Buna ziua,
Va povestesc pe scurt ce mi s-a intamplat : simteam ca masina nu mai trage de la o bucata de vreme, asa ca am fost la un "nea" mecanic. Mi-a tras fisele de la bujii afara, am depistat faptul ca un piston nu merge si mi-a spus pe scurt : fisele si bobina de schimbat.
Intrebare: nu ar fi trebuit sa verifice bujiile daca merg? In ce conditii se schimba o bobina? Care sunt simptomele daca o bobina nu merge?
Va multumesc!
Va povestesc pe scurt ce mi s-a intamplat : simteam ca masina nu mai trage de la o bucata de vreme, asa ca am fost la un "nea" mecanic. Mi-a tras fisele de la bujii afara, am depistat faptul ca un piston nu merge si mi-a spus pe scurt : fisele si bobina de schimbat.
Intrebare: nu ar fi trebuit sa verifice bujiile daca merg? In ce conditii se schimba o bobina? Care sunt simptomele daca o bobina nu merge?
Va multumesc!

Voi face testele respective si revin cu un raspuns inapoi. Va multumesc mult pentru sfaturi. Am vorbit cu tata (el fiind mecanicul anilor '90 pe batranele dacii) si mi-a spus ca ar trebui sa verific daca uleiul de pe joja prezinta unele urme de benzina (daca miroase macar un pic, sa fac schimbul de ulei si filtru). Puteti sa imi spuneti ceva despre acest lucru?
Comment