Zgomot și clanc in volan la plecare și frânare cu oprire.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Zgomot și clanc in volan la plecare și frânare cu oprire.

Vă salut dragi colegi ! Am și eu o problemă cu dragul Logan pe care nu știu exact de unde s o apuc , deși sunt sigur că cei mai experimentați dintre voi ați putea avea un răspuns . La plecarea de pe loc sau oprire , doar la viteze mici , atunci când mașina este în mers , dar mai ales când frânez pt a opri , se aude un zgomot ca un clanc , care se simte și în volan . Are cineva idee ce ar putea cauza asta ? Mulțumesc anticipat!

Verifica placutele de frana, daca au un mic joc in locas este perceptibil la franare usoara, iar daca raman stranse pe disc la plecare ai cam acelasi joc. Incerca o vaselina dedicata dar atentie sa nu ajunga unde nu trebuie.

Comment

Pot fi de vină și capetele de bară sau basculele/bucșele.
      Oricum, mașina trebuie ridicată și verificate articulațiile față.
      Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

Comment

Mulțumesc pt amabilitate ! Țin să precizez faptul că zgomotul , acel clanc, pare că se aude din volan . Și e mai pronunțat la oprirea pe loc , mai ales daca oprirea este o idee mai bruscă.

Comment

Nu e ceva neobișnuit ca un joc din față să ajungă să se reflecte în volan...
          Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

Comment

Am ajuns prin experienta sa sa depistez bielete de directie uzate prin 2 metode: 1) cea mai simpla, drum cu piatra, rotit volan maxim (stanga-dreapta), daca incep batai in volan avem uzura in cap de bara/bieleta directie
            2). Roata demontata se incearca balansul/rasucirea bieletei, daca permite cu usurinta miscarea, avem uzura. Daca este ferm, rigid si de-abia se poate misca, trebuie cautat in alta parte

Nu lucrez in acest domeniu, auto, ci doar practic de ani surubaritul la utilajele proprii, fiecare zgomot are o anumita tonalitate, pentru un mecanic bun, cu ureche formata si chef de munca sa demonteze, nu reprezinta o provocare deosebita acest zgomot.
            Personal, nu cred ca din zona directiei provin, mai degraba sistem franare/amortizare

Bafta!
            Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

Comment

Mulțumesc pt răspuns ! Din câte știu eu , fără să am pretenția că sunt vreun mare priceput , bieletele troncăne la denivelări, la gropi , lucru pe care eu nu l am sesizat până acum în cazul meu. Însă zilele trecute am avut ca un pârâit ușor de la roțile din față când am plecat de pe loc într o curbă ușoară.

Comment

Salut. Ai aflat care era sursa problemei?

Comment

Salutare ! Sursa problemei a fost caseta de direcție , motiv pt care am mai schimbat și alte componente la articulații . La 93.000 km , mi se pare totuși că a cedat cam repede caseta de direcție .

Comment

Salut,

Aveți vreo idee de la ce poate fi zgomotul din video?
                    În realitate se aude cam la jumătate din intensitatea din video.
                    Inițial am simțit / auzit în mers la viteze mici.
                    Nu se simte/aude la schimbare de direcție.

Logan 2018, 65000KM.

Comment

Mergi rapid la o verificare completa de directie (as incepe cu capetii de bare si bieletele de directie; "pacanitul" ala de regula vine de la bielete). Poti testa si singur: viraj maxim stanga sau dreapta (te apleci si apuci de bieleta si rogi pe cineva sa miste scurt stanga dreapta; o sa simti niste vibratii. ATENTIE: sa nu o faca la unghi prea mare ca sa-ti prinda mana intre roata si aripa!
                      I have no special talent. I am only passionately curious.

Comment

Multumesc mult pentru raspuns.
                        In cazul asta verific si eu dar merg oricum la service.

Am mai făcut un video cu felul in care se aude in mers drept, fara sa ating volanul, viteza I. In acest video se aude mai aproape de realitate (iar in volan se simte subtil).

Comment

Working...
                        X
                        Anulare DPF
                        Politica de Securitate Google