Consum Logan 1,0 SCe

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Bro, nu asta era ideea.

    Uite, dacă eu, ca bucureștean, aleg să merg cu Loganul exclusiv în week-end și doar noaptea, după ora 23:00, pun pariu cu cine vreți voi și pe orice sumă vreți voi că pot merge cu un plin mult mai mulți km decât colegul Teo94!

    Din acest motiv am întrebat despre ce oraș e vorba, despre trafic, semaforizări, etc.

    Pe de altă parte, dacă-mi cauți postările în legătură cu cât papă mașina, vei observa că din contră, sunt un susținător al acesteia, fiind la rându-mi încântat de cât consumă.
    Last edited by Catalin S.; 5 October 2018, 10:38.
    http://www.loganclub.ro/forum/pictur...pictureid=8026

    Comment


    • Salut.

      sunt relevante discutiile despre consum. Sunt diferite fiinca si talpa e diferita. Unul are 42 altul 46 la picior. Conditiile meteo.
      Spre exemplu eu am avut dupa 1430 km un consum de 5.1 (drum Caransebes-Mangalia via Craiova)/ 72 km/h media. In momentul in care am tinut bolidul doar in oras (ceva drumuri de Timisoara (si oras) a crescut la 6.2-6.3. Acum dupa resetare si 3 km am un consum de 5.4 (65% oras doar).

      Revin cu update dupa week-endul asta. Duc bolidul la munte.

      „Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii.”

      Comment


      • Originally posted by Catalin S. View Post
        Bro, nu asta era ideea.

        Uite, dacă eu, ca bucureștean, aleg să merg cu Loganul exclusiv în week-end și doar noaptea, după ora 23:00, pun pariu cu cine vreți voi și pe orice sumă vreți voi că pot merge cu un plin mult mai mulți km decât colegul Teo94!

        Din acest motiv am întrebat despre ce oraș e vorba, despre trafic, semaforizări, etc.

        Pe de altă parte, dacă-mi cauți postările în legătură cu cât papă mașina, vei observa că din contră, sunt un susținător al acesteia, fiind la rându-mi încântat de cât consumă.
        Scuze atunci, am crezut ca faci parte din brigada de indignati (hateri) care sar de cur in sus (scuzati limbajul) cand apare cineva cu un consum bun.

        Comment


        • Originally posted by bolovan View Post
          Gooodd...si s-au discutat km de topicuri pe tema rezervorului. Plus ca si in manual scrie cat are
          Dar reiau eu:
          50L+spatiu de expansiune in caz de accident/dilatare etc. Total 64L. In mod normal, poti baga 50-54L in rezervor (cam pe acolo). Dar daca te fortezi (multa rabdare)...poti baga 64L...pe riscul tau (caldura mare+benzina rece...expansiune...poate crapa rezervorul...iar in caz de accident...riscul sa crape creste dramatic)
          Foarte mulțumit de răspuns. Habar n-aveam de acel spațiu de expansiune. Despre mașină mă declar foarte mulțumit din toate punctele de vedere. Colegului Cătălin, îi pot sune că în Galați se circulă binișor, semafoare sunt destule, iar despre nr. de masini... e dezastru. Acu e si la modă ”ai n-ai bani , î-ți iei mașină. Ăăă era să uit..obligatoriu și telefon. să poți vorbi cind conduci.
          Last edited by teo49; 5 October 2018, 20:01.

          Comment


          • Si fara hands-free/car kit...evident. Chit ca ori ce rabla in ziua de astazi are bluethoot

            Comment


            • Originally posted by raulz0r View Post
              Eventual si conditiile meteo sa-ti zica nu?...
              Consumul difera daca afara sunt 20 de grade , -5 grade sau 40 de grade, daca bate vantul etc. Si conditiile meteo influenteaza consumul.
              Auzisem de 1.2 16V ca "trage cam ca 1.4 dar consuma mai putin", apoi am auzit de 1.0 SCE ca "trage cam ca 1.2 dar consuma mai putin" Se pare ca asa ar cam fi. In concluzie 1.0 SCE "trage cam ca 1.4 MPI dar consuma mai putin". Pana la urma tot cam 75 (73) de CP au.
              Si fara hands-free/car kit...evident. Chit ca ori ce rabla in ziua de astazi are bluethoot
              Pai daca folosesti hands-free/car kit, nu vede lumea ca vorbesti la telefon, eventual cine te vede vorbind o sa creada ca vorbesti singur.
              50L+spatiu de expansiune in caz de accident/dilatare etc. Total 64L.
              Eu stiam ca acel spatiu de expansiune e de vreo 5-7 litri. Un coleg al meu a facut rost de "un plin gratis" si s-a straduit sa bage cat mai multa benzina. I-au intrat 48,5 de litri fortat in conditiile in care mai avea 7-8 litri. (L1).
              Last edited by Fanez; 6 October 2018, 08:59.

              Comment


              • Normal dar nu luam în calcul fiecare factor,vorbim la general. Nu cred că merge pe la Întorsura Buzăului că sa fie la el -10 grade și la noi restul +10. Omu' mai oprește la un pipi , mai lași motorul să meargă să bage căldură, poate are deja cauciucuri de iarna...vorbim și noi de consum in general. In afara de oraș și dacă ai AC pornit restul nu cred că contează. Decât dacă ai pitici pe creier.

                Comment


                • Salut !
                  Postez consumul realizat de mine in 3500 km, exclusiv urban, prin metoda plin - plin: 7,6 l/100km.
                  Alte mentiuni: aer conditionat cam 60% din timp, 80% din timp singur in masina, nu am calculator de bord.
                  PS: Rog moderatorul sa intervina mai hotarat deoarece multe postari sunt off topic, deturnandu-se astfel scopul acestui topic.
                  Stima !

                  Comment


                  • Salut! Urmeaza cu prima ocazie(astept programul rabla din toamna sau primavara ca am ratat startul acum) sa dau comanda pentru un Logan 1.0 sce sau 0.9 tce. Ma tot documentez dar vad pe forumuri doar consumuri in extraurban. Doar unul mai sus este urban dar nu este specificat orasul. Intrebarea mea este: pentru 12-14000 km exclusiv in Bucuresti(dimineata, seara, dupa-amiaza) merita 1.0 sce? Consumul extraurban nu ma intereseaza, fac cam 1-2 drumuri in afara a cate 1200-1500km fiecare, cu sotia in dreapta si copilul in spate, deci excludem depasiri la limita, depasirea cu mult a vitezei legale. In rest 800-1200km lunar exclusiv in Bucuresti.

                    Comment


                    • Judecand strict in functie de consumul din fisa tehnica eu zic ca merita motorul de 1.0 avand in vedere si faptul ca 0.9 costa mai mult atat la achizitie cat si la intretinere.
                      Dupa 1 septembrie se trece la norma de poluare euro 6d-temp care pe de o parte o sa tina obligatoriu cont de emisiile in trafic real iar pe de alta parte va impune o limita intre diferenta de emisii dintre real si laborator (stand). Dupa 1 ianuarie 2021 cand se va trece la euro 6d aceasta diferenta se va reduce.
                      Valorile de consum din fisa tehnica devin tot mai reale!

                      Comment


                      • 5.6 l /100km consum mixt dupa primii 3000 km .
                        50% București -50% extraurban
                        Benzină 95 Mol
                        fost 1.4 MPI / GPL
                        actual 1.0 SCE

                        Comment


                        • Daca nu postati si viteza medie e cam degeaba.
                          La mine pe 3000 de km in Bucuresti, viteza medie 15.8 km/h consum 9.3 L/100km. Se simte aglomeratia de dimineata ca in rest se merge binisor.

                          Comment


                          • Multumesc! Am mai discutat cu cineva, face traseul Comuna Pantelimon-Sala Palatului(Bucuresti) si retur zilnic, la diferite ore(dimineata la 6, dupaamiaza la 15,19, seara la 23... Mi-a spus ca are un consum de 6,5-7 %,la o viteza medie de20-22 kmh

                            Comment


                            • Inteleg ca in oras, motorasul e foarte dependent de trafic....

                              Comment


                              • Consumul oricarui motor ( nu numai al ''motorasului'') depinde foarte mult de trafic...

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google