Am un logan cu motor 1.2 D4F cu 277.000KM si imi consuma 1L de ulei in aproximativ 1200KM. Uleiul este ELF 5W30? Dupa cum puteti observa este un consum destul de ridicat de ulei insa antigelul este curat si nu imi scoate fum albastru. Credeti ca este ok sa trec la 10W40 sau la un 5W40? Inca nu m-am uitat cu camera in motor dar am asa o vaga banuiala ca pistonele sigur sunt pline de ulei.
Consum ulei ridicat 1L/1200KM
Collapse
X
-
Inspecție ochiometrică: de obicei se pierde ulei pe la garnitura capacului de culbutori.
277000 implică:
- cel putin 2 reglaje de culbutori efectuate, deci demontare capac
- de luat o compresie
- dacă are și gpl la 200000km se reface chiulasa (planare, supape, scaune, etc)... dacă mai ai ce.
Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.
-
Este varianta fără gpl, si într-adevăr pierde ulei pe la capacul de plastic de la clubutori în dreptul bobinei de inducție. Am pus mana pe acolo într-adevăr este ulei dar parca e transpirat daca pot zice asa. Totusi asa de tare sa piardă de sa-mi consume 1L la 1200km credeti ca ar fi posibil? Se merita sa schimb garnitura aia și sa-i bag pe la șuruburi niste RTV?
Comment

Comment