Noul LOGAN - Comanda Si Termen De Livrare

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pai unii suntem nerabdatori...mai facem si credit...

    Comment


    • Eu am comandat masina pe 06.04.2017. ( Sandero Stepway 0.9 ) si mi-au dat terment de livrare ,saptamana 27 ( 3-9 iulie ) !
      Ieri m-au chemat sa imi spuna sa incep sa fac actele ptr Rabla , adica sa imi scot certificatul de neurmarire fiscala + copie legalizata dupa actele masinii ce urmeaza a fi casata .
      Bonus : cerere de restituire a avansului platit la momentul cand am comandat masina !
      Deci , ca sa ma fac inteles : cand am comandat masina , am achitat un avans de aprox 5% ....cica asa e procedura ( ca si cum ai lua-o cu banii jos ). Iar cand incepe programul Remat , acesti bani ti se restituie , urmand a fi platiti din nou...ptr ca doresti achizitionarea masinii prin programul Rabla !
      Incredibil !

      Comment


      • Asa se face, platesti avansul, se restituie si se reface comanda, se face asta pentru a putea comanda masina inainte de inceperea programului. Cu alte cuvinte sa scurteze timpul de asteptare al fabricatiei masinii.

        "Persoanele fizice se pot inscrie incepand cu data de 18 mai pentru programul Rabla, dar si pentru versiunea Rabla Plus care incurajeaza achizitia de masini electrice si hibride, a promis joi ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu. "

        Se pare ca avem un nou termen al rablei, pe 18 se fac inscrierile in aplicatie, probabil ca peste 2 saptamani se incep casarile rablelor...deci probabil ca pe la inceputul lunii iunie voi avea si eu masina

        Comment


        • Să înțelegem că acum ne vor chema pe toți, cei care am achitat avansul, pentru a ne da avansul și a comanda din nou ?!( băncile vor cele mai fericite, câștigând din această manevră )
          Pe mine nu m-a sunat încă. Deocamdată nu mai duc să-l stresez. Am tot fost în ultimul rând.

          Dacă mai sunt colegi de forum care vor fi chemați pentru a reface bonul de comandă ( stornare de avans și reîncărcare), i-aș ruga să posteze. Mulțumesc anticipat!
          Last edited by Matyred; 11 May 2017, 15:00. Reason: Automerged Doublepost

          Comment


          • Si mie mi-a fost comunicat ca mi se vor returna cei 5% inainte de plata avansului. Probabil e o procedura standard la Dacia.

            Comment


            • Pai mie dealerul mi-a spus ca se va face storno+refacturare in momentul in care imi da nota de acceptare la rabla (sper sa imi amintesc corect).
              Practic imi vireaza in contul meu banii de avans, refactureaza cu rabla, virez iar banii de avans (care vor fi la cursul euro Dacia din saptamana respectiva - poate aici si castigul), casez rabla, aduc toate actele + achit diferenta disponibila, finantez restul sumei si ridic masina.

              Oricum cred ca vom fi sunati dupa ce se valideaza actele Rabla, va fi nebunie dupa 18 ca toti dealerii vor sta pe aplicatie sa introduca actele, mai mult ca sigur nu se vor ocupa de altceva.

              Comment


              • Am vb și eu cu dealer-ul și mi-a spus că-n momentul când este activ programul se reface bonul de comandă și implicit stornarea și reîncărcarea.
                Această procedură standard a lor cu cei 5% avans înainte este pentru a fi ei siguri că nu produc ceva de pomană, pentru că nu știu câți dintre voi ați citit ce scrie pe spatele bonului de comandă, dar în caz de renunțarea la comandă trebuie să plătești 10% penalizare din valoarea mașinii în cazul în care se face plata toată ( acum dacă s-a dat doar 5%, nu știu dacă vor rămâne tot la ei sau vor lua 10% din ăștia). Din ce îmi aduc aminte când am citit, atunci pe loc.

                Comment


                • @Matyred : stai linistit ca Dacia nu produce nimic de pomana ; e bataie pe masini asa ca nu se tem ca raman cu ele pe stoc !
                  Daca eu astept ptr masina trei luni , si in ultima clipa renunt ,vine unu cu banii jos si o ia pe metoda "dau banu / iau FRAM-u" .....deci nu ramane Dacia cu masina pe cap sub nici o forma !

                  @Gaby20045 : masina intra in productie in momentul in care dealerul a emis bonul de comanda si ai achitat avansul.Ti se da termen de livrare , si ala ramane ....deci manevra asta cu restituirea avansului si refacerea comenzii cu programul Rabla nu scurteaza nimic si nici nu prelungeste asteptarea.

                  Comment


                  • Baieti, am si eu o intrebare. Datele problemei sunt urmatoarele:
                    - masina comandata in aprilie, cu termen de livrare confirmat de dealer in jurul datei de 7 iulie (se pare ca masina va fi gata pe 28 iunie sau ceva de genul asta)
                    - Vreau sa folosesc un voucher rabla
                    - Vreau sa accesez creditul Prima Masina

                    Problema:
                    Nota de inscriere este valabila 120 de zile (120 de zile sa ce??). Sa fie emisa factura finala? Asta parca se emite cand e gata masina. Daca eu ma mai intind cu aprobarea creditului vreo luna si jumatate e vreo problema?

                    Comment


                    • @ladislau știu că nu produce nimic de pomană, dar vroiam să supliniez că au și penalizări. Mașina pe care eu cumpăr este o mașină produsă pentru un client care nu a ridicat-o.
                      @sebibv, Art 16 spune: " 6) Nota de înscriere este valabilă maximum 120 de zile de la data emiterii, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie inclusiv, a fiecărui an aferent desfăşurării programului, cu excepţia anului 2019, când valabilitatea acesteia nu poate depăşi 25 noiembrie. (7) Producătorul validat emite factura autovehiculului nou în termenul prevăzut la alin. (6)
                      Stai liniștit, că producătorul va avea grijă să emita factura în acel termen. Se găsesc modalităti multiple.Probabil vor emite o Factură pe toată valoare mașinii, cu scadență parțială, astfel încât să încaseze doar voucherul.
                      Referitor la Prima Mașină: Eu m-am interesat de acest program la CEC. Dacă începeam procedura la 1 iunie, pe la mijlocului lui iulie, poate aveam banii. Durează vreo 2-3 săptămâni analizarea dosarului la Fondul de garantare( Am credit prin Prima Casă) și încă vreo 2 săptămâni la CEC( așa mi-a spus tipa). Cei de la CEC nu prea se agită să analizeze un astfel de dosar cât mai repede, mai ales că este dobânda mică, plus că, comisionul este zero. Ei pun mai mare preț pe celelate credite, unde au comisioane și dobânzi mai mari. Și vezi dacă mai au fonduri pentru prima mașină, pentru că programul a început de prin ianuarie. Cartea mașinii va sta la bancă până la sfârșitul creditului. Vor fi în total "cam" 13 rate/ an.

                      Comment


                      • Ti-am scris pe privat.
                        Fonduri sunt ca cica nu se inghesuie lumea la acest program.

                        Comment


                        • Dacia a limitat activitatea la uzinele din Mioveni, în această dimineață, ca urmare a atacului cibernetic global și a constituit o celulă de criză. Mai multe unități din grupul Renault, din Franța și din lume, sunt afectate.

                          ( Shared via Biziday : https://play.google.com/store/apps/d...?id=ro.biziday )

                          Comment


                          • Oare cat de mult au limitat activitatea?

                            Comment


                            • Pai au limitat asa de mult activitatea incat azi au trimis muncitorii acasa... Se pare ca cei care au conceput acest program sunt destul de inteligenti, pacat ca virusul care l-au creat au afectat spitalele si au pus in pericol viata bolnavilor...

                              Din pacate prevad niste intarzieri la livrarile Dacia,sper sa nu fie afectate si calculatoarele AFM ca iar decaleaza Rabla.

                              Comment


                              • Nu stiu daca au trimis toti muncitorii sau doar o parte...
                                O sa vedem ce se intampla zilele urmatoare

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google