Mit Sau Adevar?

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Mit Sau Adevar?

    Fiind la prima postare tin sa salut pe toti userii de pe acest forum!!
    De cateva zile sunt posesorul unei Dacii Logan Laureate Plus 1.4MPI din 2007,la 30000Km,cumparata de la o familie cunoscuta,distributia nefiind schimbata. As avea multe,multe intrebari,dar una ma framanta in mod deosebit.Este adevarat ca daca se rupe cureaua de distributie,efectele pot fi catastrofale? Intreb asta fiindca am vazut ca parerile sunt impartite.Nu am avut timp sa aprofundez manualul de service,dar o voi face.

  • #2
    Daca se rupe cureaua de distributie , DA efectele sunt aproape intotdeauna catastrofale !!! se pot indoi supape se pot sparge pistoane pentru ca 1.4 mpi este un motor cu interferenta, adica daca valvele si supapele nu sunt sincronizate perfect se vor lovii intre ele asa ca cu cat schimbi distributia mai repede cu atat mai bine avand totusi atatia ani cureaua de fabrica.
    Last edited by 77sky; 6 April 2016, 17:40.
    sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

    Comment


    • #3
      Am reparat azi un megane 1.6 16v cu distributia rupta. A tinut cureaua originala 210 000km si 8 ani...in regim taxi.
      Cost total reparatie 2500 lei.
      Un logan 1.4 ma gandesc ca iese pe la 1800~2000 lei..depinde de piesele care se folosesc.

      Asa ca mai bine fugi si schimba distributia, e mult mai ieftin.

      Comment


      • #4
        Cureaua originala a motorului pusa din uzina e facuta sa tina mult cel putin la loganele din 2007 stiu sigur. Daca ai depasit anii vechime cum scrie in carte 4 ani dar nu ai trecut de 40 000 km stai linistit, cureaua originala pusa din uzina se prezinta bine. Eu am 1.6 mpi din 2007 luata de noua si am schimbat prima distributie fara pompa de apa pe 2 martie 2016 la 43 300 km. Am ramas impresionat de fiabilitatea motorului, poze la acest link http://www.loganclub.ro/forum/showpo...5&postcount=37

        Comment


        • #5
          Scuze, dar cam cum stii tu sigur asa ca tine cureaua aia mai mult?
          Daca a tinut la tine la noroc, asta nu inseamna ca este valabil pt toata lumea.
          Cureaua este facuta din cauciuc, un material supus imbatranirii. In anumite conditii acesta poate imbatrani mai rapid sau mai incet. Depinde unde tii masina, cat timp sta nepornita/nemiscata, clima, temperaturi, etc.

          Nu mai dati sfaturi aiurea, fara sa fiti siguri pe ceea ce spuneti, pentru ca i se rupe colegului maine cureaua, pentru ca asa i s-a spus de pe forum, sa n-o schimbe...

          Termenul dat de fabricant este unul de siguranta. Fabricantul nu este prost, nu de fraier acorda aceste termene, spre deosebire de tine, colegule Andy96, fabricantul chiar face teste, nu se ia dupa ce i se spune lui pe forum.

          Normal ca termenul de siguranta este acoperitor pentru mai multe situatii, si in anumite cazuri o curea poate rezista mai mult, poate chiar dublul termenului de siguranta, doar nu vrei sa se rupa fix la expirarea acestuia.

          Inlocuirea curelei costa mai putin decat reparatia la motor !
          Last edited by 77sky; 7 April 2016, 20:00.
          _
          B 48 C U P - Ligheanul Agitat

          sigpic

          Comment


          • #6
            Si eu care credeam ca cei de la Dacia intai citesc forumul dupa care scriu si ei caietul de reparatii pe baza opiniilor clientilor ne-multumiti.

            Comment


            • #7
              Asa este dsign, am avut mare noroc ca nu s-a rupt. Inainte sa schimb distributia credeam ca o sa gasesc cureaua tocita rau din cauza timpului care a trecut dar uite ca a rezistat. Stiu ca e foarte grav si costisitor sa se strice motorul din cauza ruperii curelei. Eu am neglijat treaba asta cu schimbatul distributiei din cauza ca in anii trecuti masina nu facea mai mult de 5 - 10 km pe saptamana si statea numai in garaj. Daca faceam mai multi km, o tineam in fiecare iarna afara pe un frig de aproape - 25 grade C se ducea dracu motorul de mult. Eu nu recomand neschimbarea curelei la timp si nr de km.
              La colegul care a pus intrebarea chiar ii recomand sa schimbe distributia daca a cumparat masina sh pt ca nu se stie cu adevarat cum s-a mers cu ea, daca are km dati inapoi etc.

              Comment


              • #8
                Va multumesc la toti pentru sfaturi.E clar,distributia trebuie schimbata.Azi,am incercat sa fac o programare pentru maine la un service zonal,dar sunt ocupati.Asa ca o sa fiu nevoit sa fac 100Km la risc.
                @Andy96,masina are km reali,tinuta in garaj,stiu masina cu mult timp inainte de a ma hotara sa o cumpar.Asta ca fapt divers,pentru ca asa cum inteleg de la voi,trebuie sa respect indicatiile producatorului.

                Comment


                • #9
                  Avem topic dedicat inlocuirii distributiei si tot ce tine de aceasta; va rog sa continuati acolo.
                  Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                  Comment

                  Working...
                  X
                  Anulare DPF
                  Politica de Securitate Google