Schema electrica Logan II Stepway TCE 100 Eco-G - Instalare alarma Pandora Lite v3

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Schema electrica Logan II Stepway TCE 100 Eco-G - Instalare alarma Pandora Lite v3

Salut si La Multi Ani,

Recent am achizitionat o alarma Pandora DXL 0050L v3 din Lituania si am urmat toate schemele de instalate posibile (bine inteles, nu am gasit install manual de la Pandora fix pentru Dacia Logan Stepway TCE ecoG 100 din 2020). Am fost sfatuit de vanzator sa urmez instrucțiunile pentru Duster II.

Autorurismul se afla in Olanda. (manopera foarte scumpa)
    Alarma am montat-o singur pentru a economisi bani. (Am lucrat in domeniul instalatii electrice auto -moto -atv custom multi ani). Firele au fost cositorite pentru contact optim.

Alarma a fost conectata la Can 1 Diag/multimedia langa mufa neagra 40 pin BCM - Pin 23 si 24
    Can H 2.6v / Can L 2.3 masurat cu alarma scoasa, la mufa din partea cu alarma. 12vBatt, Ignition, Gnd totul ok.
    Totul a fost masurat de mai multe ori ca sa fiu sigur ca toate firele de la instalatia alarmei au fost conectate corespunzător.

Problema este ca nu reusesc sa fac alarma sa comunice cu masina si sa inchida/deschida usile si alte functii doar prin can bus.
    Am incercat mai multe coduri de vehicul de la Pandora pentru Dacia si Renault , fara succes.

Bineinteles ca producatorul de la Pandora nu ma ajuta cu informatii pentru ca nu sunt instalator autorizat inregistrat de ei. Nu au vrut sa imi dea nici softul necesar configurării alarmei, dar l-am obtinut de la firma care mi-a vandut alarma

Ceva suspect pentru mine este ca, atunci cand alarma este conectata la instalatie, imi duce Can H la 2.0v ceea ce ma duce cu gandul ca ceva nu este in regula cu alarma. Ciudat este ca am masutat direct in alarma Can H si Can L, ele avand 30kOhm, deci nu e scurt sau vre-un end resitor de 120ohm.
    Can auto are 60ohm si totul este ok.
    Din pacate nu am osciloscop ca sa masor si nici can spy software ca sa vad ce se intampla exact cand alarma incearca sa faca handshake-ul cu CAN de la auto, dar sunt convins ca trimite spam pe cam dintr-un motiv anume.

Momentan am renunțat la idea cu can bus si vreau sa conectez alarma in mod analogic. (Este murdar, dar
    vreau sa închei proiectul asta)

Si aici problema nr.2 cu Dacia asta hibrida, nu am gasit diagrama electrica pentru firele din mufa neagra 40 pini de la BCM T4SL cod A2C92226608

Este cineva aici pe forum care imi poate trimite schemele cu instalatia electrica de la acest Logan ?

Dacia Logan Stepway TCE ecoG 100 - 2020

BCM T4SL cod A2C92226608

VIN il pot trimite prin P.M.​

p.s.
    Daca a montat cineva o asemenea alarma pe Logan II Tce 100 si merge pe CAN bus, va rog sa imi spuneti exact pe ce fire a fost conectata langa BCM sau OBD II si ce cod trebuie folosit in setarea de la alarma.
    Pot intelege orice tip de informatie, pot urmari orice schema, singura mea problema este accesul la aceste informatii ca persoana privata.

Cu respect,
    S.

Apelez si la mai marii senior power users Dacia
    Salutari si La Multi Ani

Gil26, torquemada , DFA

Comment

Vezi că BCM-ul de pe Sandero III este tip C1A - nu tip T4..., altă arhitectură, alte mufe, alți pini, altă mâncare de pește...

Și CAN-ul este protejat de SGW...

Sincer..., implementarea a ce vrei tu la nivel de amator nu o să-ți reușească, părerea mea.

Eu nu te pot ajuta în demersul tău, îmi pare rău.
      Attached Files
      Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

Comment

Mașina colegului este Logan L52 fabricata in 16.06.2020 cu seria UU1L5220xxxxxxxx (asta legat de "...
        cu Dacia asta hibrida... " )

Din pacate acum nu am acces la calculator, dar pentru o alarma Pandora DXL 0050L v3 producatorul oferă service-urilor sau cu persoanelor acreditate un program cu toate informațiile necesare atât conexiuni electrice cât și configurarea pe CAN.
        (plus că sunt colegi de forumuri care au făcut montajul fara probleme in service acreditat Pandora pentru L52)

Comment

Ooops...., și eu care am interpretat greșit postul original..., nu e vorba de generația a 3-a..., scuze!
          Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

Comment

Salut și mulțumesc pentru raspunsuri.

Ca update, am primit de la vanzatorul alarmei o schema de instalare pentru Renault Logan(probabil varul rusesc) nu Dacia Logan din Pitesti.
            Din pacate eu am incercat și aceasta varianta, la mine pe pin 3 si 4 este v-can bus (high speed) si cand am incercat sa operez alarma(inchis/deschis) aveam tot felul de dtc-uri si computerul abs pierdea conexiunea cu can bus. Am deconectat firele pentru ca nu doresc surprize mai ales in timpul mersului…
            la fel, am masurat voltajul si totul era ok cand alarma nu era conectata, deci can H si can l au fost conectate corect si pe pin 3 & 4.

Este posibila ca eu sa fii nimerit o alarma defecta pe partea de canbus, sau bcm-il meu este cumva configurat diferit fata de un logan ii non gpl si codul de can setat in alarma supraincarca can bus cu mesaje incorecte.

In principiu, acesta este principalul motiv pentru care vreau sa fac instalarea in modul analogic, si am nevoie de pinout-ul exact pentru bcm-ul meu.

Daca intre timp reusesc sa o fac sa mearga pe can bus, am sa postez solutia si aici ca update.

Atasez schema primita
            IMG_6834.jpg
            Attached Files

Comment

1. Orice sistem securizat la care ai acces fizic nu mai e securizat.
              2. Cum montez alarma X intră la 1. (forumul nu e privat, orice prost poate găsi informații de aici via google)
              3. Folosește aplicațiile (că sunt 2) pentru configurarea (via usb) alarmei corect, protocolul de comunicare pare setat aiurea, vezi pct.4 .
              4. Asemănarea Renault/Dacia e doar ca funcție, diferentele există - Poți incerca și LADA.
              Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

Comment

Originally posted by enduromecanic View Post
                Salut și mulțumesc pentru raspunsuri.
                Hai ca mult te-au mai ajutat poveri-userii astia,
                mergi prietene la cine a invatat si stie carte, stai si pierzi vremea aici pe forumuri

Comment

george.sce , dar tu prietene drag cu ce l-ai ajutat asa (mult) pe initiatorul acestui topic si de ce stai si pierzi vremea aici pe forumuri (cu toate aceste posturi aiurea si inutile) ??!!

Comment

Working...
                  X
                  Anulare DPF
                  Politica de Securitate Google