Bateria - Incarcare

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Bateria - Incarcare

    Bună ziua!

    Am o întrebare, mi-a zis un prieten că dacă merg cu mașina la drumuri lungi (mai mult de 2 ore), bateria se va încărca, că este "legat" de motor, pe alternator (sau ceva de genul, nu sunt mecanic, abia acum învăț cum funcționează mașina). Deci întrebarea, dacă merg mai mult cu mașina, se încarcă bateria?

    Mă interesează pentru că la drumuri lungi am muzica pornită, luminile de întâlnire pornite, am un GPS băgat în priză (nu sunt sigur dacă i se zice priză).

    Ah, și o întrebare în plus, există vreo chestie care m-ar permite să bag și GPS și un detector radar în priză? Am o singură priză la Loganul meu. Am Logan diesel, 1.5.

    Mulțumesc!

  • #2
    Este chiar recomandat ca periodic sa se faca un drum mai lung de 1 ora cel putin .
    Pornirile dese si deplasarile scurte "omoara" acumulatorul din cauza ca nu-i da timp necesar ca sa reincarce alternatorul curentul folosit la pornire , teoretic fiecare pornire necesita minim 15 minute de functionare motor . Rolul alternatorului este si de a incarca acumulatorul in timpul mersului .
    Exista priza multiplicator pentru bricheta de 1 intrare 2 iesiri, 3 iesiri, 3 iesiri + usb s.a.

    Comment


    • #3
      In ce lume traim

      Comment


      • #4
        @U_N_G_U_R_U_B bateria se incarca de la alternator in timpul functionarii motorului. Nu-ti mai fa griji....tu doar condu cu atentie....cind nu-ti mai porneste schimbi bateria cu una noua si gata.

        Vezi ca am vazut in kaufland prelungitoare de priza bricheta; parca erau vreo 4 intr-un adaptor. Oricum gps-ul nu se mai foloseste daca mergi prin romania. Daca mergi la un drum lung prin romania folosesti gps-ul de la smartphone. Decit detector de radar mai bine iti iei statie cb.

        Comment

        Working...
        X
        Anulare DPF
        Politica de Securitate Google