Logan 3 ediție aniversară prin Rabla

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Logan 3 ediție aniversară prin Rabla

Salut! Am rezervat recent un Logan 3 ediție aniversară prin Rabla, am plătit avansul, dar nu am semnat niciun act. Între timp am aflat că apare Logan 3 facelift (PH2) și acum sunt nelămurit în privința valorii mașinii, livrării și configurației. Nu am primit informații clare despre locul de producție, termenul de livrare și dacă pot opta pentru noua versiune în caz că devine disponibilă înainte să o primesc.
    Aș aprecia orice sfat din experiență personală.​

Întrebările mele

1. Dacă am dat avans fără să semnez nimic, sunt obligat juridic să continui?
    2. Pot cere oficial detalii despre producție (uzină, termen, pre-VIN)?
    3. Pot modifica sau converti comanda către PH2 dacă devine disponibil înainte de livrare?
    4. În Rabla, pot alege PH2 dacă apare în configurator înainte de finalizare?
    5. Pot primi mașina iarna cu anvelope de vară — este normal?
    6. Costuri aproximative RCA, CASCO și anvelope pentru Logan 3?
    7. Se poate negocia un preț mai bun sau bonusuri (anvelope iarnă, voucher, accesorii, garanție extinsă)?
    • Cum ați proceda și ce a funcționat în practică?

0. Logan 3 ediție aniversară ÎNSEAMNĂ DOAR PH1..., asta ca să-ți calibrezi așteptările...

1. plata avansului este echivalent cu un contract de vânzare-cumpărare - asta doar dacă nu te aflai din întâmplare pe acolo și ți-au sărit banii de avans din greșeală pe tejghea..., dar tu de fapt vroiai o ciocolată și te-ai ales cu o mașină...

2. evident că poți cere, vezi Vocea Clientului, prin tel sau e-mail

3. după 14 Octombrie nu se mai deschid comenzi noi pentru Ph1 - dar tu poate că ai cumpărat ceva deja fabricat, deci probabil VEI PRIMI DOAR PH1!!!

4. depinde de ce se comandă..., mașină deja fabricată (VIN existent) sau una nou fabricată SPECIAL PENTRU TINE (deci fără VIN cunoscut)

5. da, vei primi anvelope de vară - și da, ESTE ABSOLUT NORMAL - dacă vrei să pleci de la dealer cu cele de iarnă le aduci acolo pe ale tale (sau le cumperi de la dealer) și dealerul le montează pe mașina ta - doar Duster/Bigster 4x4 pleacă din fabrică cu anvelope AllSeason.

6. sunt multe variabile aici..., fă o estimare personalizată la dealerul tău de asigurări sau online - exemplu aici - https://www.asigurari.ro/app/broker/.../casco/vehicle - și alegi "în vederea înmatriculării"

7. da, uneori Dacia sau dealerul oferă niște reduceri, întreabă și cere..., nu ai ce să pierzi, poți doar câștiga!
    Last edited by DFA; 4 days ago.
    Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

Comment

Mersi. Știu că Logan 3 ediție aniversară este doar PH1, întrebarea mea este dacă merită să renunț la ediția aniversară având în vedere că urmează facelift-ul (PH2).

Cel mai probabil am primit o mașină deja pe stock, deoarece mi s-a spus că ar ajunge în aproximativ două săptămâni. Ce mi s-a părut neclar este modul în care s-au desfășurat lucrurile: am primit oferta de la dealer, după care ei mi-au depus dosarul pentru Rabla, dar eu mă așteptam ca ordinea să fie invers (mai întâi validarea Rabla, apoi comanda). A doua zi am primit un aviz de plată pe WhatsApp, am sunat să întreb ce este și mi s-a spus că reprezintă avansul pentru rezervarea mașinii, iar în acel moment am achitat fără să înțeleg complet tot contextul.

Ulterior am mai aflat niște detalii care m-au derutat: pe culoarea Cedar Green nu se mai produce, doar pe Schiste Grey, ceea ce am acceptat, însă apoi am descoperit că versiunea XX nu mai vine cu pavilionul negru, iar explicația primită („poate se încălzea prea tare”) mi s-a părut ciudată.

Mâine merg din nou la dealer pentru discuții, pentru că simt că sunt într-o situație confuză și vreau să mă asigur că iau o decizie corectă.
      Last edited by 77sky; 1 day ago.

Comment

1. Ph2 va fi în general mai scump ca Ph1 - deci merită doar dacă ai banii.

2. Ph2 va sosi la tine târziu, poate în Ian-Feb-Apr - depinde cum se mișcă fabrica cu comenzile personalizate... - deci merită doar dacă ai ȘI RĂBDARE, pe lângă bani

3. venind târziu, Ph2 probabil nu-l vei putea băga prin Rabla, deci o ALTĂ creștere de buget... + 2.000 €

4. programul Rabla necesită de regulă să ai deja un VIN - deci ordinea este mai întâi rezervarea, abia apoi Rabla...

5. chestia cu culoarea și plafonul provin de la faptul că rezervarea ta e din depozitul de mașini deja fabricate, care sunt ceea ce sunt..., nu prea poți avea mari pretenții de la ce este disponibil ACUM, PE LOC.

decizii..., decizii..., decizii...
        Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

Comment

Originally posted by MarianM99 View Post

Mersi. Știu că Logan 3 ediție aniversară este doar PH1, întrebarea mea este dacă merită să renunț la ediția aniversară având în vedere că urmează facelift-ul (PH2).

ph2 are multe chestii de siguranta suplimentare fata de ph1, tu hotarasti daca e necesar,

oricum gindeste bine, banul e la tine muncit de tine, nu arunca asa aiurea,

sa nu zici ca nu ai stiut si sa regreti dupa aia.

Oricind mai nou e mai bun
          Last edited by george.sce; 3 days ago.

Comment

Am discutat astazi putin cu dealerul, m-a ajutat sa inteleg lucrurile mai bine si pentru ce imi trebuie mie in momentul de fata probabil este cea mai buna decizie daca nu cea mai buna. Eventual daca o sa fie ph2-ul asa frumos, pot sa o dau la buyback si sa comand ph2-ul.
            Last edited by 77sky; 1 day ago.

Comment

Working...
            X
            Anulare DPF
            Politica de Securitate Google