Restricții parcare mașini cu GPL?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Restricții parcare mașini cu GPL?

    Vreau să cumpăr logan cu GPL dar sunt în dilemă. Înțeleg că sunt restricții, nu se poate parca în subteran (în parcările de Mall), de Kaufland (cele care au subteran), la clinicile private (majoritatea au subteran), la serviciu (deasemenea e subteran), la hoteluri (cele care au parcări subterane), pe feribot (nu pot merge cu mașina în concediu pe insule?), în parcările de blocuri noi (trebuie să caut loc pe afară), la Aeroport (dacă vreau să aștept pe cineva trebuie să stau în parcarea de afară și să-l pun să care sarsanalele) și probabil sunt nenumărate cazuri cînd e nevoie să parchezi undeva (iar în viitor din ce în ce mai multe parcări se vor construi în subteran). În București, de exemplu n-ar fi voie în parcarea de la Universitate, nici în cea de la Obor, nici în cea de pe Decebal și probabil nici în multe altele.

    Ce fac, iau mașină doar s-o țin în fața blocului, iar cînd merg undeva caut loc pe la colțuri?
    Last edited by UnCetatean; 22 December 2021, 06:32.

  • #2
    Toate întrebările tale despre vehiculele alimentate cu GPL: utilizarea, conversia, stațiile de alimentare, motorizările și multe altele. Descoperă toate informațiile de care ai nevoie.
    Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
    Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!

    Comment


    • #3
      " ..in functie de regulile afisate ". Daca regulile afisate sunt facute de cretini ( cum este la Oradea ) nu ai voie cu masina nici in parcari etajate deschise ( fara geamuri ). Am observat afisul dupa ce am parcat. Am tacut si am mers pe burta. A doua oara am cautat parcare afara. In catacomba subterana din oras nici nu am de gand sa parchez ( lipsa autorizatie ISU, infiltratii de apa din Cris ).

      Comment


      • #4
        Ce e drept, e ca am vazut la unele parcari subterane semnul de Interzis GPL. Dar, e neclara situatia pentru ca eu cred ca acele reguli au fost instituite pentru masinile care nu au GPL din fabrica. Pentru ei e acoperitor ce scrie pe site, dar cautasem in legislatie si acolo e mentionat GPL, nu zice nimic cum a fost montat. Daca intri si te cauta cineva la motor(foarte improbabil) tu esti vinovat.

        Comment


        • #5
          " Este interzis accesul vehiculelor cu tracțiune animală precum și al autovehiculelor dotate cu instalații GPL sau celor cu remorci."

          Un extras din regulamentul parcarii de la Promenada Mall.

          Comment


          • #6
            In promenada am fost de 1 milion de ori, nu am vazut vreodata vreun sofer cu masina cu GPL sa fie intrebat de sanatate.
            Nu mi-e clar daca la cele din fabrica(cum am eu eco-g-ul) trebuie sa mai lipim stickerele alea. La cea anterioara pe care am avut-o cu instalatie aftermarket(>nov2017) era obligatoriu, aveam stickere.
            Am fost in Crotia in parcari subterane unde era interzis cu GPL, am intrebat la portar, era ok, mi-am vazut de treaba. Poate prin Italia, Germania or fi mai stricti.
            Pe ferry-uri in Grecia nici vorba(ferry din Atena-Paros, Volos- Skiathos/Slopelos, Thassos, Kefalonia, Corfu, Zakynthos, toate verificate, nici unul nu a cerut nimic sau sa interzica, inclusiv in puntile "indoor", nu cele superioare).
            Eu zic sa nu te stresezi. Ia masina.
            Last edited by AdrianHH; 22 December 2021, 12:05.

            Comment


            • #7
              Sa vedem pretul la GPL dupe noile scumpiri, la gaze incalzire apartament a marit de x5 ( CINCI ) ori pretul, noi cu GPL unde aruncam rablele astea ???
              Cine isi mai permite pretul GPL, decit electrica mai e convenabil.

              Comment


              • #8
                Daca tot se discuta despre “chestii-socoteli” cred ca ramane de vazut “decit electrica mai e convenabil” pana cand si “electronul” o ia razna in sus, plus ca deocamdata pe plaiurile mioritice mai trebuie sa ai si de unde sa il “alimentezi” altfel nu prea mai ajungi din A in B sau inapoi, iar “unde aruncam rablele astea ???” s-ar putea sa fie valabil si pentru astea cu bateriile lor…..

                Comment


                • #9
                  Si cu electricele astea, sa vezi ce se balacaresc pe grupuri pentru statiile gratuite, ca isi lasa oamenii masinile cu orele sa se incarce, ca vine zilnic, ca de ce sta sa incarce pana la 100%, etc etc.

                  Cand vor fi stații de incarcare pe toate "gardurile" atunci poti avea o electrica cu care sa faci si exterior fara emotii, si range si incarcare decenta sa suporte, macar 80% in 20-30 minute. Asa tre sa programezi drumul in exterior mai ceva ca o firma de distribuție.

                  Comment


                  • #10
                    Din 2014 regulamentul UN/ECE R67.01 permite în EU accesul mașinilor cu GPL peste tot, inclusiv în parcările subterane. Cu mici excepții (de ex. Turcia, parcă) și în țările din afara EU sunt permise mașini cu GPL în parcările subterane. Deci, în practică, "problema" e o non-problemă.

                    Iar parcările private nu sunt deasupra legii - legile țărilor/EU au aplicare acolo, nu sunt în vreun DMZ... Regulile afișate de mall-uri sunt practic ilegale, iar dacă cineva i-ar chema în instanță mall-ul ar pierde cu siguranță.
                    Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

                    Comment


                    • #11
                      Am citit in mare UN/ECE R67.01 si nu spune nimic de parcarile subterane, e doar ceva principial care se refera la constructia de autovehicule. Parcarea in subteran este interzisa prin Normativul Sec PSI, care n-are nicio legatura cu aceasta norma UE legata de productia de masini in sine.

                      Pe de alta parte, inteleg ca multi parcheaza "pe burta" ca nu controleaza nimeni, dar daca se intampla ceva (din vina cine stie a cui) si gaseste masina ta acolo, ce faci? Iti vinzi casa sa platesti pagubele de zeci de milioane de euro? La o asa nenorocire abea asteapta sa gaseasca un tap ispasitor, asigurarea se spala pe maini si degeaba te chinui sa demonstrezi ca nu era de la tine.

                      Faptul ca "am pacat in cutare loc si nu mi-a zis nimeni nimic" n-are nicio importanta. Daca se intampla ceva, ce faci apoi?

                      Comment


                      • #12
                        Confunzi legislația națională (Normativul Sec PSI) cu cea europeană.

                        ECE R67.01 este regulamentul de certificare al instalației/rezervorului - doar prin această certificare rezultă că mașina ESTE LA FEL DE SIGURĂ CA ȘI CELELALTE MAȘINI NON-LPG, astfel se permite intrarea peste tot unde au voie și mașinile non-LPG, adică ȘI în garaje și parcări subterane, condițiile majore fiind ca mașina să fie dotată cu:
                        1. supapă unisens;
                        2. dispozitiv de oprire la 80% din capacitate;
                        3. supapă de eliberare suprapresiune;
                        4. supapă solenoidală;
                        5. supapă de siguranță;

                        ECE R67.01 nu trebuie să spună negru-pe-alb că mașina care îndeplinește condițiile X poate face Y.
                        ECE R67.01 spune doar atât, dacă mașina îndeplinește condițiile X e OK (sigură).


                        Vehicule alimentate cu GPL care NU îndeplinesc Regulamentul UN/ECE nr. 67/01 trebuie să facă referire în continuare la Decretul din 1 februarie 1986, în sensul că se pot parca suprateran numai în parcări nelegate cu cele subterane, cu excepția cazului în care proprietarul decide să adapteze instalația la standardele europene (ECE R67/01) .

                        Prin 2011 Portugalia rămăsese ultima țară din EU care menținea intedicția LPG în subteran, acum a rămas Bulgaria care are niște restricții.

                        În afara EU Turcia în 2020 încă nu permitea LPG în subteran, în ciuda faptului că în țară se fabrică mașini cu LPG... Turcii chiar au făcut proteste pe chestia asta.., nu știu dacă au rezolvat ceva...

                        Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

                        Comment

                        Working...
                        X
                        Anulare DPF
                        Politica de Securitate Google