Consum Logan 1,0 SCe

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Comment


    • Grrr...tot 1.0 iese mai bine ca 0.9 (eu am reusit 3.7)
      In ce conditii? Bagaje/nr persoane etc

      Comment


      • Ei... două persoane, fără bagaj, AC doar la coborâri lungi (și de la Suceava la Vatra Dornei sunt câteva), sincer, am mers lejer, în excursie, fără grabă, a cam plouat si la Poiana Negrii erau 13 grade.
        Am resetat CB la plecare din centrul Sucevei, filmarea am făcut-o la întoarcere, a doua zi, in acelasi loc.
        Acum s-a aprins pentru prima dată si cheița în bord, semn că e timpul de revizia de un an. Am fost la reprezentanța si am programat-o la sfârșitul lunii. Adică exact înainte de plecarea la Vama Veche. ;-)

        Ce e fain la mașinile astea mai noi, inclusiv la Dacia, este că POT consuma si puțin, dacă se merge decent. Dar nu te poti aștepta la un astfel de consum în condiții mai grele, gen Transfăgărășan cu cinci persoane si AC. Acolo motorul Diesel este mai potrivit.

        Comment


        • Ce intelegi tu prin "decent"?

          Comment


          • În fraza asta, care exprimă o părere, înțeleg un rulaj, în primul rând, cu respectarea vitezei legale, cu scopul deplasării pe o distanță oarecare, în condiții de confort si siguranță.
            E doar un cuvânt.

            Comment


            • Adica mers normal, nu ca tampitul punand in pericol viata participantiilor (aka vezi aia 6 morti zilnic din RO)

              Comment


              • Originally posted by Duducu View Post
                Ce e fain la mașinile astea mai noi, inclusiv la Dacia, este că POT consuma si puțin, dacă se merge decent. Dar nu te poti aștepta la un astfel de consum în condiții mai grele, gen Transfăgărășan cu cinci persoane si AC. Acolo motorul Diesel este mai potrivit.
                Am facut eu Transfagarasan si Transalpina fara AC insa, 4.5 consum. Din pacate am facut si a doua oara testul cu plin plin, minciuna din bord/sau de la pompa se mentine, e undeva in jur de 0,7-1 litru in plus la suta fata de ce arata in bord.

                Am pus insa GPL miercuri, am facut cu un plin vreo 550 de km, mi-a iesit un mediu de 7,7 litri la suta, fata de 5,9 afisati pe bord, mers si pe autostrada cu 130, AC aproape tot timpul.

                Comment


                • Eu merg cu 50-60 km/h in oras, 90-100 extraurban si 120-130 pe autostrada, doua persoane, bagaje medii. Ma intreb daca, in aceste conditii, motorasul asta ar fi ce imi trebuie sau daca diferenta de pret fata de 0.9 Tce ar fi pe deplin justificata.

                  Comment


                  • In conditiile mentionate de tine, 1.0 e mai mult decat iti trebuie si diferenta de 1000 euro deplin justificata.

                    Comment


                    • Puterea nu strica sa o ai. Iar la 0.9 poti sa faci un mic chip tuning si deja la 100-110 cai diferenta incepe sa fie majora.

                      Comment


                      • Daca cei 1000 euro nu sunt o povara prea mare, merita sa ai cativa cai in plus sub capota, uneori chiar este nevoie de ei. Daca totusi efortul financiar se simte prea mult la buzunar, ramai la 1.0 SCe, este cel mai bun compromis posibil, mai ales la SL Plus.
                        Daca Stepway-ul meu ar fi avut in oferta un motor aspirat, l-as fi luat cu ochii inchisi.

                        Comment


                        • Puterea corelata cu starea drumurilor din Romania, carutelor, limitatoarelor de viteza gen trecere de pietoni, radarelor si lista poate continua
                          Parere personala, nu dati cu bolovani.
                          Last edited by alex1ioan; 13 July 2018, 19:36.

                          Comment


                          • Da si nu,
                            N-am condus 1.0...dar am detinut 1.4 (puterea asemanatoare, cuplu putin mai mic)...iti faci treaba decent cu el. Puterea suplimentara iti ofera doar o doza de confort

                            P.S. Am facut doua drumuri lungi in saptamaniile trecute...in ambele situatii am uitat sa scot masina de pe ECO cand am iesit din oras...nici macar n-am observat. Si eu conduc cam ca tine.
                            Si daca-i sa aleg acum...probabil tot pe 0.9 as merge. Dar eu circul mai mult in exterior...in oras nu prea se simte diferenta intre 75 cp, 90 cp...si 200cp
                            Last edited by bolovan; 13 July 2018, 20:34.

                            Comment


                            • Sunt curios cu ce modificări/îmbunătățiri o sa vina Loganul 3. Am auzit că s-ar lansa anul viitor. Deși în privința motorizărilor nu cred că vor fi (mari) diferente.

                              Comment


                              • Putin cam prea devreme pt logan 3. De regula exista un interval de 8 ani cu un facelift la 4 ani. Iar logan 2 are 6 ani (iar facelift-ul nici macar 2 ani)

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google