azi m-am uitat pe la motor, si culmea am vazut niste pete de ulei prin spatele turbinei; sa fie ceva grav?
sa fie asta cauza trepidatiilor care le am la ralanti?
sa fie asta cauza trepidatiilor care le am la ralanti?
)si care s-ar putea sa "scape" ulei. daca ai tija inseamna ca ala e limitatorul de presiune al turbinei, adica actionarea "waste-gate"-ului: in cazul in care urci motorul mult in ture, presiunea turbinei creste peste limita ce-o suporta motorul si atunci acea tija deviaza o parte din gazele de esapament direct in tobe, fara sa le mai treaca prin turbina, fie, daca e "blow-off valve", deschide circuitul de admisie al motorului ca sa nu ai suprapresiune in compresor la decelerarile bruste. oricum, acel mecanism e pt protectia turbinei si a motorului. e normal sa aiba urme de ulei pe el. tot in intrarea turbinei, vine si circuitul de la vana egr (sistemul de recirculare al gazelor de esapament), care bineanteles ca poate contine ulei sau motorina nearsa, ce se depune in locurile unde circuitul nu-i etans.We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.

Comment