Schimb lichid servo direcție

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Schimb lichid servo direcție

Salut, după cum spune și titlul, doresc sa schimb și lichidul de servodirectie la un mcv 1,5 90 cp din 2018.
    Problema este ca nu știu ce este bun pentru mașina mea.
    Care ați schimbat sau știți ceva de va rog sa răspundeți.
    Pe lângă schimbul de ulei și filtrele necesare, am zis sa schimb și uleiul de la cutia de viteze.
    Aici am găsit elf transmision 75w80 gl4.
    Mașina are deja 160k km.
    Mulțumesc și weekend plăcut.

Salut, pentru lichidul servodirectie producatorul auto Dacia recomanda ELF RENAULT MATIC D2.
    Grija la purjare si verificare, doar ca exemplu:

POWER-ASSISTED STEERING HYDRAULIC CIRCUIT : PURGE
    Note, one or more warnings are present in this procedure
    WARNING
    To avoid an unintentional restart of the engine, before carrying out any operation on a vehicle fitted with the Stop and Start system, always follow the safety instructions Vehicle : Precautions for the repair .
    PURGE
    Position the vehicle on a two-post lift Vehicle : Towing and lifting .
    Raise the vehicle until the front wheels are lifted off the ground.
    Start the vehicle. Top up the power-assisted steering fluid.
    CAUTION
    To avoid damaging the power-assisted steering system, do not keep the steering at full lock.
    Repeat the following operation three times:
    turn the steering wheel to the left to lock the steering,
    turn the steering wheel to the right to lock the steering.
    Top up the power-assisted steering fluid.
    CAUTION
    The level must be between the "MIN" and "MAX" markings on the reservoir.

Warning!!!
    The power-assisted steering pump assembly must only be operated if it has been filled with oil.
    Fill the power-assisted steering pump assembly with oil.
    Note!!! Vehicle engine off. No action on the steering wheel.
    Start the vehicle. Proceed with the purge of the power-assisted steering pump assembly, rotating the steering wheel from lock to lock, from right to left.
    Check the oil level. RN-RDC-ACCESS RDC-ELEMENT-REF:51 RDC-ELEMENT-DESC:power-assisted steering pump assembly computer
    Check for leaks. C000_020_002_O-power-assisted steering hydraulic circuit/000000-Generic/108-Component function check
    Check that there are no DTCs : RN-CLIP-DISPLAY-DEFAULTS VARIABLE P.A.S.
    Carry out a normal test drive.
    Pentru cutia JR5(368) capacitatea totala este 2.34 L (prin metoda gravitationala oricum nu se golosete tot) ulei transmisie TRANSELF TRJ 75W80 sau NFJ75W80 ori inlocuitorul de acum NFX 75W80, producatorul auto Dacia recomanda sa se schimbe si garnitura busonului de golire D =16mm cod OE 7703062062, busonul se strange la 25 Nm folosind o cheie dinamometrica prevazuta cu un patrat de 8 mm, umplerea se face pana la preaplin /revarsare.

Comment

Pai directia nu este electrica la acest model? Sau este electrohidraulica?

Comment

Pai daca cunosti vreun model X52 (masina din 2018) cu servodirectie electrica poti sa si detaliezi asta, dar “la un mcv 1,5 90 cp din 2018” cred ca servodirectia este la fel ca la masina din semnatura mea: GEP01-With pump assembly type 1, reatasez captura:
        Attached Files

Comment

Mulțumesc pentru răspunsuri. Operațiile vor fi făcute în service.
          Dar pentru cultura mea generala, sa știu ce sa întreb.

Să las oare lichidul de servodirectie pentru la anul când voi schimba distribuția la reprezentanta Dacia? E dificil de înlocuit?
          Mi-e ca astalalt service multimarca nu mai are asa buni meseriași. Dar pentru ulei și filtre merge.

Comment

Originally posted by madi View Post
            Pai directia nu este electrica la acest model? Sau este electrohidraulica?
            Cred ca este asistată electric la frânare de urgență.

Comment

NU ai inteles intrebarile colegului madi (tot pentru cultura ta generala sunt componente /sisteme diferite).

Iar dupa ce ai intrebat:

Originally posted by nelu_242000 View Post
              Hai sa întreb și eu aici, la un mcv din 2018 1,5 ce se află în bidonul dintre baterie și far?

era clar ca vei face operatiile in service /reprezentanta.
              Last edited by Gil26; 5 hours ago.

Comment

Comment

Comment

Nu îmi salvează posturile!
                    Deci, am dedus ca ar fi lichidul servo, dar AI îmi zice ca nu.
                    Il poate schimba orice mecanic sau sa îl schimb la reprezentanta?

Comment

Daca doar atat ai inteles din tot ceea ce am scris si atasat (inclusiv din manualul de utilizare al masinii) atunci procedeaza exact asa cum "zice" (daca ca nu e lichidul servo) AI

Comment

Comment

Originally posted by nelu_242000 View Post
                          Nu îmi salvează posturile!
                          Deci, am dedus ca ar fi lichidul servo, dar AI îmi zice ca nu.
                          Am vazut ca ai incercat iar sa postezi dar postul este tot gol, e normal sa nu iti "salveze" posturile, probabil ca are si forumul acesta "mandria" lui si NU poate sa accepte chiar toate aberatiile "inteligentei" artificiale

Comment

Îmi apărea ceva ca site-ul nu are securitate...
                            În fine, îl poate schimba orice mecanic?
                            Sau operațiunea este una mai complexa?

Comment

Cred ca nu este nevoie sa tot intrebi asta, informatii ai, raspunsurile sunt evidente, ambele operatiuni sunt destul de simple, dar daca nu sunt facute in mod conform atunci pot genera probleme, ....

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google