Consum Logan 1.2_16v

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Apreciez mult ca m-ai facut sa scap de o cheltuiala dar culmea e ca numai fara mine copilot faci consumuri de 4,3.

    Ar trebui sa vii cu un 5,6 inapoi ,lucru greu de suportat de tine,pfuaiiii,cred ca ai pune-o pe GPL daca ti-ar consuma atat extra-urban !

    Te-am intrebat de doua ori ,cu ce viteza mergi in afara localitatilor ?

    Mai opresti motorul la vai sau,care e secretul ?Aflu eu daca fac o tura cu tine !

    Uite,daca in afara localitatilor mergi cu peste 80 km/h ,imi mentin pariul !In localitate poti merge cu cat doresti tu !

    Sorry,Duminica nu pot ajunge !

    Comment


    • domnilor, in cazul in care mai vad un singur post de genul 1.4 consuma mai putin la viteza, 16v merge mai tare si consuma mai putin decat 1.2 la peste 130, respectivul ia ban 2 saptamani. de ce nu postati pe topicurile de consum fiecare la motorizarea lui? pt ultima oara, orice post al carui "stapan" are alta masina in afara de 1.2_16v si comenteaza comparativ (exceptand czul unor consumuri sf, gen 2% la 140km/h), ia ban direct. mai, nu se mai poate caca omul linistit in 1.2, ca vine unu cu 1.4 sau 1.6 si spune ca in motorul lui se caca mai usor, ca ala n-ar fi, cica, subdimensionat.
      maine-poimaine o sa numar cine a scris mai mult de 3 posturi "comparative". si in functie de cati multipli intregi de 3 ies in dreptul fiecaruia, atatea puncte de penalizare.

      poate asa ajung unii la vacanta de dupa Paste...
      Last edited by Seba; 29 April 2011, 17:36.
      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

      Comment


      • Originally posted by ROY View Post
        Apreciez mult ca m-ai facut sa scap de o cheltuiala dar culmea e ca numai fara mine copilot faci consumuri de 4,3.

        Ar trebui sa vii cu un 5,6 inapoi ,lucru greu de suportat de tine,pfuaiiii,cred ca ai pune-o pe GPL daca ti-ar consuma atat extra-urban !

        Te-am intrebat de doua ori ,cu ce viteza mergi in afara localitatilor ?

        Mai opresti motorul la vai sau,care e secretul ?Aflu eu daca fac o tura cu tine !

        Uite,daca in afara localitatilor mergi cu peste 80 km/h ,imi mentin pariul !In localitate poti merge cu cat doresti tu !

        Sorry,Duminica nu pot ajunge !
        păi aşa zi ... Că vrei să înveti să mergi economic nici nu mă mai chinui să filmez la întoarcere Dacă e vorba de aşa.

        cea mai mare prostie, după mine, ar fi să opresc motorul în mers. Raman fără tot ce e servo... ÃŽţi pot garanta că pornesc motorul când plec şi îl opresc când ajung la destinatie.

        Facem un topic depre mers economic Dacă vrei.

        Comment


        • Bravo Seba !

          PS: Consumul meu in acest moment este de 6.1%, si am in jur de 5000km, nu m-am uitat de mult

          Comment


          • Consumul care conteaza, care iti afecteaza buzunarul, este consumul MEDIU. Sa resetezi consumul pe fiecare traseu este util doar sa iti faci o idee despre cat consumi intr-un stil de mers pe un anumit tip de drum si cam atat. Relevant este sa nu resetezi cb minim 3000 km, asa iti formezi o parere despre cam cat consuma masina.

            Un posesor realist de 1.2 16V care a facut minim 3000 km cu masina deci a iesit din rodaj ce consumuri ? Mentionez ca ~ aceleasi consumuri le are si 1.4 MPI (Laureat, am avut inainte), o diferenta de ~ 200g o consider neglijabila.

            Parerea mea e ca la benzina doar 1.2 16V si 1.6 16V au sens si ar trebui pastrate in oferta iar la diesel doar cel de 90 CP. Repet, parerea mea.

            iti editez doar postul. pt ca ai fost de treaba si ai spus din start o chestie decenta
            Last edited by Seba; 29 April 2011, 22:35.
            '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

            Comment


            • Dupa aprox 9500 de km am consumul mediu de 6.6 unde ~ 40% exterior, 60% in oras - am tinut evidenta la toata benzina alimentata..........daca ar fi fost sa ma iau dupa consumurile oficiale dacia ar fi iesit la un asemenea raport interior/exterior 6.52 % - deci pot sa afirm ca sunt corecte consumurile date

              Comment


              • Special pt ROY ... si alti "necredinciosi"

                Uite ca nu ma pot tine de cuvant si postez consumuri in continuare.

                Inainte de a posta filmuletele, vreau sa va multumesc pe aceasta cale pentru ca prin testele facute am reusit sa scot un consum mai mic cu o viteza medie mai mare.

                Acum, sa revenim la subiect. Filmuletele sunt realizate in mai multe puncte pe traseu. Altfel spus, se poate vede evolutia consumului in functie de traseu - pentru cei care cunosc traseul. [folositi 720p din youtube pt calitate maxima]

                Calitativ,drumul e la fel de naspa ca la ultima filmare ( filmuletul pe fast motion de acum cateva posturi )

                Iasi ( parcare Sellgros ) - Vaslui ( parcare Kaufland) [vineri dimineata-amiaza]:

                - partea 1 : primul cadru e inainte de a reseta (verificati kilometrajul principal). Uitasi sa filmez si parcare ... : http://www.youtube.com/watch?v=NfUzHkFAfyo
                - partea 2 : http://www.youtube.com/watch?v=SXQBz69JBKs
                (am avut ceva pb cu telefonul si unele sunt focalizate prost ...)


                Vaslui (parcare Kaufland) - Iasi (Nicolina - Tesatura) [sambata amiaza-seara] :
                - asta e o singura parte : http://www.youtube.com/watch?v=gevddsHxRuY


                Pentru cei care nu se obosesc sa vada filmuletele, am scos 4,3 % la dus(~59 km/h v medie) si 4,3 % la intors(~ 62km/h v medie).

                Ca sa nu fie neclaritati : acest consum este mediu pe ruta Iasi - Vaslui - Iasi. Nu este consumul mediu al tuturor kilometrilor parcursi.

                Altfel spus, mai clar de atat nu pot demonstra(fara sa fiti cu mine in masina). Tot consumul e dat de sofer. Cu putina rabdare si antrenament, se poate.

                Scopul : economia si siguranta. Daca pentru voi nu conteaza 8-10 milioane pe an bani castigati din consum mic, inseamna ca "jucam" in categorii diferite.

                Ca de obicei, sunt curios sa vad ce mai ziceti acum.

                F important : benzina EuroLuk 95 (cu petrom 95 nu scoteam consumurile astea )

                Comment


                • Bine Rhadoo_ds , multumesc pentru filmulete . Apreciez ca ai rabdare sa mergi cu 60-70-80 sa obtii consumurile astea reduse de benzina .Nu e nevoie sa faci nici un thread cu mersul economic in privinta mea ,pur si simplu eu nu am atata rabdare sa merg asa incet,nu sunt omul facut pentru asa ceva ! Acum chiar is bucuros ca nu vrei sa ma iei cu tine la un tur-retur pe Iasi-Vaslui ,m-as plictisi rau tare ! Sincer! Am doua intrebari cel putin haioase in legatura cu filmuletele :

                  1. De ce ai schimbat in treapta inferioara de s-a dus turometrul in 4000 inainte de a cobori Buciumul ? Era lunecus la vale ?
                  2. Te apuca injuratul la semafor ? Asa se pare ca am auzit .... Crestea consumul ?

                  Comment


                  • pt 1. Cobor tot buciumul(şi în principiu orice vale) fără să calc pedala de frână. Doar în frână de motor în 2, 3 sau 4.

                    pt 2. Chiar am înjurat? Probabil pt că nu anticipasem corect timpul şi a trebuit să opresc imediat cum pe făcuse verde. Dacă te uiti atent la Iaşi-Vaslui 1 din 2, consumul de la început e tot urban, în Iaşi. Sincer, cred că e mai greu să ai consum urban cu 1 litru sub cel dat de producator decât extra-urban cu 600 ml sub cel dat de producator. Şi nu sunt taximetrist, nu am fost şi nici nu cred că voi fi. Consumul ăla de 6.5 urban a fost făcut în 3 zile în Iaşi, mers în timpul zilei şi în timpul saptamanii. De ce nu comentaţi nimic şi aici. Mai zicea cineva cu 1.4 parcă, că ar fi scos şi el la fel.


                    ÃŽmi pare bine că nu te voi plictisi. Tu nu te plictiseşti când treci pe la peco că să alimentezi prea des din cauza consumului?
                    Dacă tot ai văzut filmele, înseamnă că ai văzut şi viteza medie, care e ceva mai mare. Să Ştii că am mărit ritmul de deplasare iar în unele locuri am mers şi cu 90 - 100km/h (după Solesti, sau în pădurea de dupa Poieni).

                    Data viitoare voi mari mai tare ritmul încât să ajung la viteza medie de 67-70 km/h, iar după ce am văzut ieri cred că voi avea un consum sub cel dat de producator.

                    Are rost să spun că am văzut 3 accidente?

                    Un logan răsturnat aproape de Crasna, un motociclist intrat pe contrasens(în oraş Bârlad) şi două tiruri ciocnite la un pod în lucru. Pe pariu că viteza a fost unul dintre factorii comuni în toate cele 3 accidente?
                    Last edited by Seba; 1 May 2011, 19:49.

                    Comment


                    • si probabil ca acele accidente s-au intamplat pt ca a trebuit sa depaseacsa un melc ... ca tine.eu am avut media de 90 km/h pe 250 km si am crezut ca innebunesc in masina 3 ore si ceva.Daca tu crezi ca viteza e cauzatoarea accidentelor e clar.Doar nu o sa mergem cu 20 km/h , pur si simplu e neatentie , "două tiruri ciocnite la un pod în lucru" -> cat credeai ca au viteza tirurile 150 km/h?"un motociclist intrat pe contrasens" -> e cumva el retardat si nu stie regulile de circulatie sau iar viteza domnule?esti praf radu , si la 20 km/h poti muri , si stand pe loc , si la 200 km/h.

                      ca fapt divers lu` tata i-a bubuit pneul la vreo 70-80 km/h noaptea pt a ca a vrut sa evite in ultima instanta ceva de pe sosea si sa dus pe camp printre copaci , si nu era in logan , ci in toyota rav4 , deci radu , e kestie de hazard , iti asumi riscul , daca mergi cu 70 la ora crede-ma ca nu te scuteste de emotii, cand altu incearca sa te depaeasca se incadreaza prost si nasol pt toti 3 , tu ala care depaseste si ala din fatza.
                      Last edited by nightboy; 1 May 2011, 09:20.

                      Comment


                      • Zis de tine : Daca tu crezi ca viteza e cauzatoarea accidentelor e clar.

                        Man, cand ai urmarit ultima data stirile??? Cand ai vazut un accident ultima data??? Sa inteleg ca nu ai auzit cuvantul viteza in nici unul din accidentele pe care le-ai vazut.

                        esti praf . Praf devii ... daca nu respecti regulile de circulatie ....

                        Adevarul e ca la varsta ta tot ce zboara se mananca:

                        - loganul nu cred ca s-a rasturnat la 20 km/h ... pe o portiune de drum unde depasirea era interzisa .... cred ca unii nu cunosc regulile ....
                        - se stie ca majoritatea motociclistilor tineri merg f aiurea ... Accidentul a avut loc in Birlad, pe Republicii. Nu cred ca mergea cu 20 km/h cand a alunecat cu motocicleta ~80 m pe jos si s-a oprit pe trotuarul de pe celalat sens. Si mai avea si pe cineva in spate cred(erau 2 ambulante venite)
                        - daca cele 2 tiruri respectau limita de viteza pe portiunea respectiva, puteau evita, nu se ciocneau, dar nah ... unii chiar nu respecta legea


                        NightBoy, sincer iti zic, esti prea crud sa realizezi ce inseamna viata. Ai impresia ca toti sunt mai prosti ca tine si tu esti cel mai ....... (completeaza punctele cu ce vrei tu).


                        Tu chiar nu intelegi cum se realizeaza maneva de depasire. Pune mana pe regulament si revino cu comentarii.

                        Accidentele se intampla din cauza celor ca tine, care conduc agresiv doar prin simplul fapt ca stiu ca trebuie sa depaseasca tot ce e in fata lor. Si asta nu ar face atatea accidente cat faptul NU STIE SA DEPASESCA CORECT.

                        Cu ce sunt eu de vina ca merg regulamentar(in extra-urban viteza regulamentara e mai mica de 90 km/h - pe DN, deci orice viteza sub 90 e regulamentara)ca tu vii ca incompetentul din spatele meu, nu stii sa apreciezi distanta ta de depasire si viteza celui de pe contrasens, si te bagi totusi in depasire, risti viata ta si a celorlalte 2 masini (cea pe care o depasesti si cea de pe contrasens) si daca ai noroc, scapi fara nici o consecinta. Tu realizezi ca fiecare depasire PROASTA pe care o faci iti poate schimba viata??? Vrei sa intri de la 20 ani in scaun cu rotile??

                        Gandeste-te la viata ta si a celor din masina, de pe drum, cand te urci la volan.

                        Ce naiba faci daca ajungi undeva cu 20 minute mai devreme? Fumezi o tigara ... bei o cafea ... freci menta .... Pentru astea iti risti tu viata cand te urci la volan?

                        Care parte din "Am familie!" nu o intelegi?

                        Cand eram aproape de varsta ta zburam cu 200 pe drumurile patriei. Eram cel mai .......... si nu realizam atunci. Stai putin si te mai coace ... si apoi vorbim.

                        Tot pe drumul asta, am vazut un cocalar cu ML care in loc sa astepte la randul care se formase la un pod in lucru, s-a bagat in depasire desi veneau masini pe contrasens. Cand a vazut ca nu mai are ce face, a iesit de pe carosabil, prin sant, dupa care a intrat iar pe sosea si si-a vazut de drum. Norocul lui ca l-a ajutat masina, dar iti spun ca din cauza oamenilor ca el se produc accidente.

                        Devii praf
                        Last edited by rhadoo_ds; 1 May 2011, 10:14.

                        Comment


                        • Sincer, nu va mai certati aiurea!

                          rhadoo_ds, un fel de tutorial de condus economic? sunt pentru!!!!

                          Comment


                          • Va rog sa continuati pe ideea consumului. Multumesc anticipat.
                            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                            Comment


                            • Pt cei care stiu: cu 5 oameni in masina, mers in exterior, maxim 100 km/h, cam pe unde e consumul? aproximativ, normal, nu cer valori foarte exacte... multumesc.
                              Last edited by 77sky; 5 May 2011, 13:09. Reason: Automerged Doublepost
                              1.5 DCi Laureat Gri platine, a strong car for a strong man!

                              Comment


                              • huzzy 1981,mie mi-a iesit 5.4-5.6 ,5persoane si cu ac pornit,ce-i drept masina atunci pana in 2000km,deci cam nerodata.
                                n-am depasit 110km/h,dar in scurt am tras de ea unde a fost nevoie.
                                sa vad in concediul asta cat mai consuma ca o sa plec si in afara.
                                oricum parca acum trage mai bine,am 6700km,cam 80% numai in oras, consum acum 8.9% viteza medie 17km/h,neresetat cb de ~700km.
                                atat am eu.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google