If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
S-a mai spus: Normele specifice constructorilor se pun pe ambalaj si in functie de zona/piata de desfacere a produsului. Sunt uleiuri care au trecute norme ce nu exista in Romania. In Italia, ca exemplu - M1 ESP Formula nu are norme Fiat la noi, in Italia, da. API/ACEA sunt de baza!
Last edited by darksid3; 26 September 2012, 12:42.
In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Eu tocmai mi-am comandat Castrol Edge 5w40.
Acum am in motor Motul 8100 X-cess. Ca si altor colegi care au postat pana acum, si mie mi se pare ca e un pic mai zgomotos motorul cand uleiul se apropie de 10.000 de km.
E o parere personala
Un pret te rog daca se poate si eventual sursa achizitiei; in acet moment am tot Edge in motor,(~12.000km) iar peste ceva timp vine revizia de 4 ani; oscilez intre Castrol si Elf.
Da' nu inteleg de ce ai luat 5l, sau nu e poza cu bidonul tau?
Last edited by IancuMIC; 26 September 2012, 12:56.
Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Salut.
Am un 1.4 mpi din 2007, 30.000 la bord. Ce tip de ulei sa pun si ce marca? As prefera totusi un full sintetic. In niciun caz nu vreau Motul sau alte exotice, ma gandeam la Castrol, Mobil 1, Texaco etc dar nu stiu la ce cifre/litere sa ma orientez. Il schimb o data pe an in sep-oct. Anul trecut i-am pus Mobil1 5w40.
Va multumesc si astept sfaturile voastre.
eu unul nu am inteles nimic,de cand motul e mai bun fata de castrol sau mobil.
fane cerceteaza nitel pe net sa vezi ce prost a iesit motul in unele cazuri,daca in alta parte nu ai unde.
p.s. sigur nu esti dan viteza???????????
De cand a facut alessandro un clasament al uleiurilor folosite de el; si el , si Blackstone au pus Motul in fata Mobil 1 5w40 si 0w40 (ambele USA).
Nu stiu cum ramane cu celalalt laborator ''mobil'' de testare al uleiurilor - ''Octavian''- el spune ca Motul e sub Mobil, dar sortii ii sunt impotriva 2-1 pt. Motul(alessandro si Blackstone), imi pare rau octavian...
Pe alessandro trebuie sa-l credeti ca doar ati facut front comun impotriva mea.
Am eu o banuiala ca n-a folosit Mobil 1, ci Mobil Super 3000 5w40.
Vai, ce ulei prost..., o mai fi si facut in Turcia..., cu uleiul asta cred ca o mai si impingea iarna , ca ingheta la doar -39 de grade si daca o mai si calca vara sigur i se rupea pelicula pt. ca nu e ulei nobil....
Uite eu iti recunosc public ca Motul 8100Xcess 5W40 e cel mai bun ulei de pe piata, bate tot, la toate testele de hartie, practice, etc etc, numai sa nu-ti mai aud tampeniile.
Vai, ce ulei prost..., o mai fi si facut in Turcia..., cu uleiul asta cred ca o mai si impingea iarna , ca ingheta la doar -39 de grade si daca o mai si calca vara sigur i se rupea pelicula pt. ca nu e ulei nobil....
Amice, eu sunt responsabil doar pentru ce spun, nu si pentru ce intelegi tu.
sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment