ulei diesel

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ulei diesel

am un laureate 1.5 dci 65 cp, si vreau sa i skimb uleiul; m am gandit la un Castrol Edge 5 w 40, asa recomanda cei de la castrol

Attached Files

Eu i-am pus ELF dar la ultima verificare a merg soferul de la firma cu ea, am uiatat sa-i spun, si a pus Dacia Oil. Masina merge foarte bine.

Comment

Momentan am 25 000 km, uleiul pus pana acum ELF Turbo Diesel 10W40, schimbat in general la 5000 km. E problema daca pun ELF 5W40? Am auzit tot felul de povesti, de la mai multi, gen ca s-a facut gelatina si alte treburi. Teoretic stiu ca nu are ce sa se intample, doar daca are probleme motorul. Va rog sa postati din experienta voastra cu aceste uleiuri si sa vedem daca au fost cazuri cu probleme cand ati trecut de la semi-sintetic la sintetic.
      Logan Berlina 1.5 DCi 65 CP - Preferance 26 OCT. 2006 sigpic

Comment

Nu are ce sa se intample daca treci de la semi-sintetic la full-sintetic. Dar e bine sa nu le schimbi asa des, daca pui de acum numai full-sintetic sa o tii asa mai mult timp.
        Cel mai nou proiect auto din România!
        Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Multam fain. Planuiesc sa plec in afara tarii si tre sa fac revizia, iar, si m-am saturat sa schimb uleiul la 5000 km, de asta vreau sa-i bag 5W40, ca m-au gojobit astia de bani, si sa fac schimbul la 10 000.

Comment

Ulei Dacia

Eu nu inteleg de ce unii schimba uleiuri de firma la 5000 cand cei de la Dacia garanteaza uleiul lor 10 000 , presupunand ca este mai slab cel de la Dacia

Comment

Fiecare face ce vrea, totusi e masina lui. Si chiar e bine sa schimbi uleiul la 5.000 km daca vrei sa intretii foarte bine masina.
              Cel mai nou proiect auto din România!
              Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Da, nu are rost (numai daca esti ''killer'') sa schimbi uleiu la 5000.
                Daca vrei sa bagi un ulei performant in dieselu' tau, vezi ca este 10W40 full sintetic (din cate stiu, si pt. diesel). Nu e un motor de turatii in care sa bagi 5W40...Sau baga 10W40 de la Havoline, foarte bun. (am un coleg taximetrist 1.5 dci, 80000 la bord, merge ca ''ceasu'')

Comment

Pana acum am facut revizia la Adras de pe Caravanei. Si m-au tot aburit sa schimb uleiul la 5000 ca circul mult in oras. Pana aseara am avut numai Elf Turbo Diesel 10 W40. Acum am Elf 5W40 SXR si o sa-l schimb la 10 000. M-au jupuit de bani la revizie

Comment

din surse sigure, Dacia Oil este acelasi lucru cu Elf; atat dacia oil cat si elf sunt imbuteliate la lubrifn brasov, difera doar numele, dar continutul este acelasi; din surse sigure am aflat asta
                    Last edited by crististreulea; 24 December 2007, 11:22.

Comment

Eu cred ca sursele tale nu sunt de incredere.
                      DaciaOil si Elf - doi producatori diferiti.

Comment

Acum Dacia Oil e de fapt Texaco. Intrati pe site la Texaco si va lamurit.
                        Ce o sa gasiti acolo : "Lubrifiantii TEXACO sunt folositi la nivel de fabrica de aproape 40 de mari producatori, ca: Ford, General Motors, Honda, Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz si Nissan. TEXACO este numarul I in lume la prima umplere, aproximativ 25% din productia mondiala de automobile parasind fabricile producatoare cu plinul la lubrifiantii sau lichidele de racire TEXACO.
                        Incepand cu anul 2001, cel mai mare producator de automobile autohton, DACIA, s-a alaturat marilor producatori mentionati mai sus in familia TEXACO, prima umplere facandu-se numai cu uleiuri TEXACO.
                        In plus, in perioada garantiei, uleiurile TEXACO este disponibil sub marca Dacia Oil in intreaga retea de dealeri Dacia.
                        "

Comment

@culaurentiu - Ai mare dreptate, asa e, e TEXACO

Am bagat in cea veche de 2 ori elf apoi am bagat mereu Dacia Oil pentru ca, hai sa fim seriosi, cei de la Dacia nu au cum sa recomande un produs daca e de proasta calitate. In primul rand nu faci schimbul pe banii celor de la Dacia asa ca nu au de ce sa recomande ceva ieftin si prost.

Comment

Corect.
                            Doar ca eu spre exemplu, nu suport ideea de a avea un ulei semisintetic in motor, doresc unu' full sintetic. Si Dacia Oil nu stiu sa aibe full sintetic. Sau?

Comment

Mai nou cei de la dacia "recomanda" sau mai bine zis c-am impun uleiul 5 W30, ulei care este semisintetic din clasa de economie carburant. Uitati-va pe site la Texaco.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google