Ce Tip De Ulei Folositi?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ce inseamna suferinta si probleme mai mari care pot aparea?

    Comment


    • andreyi
      Un motor care, până în urmă cu aproape 2 luni, n-a consumat un gram de ulei, iar în acest interval de timp nivelul pe jojă a scăzut cu aprox. 5 mm, e clar că are o problemă. Mecanicul (care, a-propos, are o specializare făcută la Renault în Franța) susține că apariția oarecum bruscă a acestui consum de ulei e cea mai clară dovadă că motorul nu se simte deloc bine cu el. N-am niciun motiv să nu-l cred, pentru că s-a întâmplat exact ceea ce mi-a prezis el c-o să se întâmple. Anul trecut, când am apărut la el la atelier cu bidonul de Ravenol în brațe, a strâmbat din nas și mi-a zis: „E problema ta ce ulei vrei să bagi în motor, dar eu sunt convins că o să înceapă motorul să se comporte necorespunzător și-o să ți-l consume și e păcat, că motoarele astea de 1.4 sunt excepționale”. Nu l-am ascultat atunci...
      M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

      Comment


      • Cherubino, la mine motorul s-a dat pe ulei cu elf si de atunci orice ulei am pus in el , la 10000km imi consuma cam 700 -800 ml.

        Comment


        • Poate iti pierde prin alta parte , buson golire /filtru ulei , nu este exclus , insa dupa cum ai postat la intervale stabilite culoarea acestui ulei tind sa cred c-ai grija si esti destul de tipicar cu masina ta.
          Eu am folosit acest ulei si n-am fost multumit , la mine stiu ca nu l-a papat , insa spume la greu in perioada in care l-am pus , asta fata de celelalte uleiuri tot in acel interval de temperatura/perioada + sunete metalice nasoale la pornire dimineata , aceste sunete sunt prezente dar estompate si cu alte uleiuri , cu acest Ravenol a facut cel mai urat(aveam impresia ca-n primele 3-4 secunde am dci nu mpi) , sunete identice daca nu chiar mai accentuate ca la Castrol Edge 5w-30 .Doua uleiuri care nu le mai pun in motor nici sa mi le faca cadou careva. TReaba cu spumele in general le-am acceptat , asta e , se formeaza inevitabil la orice ulei mai ales la temperaturi scazute si pe distante scurte , dar acest Ravenol este campion la acest capitol. Interesant totusi ca are aprobari Renault (RN0700 + RN0710) , insa s-ar putea sa le aiba doar pe hartie.Poate ca la mine a contat foarte mult si tipul fitrului de ulei , am folosit de origine pana la penultimul schimb , la ultimul am pus un Filtron OP 642/2 cu un Valvoline SynPOwer 5w-40 la care voi ramane in continuare pe ele pana prin octombrie unde il voi inlocui cu ceva mai subtire tot de la Valvoline , eventual un 5w-30 .
          Last edited by prometheus; 7 June 2018, 21:42.
          sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

          Comment


          • prometheus
            Da, ai intuit exact, sunt cam tipicar de felul meu. Pierderile de ulei sunt excluse cu desavarsire. Daca nu le-as fi vazut eu, in mod sigur le-ar fi vazut mecanicul, ca in fiecare luna ma duc le el la o mica verificare, prilej cu care se uita la motor si o ridica pe elevator sa vada daca pe dedesubt totul este in regula.
            Legat de zgomote "metalice", si eu aud asa ceva si, de cand am pus Ravenolul, parca s-au accentuat. Una din componentele acestui zgomot, care seamana cu cel produs de un motor Diesel de tractor "in surdina", apare atunci cand ambreiajul este liber si dispare la apasarea completa a pedalei de ambreiaj. Se pare ca asta e zgomotul specific al cutiei de viteze. Mecanicul mi-a zis ca n-are ce sa-i faca, ca este un "zgomot tehnologic recunoscut de catre producator", care apare, mai devreme sau mai tarziu, cam la toate masinile Dacia. Bun, asta am inteles, dar mai este, pe langa asta, o componenta oarecum "metalica" ce se aude mai tot timpul si a carei sursa n-a fost inca depistata. Sunt curios dupa schimbarea uleiului daca tot asa o sa faca.
            M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

            Comment


            • Eu pe la 140mii am schimbat rulmentii gemeni in cutie, tata pe la 200 si ceva de mii, asta la L1 ambele 2017.

              Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk

              Scz pt off
              Pt ca stiu sigur ca un moderator este fan Ravenol si sigur intra pe aici, poate nu a observat un PM.
              Cat a primit suspendare Catalin.S ?
              Multumesc

              Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk
              Last edited by dl_dr25; 9 June 2018, 10:44. Reason: Automerged Doublepost

              Comment


              • In urma cu 20 de minute mi-a schimbat mecanicul uleiul si filtrul de ulei (cel de aer nu era cazul, ca l-am schimbat eu in urma cu vreo 2000 km).
                Dupa 10400 km Ravenolul SSL 0W-40 era negru ca taciunele. A vazut si mecanicul ca nivelul pe joja era cu cca. 4 mm sub reperul maxim si mi-a repetat faptul ca motoarele 1,4MPI in mod normal nu trebuie sa consume niciun gram de ulei (exact asa cum n-a consumat nici al meu pana la "experimentul" Ravenol).
                Mi-a pus Elf Evolution 700 ST 10W-40, iar la nedumerirea mea ca n-a bagat Elf Evolution 900 SXR 5W-40 (pe care l-a avut masina timp de 7 ani si jumatate, inainte de Ravenol), mi-a spus ca, data fiind schimbarea comportamentului motorului vizavi de consumul de ulei, pe moment, pana la curatarea motorului de urmele de Ravenol,este mai potrivit asta. Totodata, va trebui monitorizat mereu nivelul (eu oricum fac asta saptamanal), iar daca in lunile urmatoare motorul revine la comportamentul avut anterior, la schimbul urmator vom reveni la 5W-40. Dat fiind ca urmeaza in iulie si concediul, cu drumuri la mare si la tara, cred ca pe la inceputul lui septembrie se vor face cei 7500 km la care va fi urmatorul schimb.

                P.S. Ramane valabila oferta din mesajul anterior, cu cei 1,7 litri de Ravenol ramasi in bidon. Daca cineva are nevoie de el si are drum prin Petrosani, il ofer gratuit.
                Last edited by Cherubino; 14 June 2018, 16:45.
                M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

                Comment


                • adevarul e ca si mecanicii astia sunt mari specialisti in uleiuri. bine ca nu ti-a bagat 20w50, ca la berlina.
                  pe ce principiu s-a bazat ?! ca o sa guste motorul 10w40 si o sa-i vina sa vomita dupa care nu se nva mai atinge de ulei ?!
                  eu nici la diesel n-as baga 10w40. a mers perfect cu elf sxr 5w40, cel putin asa ziceam eu, dupa care i-am dat mobil new life cu care merge "mai mult ca perfectul", mai ales la forjele mele.
                  nu stiu daca a mancat ceva, fiindca nu m-a interesat. daca se aprinde martorul de ulei o sa completez. dar diferenta fata de 5w40 e considerabila, si asta vara.
                  iarna cred ca va creste diferenta.

                  Comment


                  • Cand iti zicea lumea de M1 NL tu o tineai cu "betmen, betmen".
                    sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

                    Comment


                    • Originally posted by Cherubino View Post
                      Mi-a pus Elf Evolution 700 ST 10W-40, iar la nedumerirea mea ca n-a bagat Elf Evolution 900 SXR 5W-40 (pe care l-a avut masina timp de 7 ani si jumatate, inainte de Ravenol), mi-a spus ca, data fiind schimbarea comportamentului motorului vizavi de consumul de ulei, pe moment, pana la curatarea motorului de urmele de Ravenol,este mai potrivit asta.
                      Ai de capu nostru; Atat pot sa spun.
                      Succesuri...
                      Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                      Comment


                      • Nene Iancule, acum ce să zic? Mătăluță ai recomandat cu atâta înfocare Ravenolul, care, cel puțin pentru mine, s-a dovedit a fi „pomul lăudat” la care să nu mergi cu sacul, iar acum, ești deranjat de soluția mecanicului? Ciudată optică...
                        M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

                        Comment


                        • Doar patos cand recomanzi ceva pe mine unul ma face sa mai citesc.

                          Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk

                          Comment


                          • Iar incepem cu...recomandarea? Cand, cui? Te-am contactat eu sa-ti recomand vreun ulei? Sa fim onesti si nu incerca sa pornesti "atacul".
                            ...
                            Nu ma deranjeaza bre nimic, nu-i masina mea; optica mecanicului e cam ciudata, daca nu cumva e altceva. Sa scoti un 0w40 (oricare ar fi el) si sa pui un ...10w40, ca sa curete dupa primul, dupa aia punem 5w40, e de plans nu de ras.
                            Pana la urma fiecare pune ce ulei isi permite, asta e. Eu merg pe ravenol; d-ta mergi pe ce crede mecanicul. E mult mai bine asa.
                            In fine...
                            Drumuri bune.
                            @dr25
                            Te cam trezesti vorbind, este? Ma fac, ca n-am observat batul prin gard.
                            Last edited by IancuMIC; 14 June 2018, 21:59.
                            Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                            Comment


                            • Era interesant sa vedem cum arata acest ulei dupa 10.000 km , pana in 4/6000 km arata excelent pe hartie dupa care in doar alti 4-5000 de km s-a facut negru tuci ?

                              La mine nu a fost nevoie de 10.000 de km sa-mi dau seama ca este o mizerie de ulei , eu l-am aruncat dupa aprox. 1500 km , n-am stat sa-l gadil mult , daca si la 1.4 MPI care sa avem iertare nici nu se compara cu D4F la capitolul fiabilitate , acest ulei a reusit sa fie papat de motor , nu-i a buna + ca vorbim de un utilizator care are grija de masina lui.

                              Foarte interesant cum la un K4m rezista atat de bine , nivel/culoare , sunete pret de 15.000 km ! poate datorita faptului ca intra o cantitate mai mare de ulei ?
                              sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

                              Comment


                              • IancuMIC,
                                Hai sa zicem ca poate cuvantul "recomandare" n-a fost cel mai potrivit, dar nici eschiva ta de acum nu e prea eleganta, fiindca nu poti nega faptul ca l-ai laudat, si nu o data, iar laudele tale, coroborate cu reclama uleiului respectiv, au cantarit serios in alegerea mea. Acuma, lasand micile "impunsaturi" de-o parte si revenind la "cestiune", nu vreau sa cad in extrema cealalta si sa incep sa hulesc acest ulei. Poate ca la 1.6 16v sau 1.5dCi (parca astea-s motorizarile "declarate" la profilul tau), sau la alte motorizari pentru care a primit recomandarea Renault, e bun. Poate ca sunt marci de motoare pentru care acest ulei este excelent, cine stie? Pentru motorul meu s-a dovedit a nu fi ceea ce trebuie (si nu numai la al meu, vezi si ce zice colegul prometheus, dar parca si colegul Fanez s-a plans mai demult de el).
                                Legat de indoielile tale referitoare la competenta mecanicului, reamintesc ce am mai declarat aici, si anume ca a fost singurul om care a intuit exact ce se va intampla in momentul in care voi pune acest ulei, si anume ca motorul va incepe sa-l consume. Daca la asta adaug si faptul ca la el la atelier tot timpul e plin (trebuie sa ma programez cu cateva zile inainte chiar si pentru un banal schimb de ulei) si ca toti cei care asteapta la rand pentru serviciile lui circula bine-mersi cu masinile si n-a venit inca sa le cante prohodul motoarelor (asa dupa cum mi-ai prezis mie mai sus), eu intreb: daca ai fi in locul meu, in cine ai avea incredere, in omul de langa tine, pe care-l cunosti si a carui seriozitate si competenta profesionala sunt recunoscute, sau in cineva cu care comunici pe internet, pe care nu-l cunosti si, poate, nici nu vei avea vreodata ocazia sa-l cunosti personal?
                                Drumuri bune , tie si celorlalti.
                                M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google