Posesoru nou, mici nelamuriri

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Cât privește faptul că îți bagă cald când temperatura e maxim la rece (fără AC) - e normal, circuitul aerului prin aerotermă trece parțial și prin calorifer, chiar dacă voleții de reglaj temperatură sunt la maxim rece, un pic de aer cald tot e cules și introdus în habitaclu - nu ai ce-i face, tot cu AC-ul te salvezi..., asta e...
    Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

    Comment


    • #32
      Când spui ca circuitul aerului trece și prin calorifer te referi la logan/sandero 3 sau în general?
      mai am un logan 2 ph2 si,când e răcoare, fără ac îmi baga recoare

      Comment


      • #33
        Toate cele 3 generații de Logan/Sandero provoacă aceste plângeri privind faptul că aeroterma bagă aer cald când șoferul se așteaptă să fie rece - evident, cu AC OFF.

        Și da, sunt aeroterme de la alte mărci (Ford, VAG, etc.) de care în general lumea nu se plânge de această problemă - deci da, la aerotermele ieftine de la Renault (în fapt Denso sau Valeo) nu există o izolare foarte bună între partea rece și caldă, tubulatura care aduce antigel fierbinte de la motor în aerotermă e "liberă" și radiază căldură prin bord și aerotermă.

        În plus, unii nici nu știu să regleze aeroterma corespunzător atunci când AC este OFF în mod deliberat..., pentru că "problema" de fapt nu e chiar așa de nasoală cum o prezintă unii...


        Care este circuitului aerului prin aerotermă la Logan/Sandero III?
        1. exteriorul mașinii;
        2. gură admisie (sub grilă ștergătoare parbriz);
        3. volet recirculare;
        4. turbină/ventilator;
        5. filtru de habitaclu/polen;
        6. vaporizator instalație AC;
        7. volet (mixer) rece/cald;
        8. calorifer încălzire (circuit mic);
        9. voleți dirijare aer în habitaclu (parbriz, picioare, frontal, etc.);
        NOTĂ:
        - cu climatizarea pe OFF voleții, în special ăla de recirculare nu se închid/deschid, ci răman în aproximativ aceeași poziție - deci în mers (>10km/h) ai curent de aer prin aerotermă/habitaclu fără ventilator pornit!
        - cu recircularea activată filtrul de habitaclu/polen este ocolit, aerul din habitaclu nu mai este re-filtrat la nesfârșit;​

        Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

        Comment

        Working...
        X
        Anulare DPF
        Politica de Securitate Google