Ce Alarma Folositi/recomandati Pe Logan II ?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sincer eu o sa iau masina cu alarma instalata de cei de la Meridian, am primit-o inclusa in pret. Acum ca e sau nu o chinezarie (care nu sunt?) important e sa functioneze corect. Pe vechea masina, un Sandero benzina 2009, tot cu alarma de la dealer am luat-o si a mers slava Domnului 8 ani fara probleme.

    Comment


    • De functionat corect cred ca functioneaza daca o montezi in service autorizat (indiferent daca e achizitionata de la dealaer sau nu). Ideea e daca te satisface ce stie sa faca, daca iti convine o telecomanda atarnata la chei. Unii vor musai pe cheie ca sa nu mai aibe telecomanda. Altii vor cu pornire motor. Alarmele de la dealer sunt cele mai "basic" si cele mai ieftine.

      Comment


      • Originally posted by sadicu View Post
        ...Alarmele de la dealer sunt cele mai "basic" si cele mai ieftine.
        Da, ca sa poata sa le ofere bonus... strategie de marketing.

        Alarma este ea ieftina, dar manopera de montaj este si mai ieftina, din toate punctele de vedere!
        „Viaţa e prea importantă ca să fie luată în serios.” Oscar Wilde

        Comment


        • Da, evident ca e marketing, sa te simti ca primesti ceva insa evident ca nu prea e de calitate. Mai ales ca unii dealeri te lasa sa alegi, alarma sau numerele rosii. Cum numerele rosii sunt in jur de 120 RON parca nici alarma nu ar trebui sa fie prea departe, cred ca pe la 200 RON.
          Legat de montaj, cu siguranta mecanicii , ma rog in cazul asta electricienii sunt foarte slabi pregatiti si fac treaba de mantuiala. Daca mergi cu alta alarma decat asta standard sunt terminati. Eu am fost la Meridian si cand i-am zis ca vreau si pornire motor si deschidere portbagaj a zis ca nu se baga ca nu stie. I-am spus ca platesc suplimentar cat cere pentru piesele aditionale si munca in plus prestata fata de o alarma clasic. A zis ca daca vreau sa mi-o monteze ca pe una stock bine daca nu sa merg in alta parta ca ei nu se baga.

          Comment


          • Eu pe tipul care se ocupa acum 5-6 ani de preluare mașini la Meridian Vest, dacă îl prind pieton, dau peste el așa să îl șifonez puțin.
            Niște idioți, dar nici nu vreau să mă gândesc dacă se duce cineva care nu are nici o treabă cu mecanica.

            Comment


            • La alarmele pe cheia masinii (fara telecomanda) cum faci sa incui masina fara activarea alarmei. Spre exemplu: cand parchez la birou sa nu activez alarma iar cand ajung acasa si parchez sa activez alarma.

              Ce este alarma pe can? Se poate monta fara sa se traga fire asa multe. Spre exemplu sa folosesc senzorii de inchidere pe care masina ii are din fabrica (cati are). Acum cele cu stop-start au si la capota motor. Daca nu are, ramane fara acolo - nu-i bai. Si eventual sa se utilizeze claxonul masinii ca sa nu mai montez sirena + alte fire.

              Comment


              • Eu am avut pe cheie inchidere centralizata (inchis-deschis) si o telecomanda mica langa cheie de unde puteam arma alarma cu sunet sau fara sunet. Asa o fi si acum la astea noi, nu stiu o sa vad. In 2009 mai aveau un tip de alarma, nitel mai scumpa, cu pager, sa te anunte cand suna alarma, dar nu am vrut, mi s-a parut aiurea sa fiu anuntat ori de cate ori suna alarma cand trece un camion pe langa masina, sau la orice traznet mai puternic, sau orice caine care trece pe langa masina, etc.. Conteaza si cum este reglata sensibilitatea senzorului, eu o aveam medie, pornea numai la bruscarea usilor, daca sensibilitatea e mare, suna si cand bate cineva un covor in apropiere ) Acum la noua masina probabil o sa-mi puna tot din aia simpla, dar personal imi este de ajuns, daca este reglata bine.

                Comment


                • @abc pai presupun ca schimbi si cheia, ma rog carcasa aia cu 2 butoane si iti pui cu 4 butoane ca sa ai inchidere centralizata separata de alarma, sa le poti actiona independent.Las alti colegi mai experimentati pe partea asta sa detalieze, eu nu ma pricep la electrica.
                  @NeMar, eu am cu pager care nu e un pic mai scump ci mult mai scump, alarma stock e pe la 200 de RON daca nu ma insel iar cele cu pager incep de la 400 in sus. Nu inteleg cum de ti pare aiurea sa te anunte cand porneste alarma, nu vrei sa stii cand ti se deschide portiera ? Ai spus chiar tu ca , conteaza cum reglezi senzorul deci daca ti se pare asa nasol sa te anunte poti sa-l dai la minim si sa plece alarma doar cand sufera un soc puternic. Oricum sunetul din pager se opreste automat nu e ca si cand ar suna toata ziua. Eu mi-am luat-o exact din motivul asta sa o aud (toate au cam aceleasi "melodii") si sa stiu daca a fost un soc sau mi s-a deschis vreo portiera/portbagaj. Puls ca poti sa opresti pagerul daca nu vrei sa fii deranjat cand e vreo furtuna

                  Comment


                  • La începutul verii am obs pe pedela de ambreiaj antigel, nu am dat importanță ( am avut si la masina veche o dată si cum a apărut așa a dispărut ), astăzi observ iar antigel care a curs pe pedala de ambreiaj.
                    Ore ce conducte trec pe deasupra ? Luni o să mă duc până la Dacoserv să descopăr problema.

                    Comment


                    • Vezi ca ai gresit topicul, sau ti-a cazut antigel de la Alarma ?

                      Comment


                      • Chiar il căutam , am scris greșit scz

                        Comment


                        • Am luat masina, mi-au montat alarma simpla, MAAT scrie pe mica telecomanda. Nu se declanseaza atat de usor, numai la lovituri mai dure in portiere sau daca se sparge geamul. Sper sa nu fie niciodata cazul

                          Comment


                          • Pana la urma am achizitionat alarma Viper 5806V, modul DBALL2, senzor geam spart si senzor antitractare. Telecomanda principala este bidirectionala (avertizare prin LED-uri si sunete, raza mare de actiune) Pana acum pare ok, saptamana viitoare o sa o verific mai in amanunt sa vad ce si cum.

                            Se pare ca au facut recent un update la telecomanda, nu mai are doua baterii 2016 ci un acumulator reincarcabil (~1 ora timp de reincarcare, durata de viata de ~6 luni spun ei). Ma gandesc sa ii mai adaug o sirena autoalimentata si o baterie de backup pentru alarma, sa fie functionala si daca ramane masina fara acumulator sau este deconectat.
                            Attached Files
                            sigpic

                            Comment


                            • Pana la urma la cele cu pornire motor se dezactiveaza acel imobilizator electronic? Parca asa se numește.
                              Oare ce zice casco de chestia asta?

                              Comment


                              • Imobilizatorul nu se dezactiveaza. Au folosit un modul bypass pentru el care se activeaza atunci cand folosesti pornirea din telecomanda si foloseste cip-ul din a doua cheie. Cand functia de pornire din telecomanda nu este activa, imobilizatorul este functional. Am incercat sa pornesc masina cu a doua cheie (fara cip in ea) si nu porneste => casco nu zice nimic.
                                sigpic

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google