ar merge "coada de rechin" montata in fata? :-/

    Ati mai schimbat careva antena? Cum ati procedat?

    Multumesc

  • #2
    Cred ca ar arata ca naiba o coada de rechin pe partea din fata.... mai bine antena de la noile dacii, care sunt montate in spate, dar ar trebui tot in spate pusa, iar fata astupata.

    Comment


    • #3
      Sistemul audio (dacă este original) are funcția AF-RDS. Ce face această funcție : caută automat frecvența unui post de radio în funcție de zona geografică, astfel, spre exemplu dacă in Cluj asculți EUROPA FM pe frecvența .106.6MHz, și te deplasezi la Tg.Mureș radioul trece automat pe frecvența corespunzătoare regiunii Mureș, când ajungi în zona acoperită de releul Mureș pe frecvența 102.2MHz, fără ca tu să simți vreo diferență. Aceasta dacă ai activă funcția AF din setările radioului, asta ar fi prima condiție, iar cea de a doua e ca postul de radio să fie detectabil prin funcția RDS.(nu toate posturile de radio au această opțiune, practic nu toate emit la nivel național). Dacă un post de radio nu are această opțiune pe ecranul radioului, în partea stânga sus apare AF intermitent, așa îți dai seama dacă trecerea de la o frecvență la alta, funcție de regiune, se va face automat. Tot ce am spus eu mai sus scrie și în cartea radioului mașinii. Poți monta ce antenă vrei, singura diferență ar fi recepția ceva mai bună...dar nu cred că merită....dacă sistemul AF-RDS nu funcționează tot manual trebuie căutat postul. Spre exemplu eu pe traseul Turda(CJ) - Constanța (CT) am ascultat (în zonele în care postul avea semnal) Europa FM fără să fac vreo modificare (căutare de frecvență).
      Pentru cârcotași : am luat postul de radio Europa FM ca exemplu, nu ca să-i fac reclamă....

      Comment


      • #4
        Am inteles, deci nu are nici o treaba cu antena... Curios este ca am functia AF activa in setari si coincidenta este ca chiar EuropaFM ascult in general. Am facut un drum intre Bacau - Ploiesti zilele trecute si ... a trebuit sa caut de fiecare data manual - s-a schimbat frecventa de vreo 3 ori pe traseul: Bacau - Focsani - Buzau - Ploiesti.
        Si la intoarcere la fel. Nu a mutat automat.
        Pe masina am .. MEDIANAV 2 cred ca este - am sa ma uit sa vad ce varianta de soft are, deci el putin teoretic ar trebui sa fie functionala functia asta AF-RDS, ce sa zic..

        Comment


        • #5
          Antena activă (bază cu amplifictor în ea, cum are Duster ph3 și mai nou logan III) necesită activare, altfel sistemul nu știe de amplificator și nu-l alimentează.

          În plus AF (frecvente alternative) implică activarea RDS (radio data systems - ăla ce îți pune denumirea postului pe ecran) iar ambele sunt prezente încă de pe vremea Medianav generație 1 cu fw 1.1.3
          Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

          Comment


          • #6
            Eu am crezut ca acea antena activa face treaba AF-ului, adica imi cauta frecventele alternative pe masura ce ma misc dintr-o zona in alta.

            Apoi, caut in setarile din sectiunea Radio a MediaNav-ului (versiune soft: 1.0.15.1) dar nu vad nicaieri AF. Vad un TA, ce o fi, sincer nici asta nu stiu (Traffic Announcements sau ceva de genul?)..

            Practic am asa: RDS, TA, Regiune, Stiri, AM (toate puse pe "Pornit") si Actualizare lista - e cea care imi "recalculeaza" frecventele manual, ca sa zic asa, cand apas acel buton. Dar nici asta nu imi pare ca face treaba prea buna, nu gaseste intotdeauna posturile cum trebuie.
            De aici am plecat cu ideea ca mi-ar trebui acea antena activa. Acum .. practic antena activa ce face? Amplifica semnalul, in sensul ca va receptiona mai bine posturile sau ce anume? Activarea acesteia se poate face cu testerul (CLIP-ul)?

            Multumesc

            Comment


            • #7
              Regiune/Region = AF (alternative frequency/frecvențe altenative)

              Dacă ai 1.0.15.1 adică Medianav de generație 4 deja ai antenă activă mai ales dacă ai antenă fixă

              Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

              Comment

              Working...
              X
              Anulare DPF
              Politica de Securitate Google