Probleme schimbare trepte de viteza.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Probleme schimbare trepte de viteza.

Salutare!

Detin un Logan III 1.0 ECO-G din 2021 cu 61000 de KM, si as dori sa stiu daca ati intampinat vreodata asemenea problema.

Pe timp de caldura, in special vara, cand incerc sa schimb treptele de viteza, ori in superioara ori in inferioara, schimbatorul se blocheaza.

Problema nu e constanta, nu face asa tot timpul, doar in anumite momente, momente pe care am incercat sa le reproduc, dar nu prea imi ies.

Problema a inceput mai intai sa apara la treapta a doua, dupa care la treapta intai si marsarier si am observat ca incet apare si la treapta a treia si a patra.

Cand incerc sa schimb si se blocheaza, nu se aude niciun fel de sunet de ambreiaj, sau de cutie, ceva metalic sau rontait.

In mod efectiv, maneta ramane blocata si trebuie sa o fortez ca sa o pot scoate din viteza.

Uneori ma ajuta sa o schimb daca opresc motorul si iau piciorul de pe ambreiaj, dar in ultimul timp nici asta nu prea mai merge.

In 2024, cand a aparut prima oara problema , am fost la Eurocar Alexandria sa imi face o diagnosticare sa vada ce are, dar in timp ce o verifica, masina se comporta exemplar, parca in ciuda. Dupa care a venit frigul si masina nu mai avea problema.
    Acuma ca a venit iar caldura, chestia a reaparut si din in ce in ce mai serioasa.

Asa ca va intreb, ati mai auzit de asa ceva?
    Sa fie oare timoneria de vina? Sau vreo problema la cutie/ambreiaj?

Va multumesc si scuze de roman.
    Last edited by Stormeleag; 4 days ago.

P.S.
    Eu m-as duce iar la o reprezentanta sa imi faca o verificare, dar tare imi e ca iar nu prezinta vreun simptom de fata cu diagnosticianul si iar ma fac de rahat.

Comment

Originally posted by Stormeleag View Post

Pe timp de caldura, in special vara, cand incerc sa schimb treptele de viteza, ori in superioara ori in inferioara, schimbatorul se blocheaza.
      Cel mai probabil este timoneria - dar nu se poate exclude și uzură ambreiaj - detalii aici - Probleme cunoscute - Motor, Injectie, Transmisie, Servo - Logan/Sandero III 2020-2028 wiki
      Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

Comment

Originally posted by Stormeleag View Post
        In mod efectiv, maneta ramane blocata si trebuie sa o fortez ca sa o pot scoate din viteza.
        Verifică și cursa pedalei de ambreiaj - cumva este mai moale ca de obicei? - să nu fi coborât pedala către podea... - verifică dacă o poți ridica cu vârful piciorului - dacă se ridică vei observa că nu va mai fi moale, cursa va fi cea corectă și timoneria nu se mai blochează.
        Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

Comment

Working...
        X
        Anulare DPF
        Politica de Securitate Google