ma refeream la diferenta dintre noul dci de 75 si cel de 90 . am vazut ca sunt cele 2 motorizari diesel ,75 respectiv 90 , ma intrebam care este diferenta , de unde au scos aia 15cp , doar din software sau mai sunt si alte modificari ?
Mcv 2013
Collapse
X
-
Si un intercooler mai mare ar trebui, dar astea ar trebui sa le spuna un agent vanzari. Dar ei nu stiu, nu vor, nu pot. Si la vocea clientului nu ai mai multe sanse sa afli ceva. Deci poate ai noroc si citeste un inginer care lucreaza la dacia si are chef si timp sa ne spuna diferentele. Ca ar trebui sa fie multe, de la materiale folosite la organele motorului supuse solicitarilor mai mari pana la piese diferite sau soft modificat.
Eu cred ca e cate un pic din fiecare.
Comment
-
Mi-e mi-a spus cineva ca este acelasi motor la logan2 si puterea creste numai din soft. Mi-a propus sa iau cu motor de 75p ca apoi cresterea puterii nu-i problema. A justificat ca in unele tari taxele sunt dupa puterea motorului si nu a capacitatii cilindrice. Va spun ce am auzit si nu stiu cu certitudine dar uitandum-a pe site-ul dacia la performantele motorului, acestea sunt identice si inclin sa il cred.
Comment
-
Am inteles , tatal meu vrea sa cumpere noul mcv , a facut un test drive cu dokker'u de 75 si spunea ca trage destul de bine . Iar niste angajati de acolo i-au spus ca nu sunt diferente intre motoare , doar ca este resoftat , marketing cica .
Ideea era ca nu vroia sa dea 600e+ pentru un soft , ca mai bine il schimba dupa . Am sa ii arat raspunsurile voastresigpic
Comment
-
Eu unu nu cred ca doar din soft e diferenta de 15 caluti. Dar nu lucrez la dacia si nu trebuie sa stiu eu mai mult ca agentul de vanzari. Dar poti suna la vocea clientului sau trimite un mail. Si sumt sigur ca cei de acolo iti vor spune diferentele. Oricum intre cei care vand masina si cei de la vocea clientului nu cred ca e nici o diferenta.
Comment
-
Motoarele de 1.5 dci sunt mai multe coduri si ajung si la 110 CP.
Diferenta de putere nu poate fi doar din soft, de la 65CP cel mai slab, la 110CP sunt 45 CP, aproape dublu.K9K 700 / 704 (65 hp) Dacia Logan; Renault Clio (II); Renault Kangoo; Renault Thalia; Suzuki Jimny
K9K 792 (75 hp) Dacia Sandero; Renault Clio (II);
K9K 260 / 702 / 710 / 722 (82 hp) Nissan Almera; Renault Mégane (II); Renault Clio (II); Renault Thalia; Renault Kangoo; Renault Scénic (II); Nissan Micra (III)
K9K 728 / 766 / 796 / 830 (85-86 hp) Renault Mégane (II); Renault Modus; Renault Clio (III); Renault Mégane (III);[11] Dacia Sandero; Nissan Micra (III)
K9K 832 (105 hp) Renault Kangoo; Renault Scénic (III)
K9K 836 (110 hp) Renault Mégane (III)
K9K 892 (75 & 90 hp) 2011– Dacia Logan;[12] Dacia Sandero;[13] Renault Clio (III);
K9K 896 (110 hp) 2011– Dacia Duster;[14]
K9K 846 (110 hp) 2012– Dacia Lodgy[15]
Comment
-

Comment