Consum Logan 1.2_16v

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Revin cu detaliile promise referitoare la consum in concediu.
    Ruta: Craiova-Pitesti-Bucuresti-Constanta-(Macin)-Braila-Galati-Braila-Buzau-Ploiesti-Targoviste-Gaesti-Pitesti-Craiova. Dupa concediu un drum la tara ~170km + 110km numai in oras.
    Total km: 8115 - 6675 = 1440 km;
    Total benzina: 80l;
    Consum: 5.55l/100km.

    Mers preponderent 90-105 in afara, 115 - linie pe A1 si A2 (cu depasiri pana la 130km/h), 50-70 in localitati.

    Comment


    • @amigos : Era vorba doar de o discutie legata de resetarea C.B -ului masinii.
      Din pacate poze mai recente nu am, dar daca vrei o sa postez la 9.999 Km.
      P.S Scuze pentru off-topic, mi-am permis sa postez doar legat de discutia cu privire la resetarea C.B-ului masinii ( sa nu se faca resetarea pe o durata mai mare de kilometri parcursi, ceva macar de ordinul miilor de kilometri ), oricum consumul la 1,2 16 valve mi se pare O.K !
      Cele bune tuturor !
      Attached Files

      Comment


      • Salut tuturor! Imi permit sa expun si eu concluzia referitoare la consum, din concediu.
        Traseu: Ramnicu Sarat - Buzau - Ploiesti - Brasov(traseul Valenii de Munte) - Fagaras - Sibiu - Alba Iulia - Arieseni(cazare si excursii) - Alba Iulia - Sibiu - Curtea de Arges(pe Transfagarasan) - Pitesti - Bucuresti - Buzau - Ramnicu Sarat.
        Total kilometri:1450; 79 litri benzina(CO95 Rompetrol si Petrom);consum aprox. 5.5 l/100 km
        Metoda de calcul: plin - plin.
        Incarcatura: 4 persoane si bagajele aferente

        O zi buna tuturor!

        Comment


        • Zarnesti-Rasnov-Sinaia-Targoviste-Gaesti-Petresti(DB)-Poeni(TR)-Frasinet (TR) si retur 2 persoane cu multe bagaje atat la dus cat si la intors si cu AC-ul pornit 5.8%.Nu am mers la consum am mers si cu 110-120 si am facut si depasiri fara sa opresc AC-ul.Pot spune ca sunt multumit.
          Cel care conduce masina ca dracu, are toate sansele sa ajunga acolo.

          Comment


          • Originally posted by nightboy View Post
            frumos zis. insa timpul nu il da nimeni inapoi daca pui 20-30 min la fiecare drum lung ajungi sa vezi ca ai stat pe drumuri niste foarte multe zile in plus.
            stai fara grija ca daca am de ajuns undeva repede .... stie sa pape jar masina. A vazut 160 km/h ..... si dupa cum am ajuns la cel putin 100 km vede 4500 ture .....

            Ideea e ca nu mi-am facut un obicei din a cauta motive sa ma grabesc inutil. Stiu cand trebuie sa ajung ... nu mai am nimic de facut unde sunt inainte de a pleca in calatorie ... plec cu 20 min mai devreme si ajung la timp ... si cu mai putin gaz consumat.

            Comment


            • Am uitat sa specific ca am schimbat la peste 3000 rpm.
              Cel care conduce masina ca dracu, are toate sansele sa ajunga acolo.

              Comment


              • Originally posted by adaniel69 View Post
                tocmai m-am intors dintr-o miniexcursie de 1035km cu 1.2-ul!
                - 5 persoane(~330kg) plus bagaje la greu(portbagajul full + cateva prin masina la picioare);
                - traseu: braila, buzau, valenii de munte, brasov, curtea de arges, transfagarasan, brasov, ploiesti, mizil, buzau, braila! ceva frecus prin brasov, prin poiana brasov si ceva opriri!
                - consum: 56l, adica undeva la 5.4-5.5l/100km! nu va pot da exact consumul mediu pentru ca am resetat in fiecare zi cb-ul! 4 zile!
                Originally posted by galvanizatoru View Post
                Tulcea-Techirghiol,150 de km ,5 pers. ffff corpolente+bageje-full - 5,1% ,a.c. pornit,cateva reprize de 110-120km/h,in rest lejer 85-95

                Cand vad pe aici consumuri de genul celor de mai sus ma apuca groaza pur si simplu,,,,Mai aveti sa spuneti pe aici ca aveti bagaje si in compartimentul motor si eventual o remorca/rulota dupa voi si apoi sa mai ziceti ca aveti si consum de 4 % !!!
                Daca la mine se simte ca masina trage mai greu cu 5 persoane in masina si bagaje full si AC pornit..la voi cum naiba mai pleaca dupa loc si apoi mai aveti si consum de 5 % cu 110/120 de km la ora ?

                Fratilor fiti mai realisti in a comunica consumul vostru cu PERSOANE/BAGAJE FULL SI CU AC PORNIT ca sa numai ziceti apoi ca va sare lumea in cap si nu va crede ...eu unul nu va cred,,,dar va cred cand postati consum de 5 % cand spuneti ca erati singur in masina si fara bagaje !

                Comment


                • toma necredinciosu, ia intreaba in cate zile a facut traseul...iti zic eu, in 4 zile, deci mers relativ incet, mai ales ca pe drumurile ale anu poti pe multe dintre ele, sa mergi mai mult de 40km/h. daca eu cu 1.6_16v, 3 persoane plus bagaj, a/c pornit, am scos tot acolo in zona brasov-curtea de arges consum de 6.1%, eu ii cred ca 1.2 bea mai putin. mai ales daca nu tragi de el. iar al doilea coleg, a spus clar, mers 85-95, uneori 110-120, deci mers lejer, din nou.
                  Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                  Comment


                  • Ok...poate numai stiu eu ce inseamna persoane FFFF corpolente ( de 4 ori a insistat cu F-ul ala de la "Foarte") si bagaje FULL si mai ales si intre si la picioare iarasi cu bagaje peste tot.
                    Eu unul am zis ca ii cred daca ar fi mers singuri in masina si nu cu ea incarcata la MAXIM!
                    Iar eu mai inteleg ca de 4 ori F - ul ala inseamna ca o persoana poate avea si 120 de kg,,poate si mai mult,,adica loganul ala 1.2 avea persoane de cel putin 600 de kg la bord plus inca vreo 150 de kg de bagaje....total vreo 750 de kg si consum final de 5% si cu AC pornit..MA INDOIESC si cred ca am si motive!

                    Ps..Macar @Adaniel69 a fost un pic mai realist in privinta datelor,,dar el cred ca a mers in treapta 5 cu 60/70 la ora si de aici ar reiesi si consumul lui de 5,5%!
                    Last edited by Ivan Marian; 3 August 2011, 00:34.

                    Comment


                    • Nu prea postez aici desi citesc aproape zilnic sectiunea, intrucit nu conduc eu "furia de 1,2V". Cum zilele trecute am avut ocazia de a face un drum mai lung cu loganul cca. 400km dus intors, fiind eu la volan, am avut curiozitatea de a verifica consumul, resetind CB la plecare si citind valoarea consumului mediu la sosire. Acesta a fost fix de 5,4 l/1oo km. masina avand ca ocupanti 2 adulti si 3 adolescenti, bagaje nesemificative. Stilul de condus, unul normal, in localitati viteza legala (nu e recomandat sa ai de a face cu politia Ungara), iar extra urban pana in 100 km/h., treapta a 5 a folosita frecvent in plaja 2500-3000 ture. Fara AC, benzina de la MOL de 95. Deci, cam asta ar fi valoarea reala a consumului cu +/- 0,5 l/100 km. pentru o exploatare normala( motor OK, pneuri, incarcare, stare drum OK). Consumuri de 4l si viteze de 160 Km/h.....povesti.
                      Last edited by lepetir; 3 August 2011, 07:40.
                      Actual posesor de 1,2 16V

                      Comment


                      • Dupa 3 drumuri Zarnesti-Brasov-Zarnesti (3*60 km) mers linistit fara AC si bagaj si schimbat pana in 3000 rpm mi-a scazut consumul de la 5.8 la 5.6%.
                        Last edited by condaru321; 3 August 2011, 09:42.
                        Cel care conduce masina ca dracu, are toate sansele sa ajunga acolo.

                        Comment


                        • Traseu: Braila-Brasov-Transfagarasan-Sibiu-Alba Iulia-Deva-Scarisoara-Cluj-Sapanta-Falticeni-Braila!


                          Consum: 5.23l/100km
                          Combustibil consumat: 105.3L
                          Distanta parcursa: 2014km
                          Viteza medie: 51.4km/h
                          Benzina am alimentat de la Petrom, Lukoil si Rompetrol de 95!
                          Motor 1.2 16V 75CP Euro5!



                          5 persoane, portbagaj plin plus cateva bagaje in masina printre picioare!
                          Viteza: max 55km/h in localitati, max 90-100km/h pe DN si max 100-130km/h pe europene!
                          Last edited by adaniel69; 3 August 2011, 18:53. Reason: cateva precizari

                          Comment


                          • ce precizie la consum ai daniel . sa fim seriosi in realitate daca nu ai o fixatie cu a conduce deranjand pe ceilalti adica mergand ca melcul sigur un consum sub 5,5 % este aproape greu de realizat. asa in mare consumul este cam 5,5 6% ca o medie si un condus in limite legale. normal ca poti face si exceptii. circuli cu 70km/h si atunci ai consum poate un pic sub 5% dar in urban sigur se echilibreaza balanta adika urca media la 6 6,5%.

                            Comment


                            • nu stiu de ce, dar nu pot edita postul, asa ca postez aici traseul


                              nu am condus incet! la intoarcere a vazut si 140km/h!
                              pur si simplu media de viteza e mica pt ca am mers mai mult pe la munte! serpentine, drum rau, fataiala prin oras! de asta e media mica! pe valea oltului am prins un pic de coada la un semafor ca erau lucrari!
                              a vazut si 6000rpm in treapta a doua! am facut niste depasiri in timp ce urcam muntii!

                              nu postez sa ma aflu in treaba!

                              Comment


                              • lasa-i, mai, ca daca le zici ca 1.6 a mers la intoarcere intre pitesti si tr severin cu 130-140, pe transfagarasan dupa vidraru n-a stat nimeni in fata, pe transalpina nevasta-mea a vomat de 3 ori si consumul final pe tot concediul a fost 6.1, nu crede nimeni ca 1.2 poate sa bea cu un litru mai putin. adevarul e ca in restul traseului, vorba unora, nu puteai sa mergi mai mult de 70-80, din cauza aglomeratiei. iar la 70-80 in tr5 stiu toti ce consumuri sub 5% se scot, dar tot nu le vine-a crede. daca le zici ca ai avut varfuri de 110-120, deja tot concediul l-ai facut cu 120 si bah, cum, asa putin a consumat, 5% la 120?
                                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google