Consum Mare De Ulei

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Consum Mare De Ulei

    Salutare. De ceva timp am observst ca am consum cam mare de ulei. Masina nu scoate fum la plecarile de pe loc. La turati foare mari 3500 4500 scoate fum. Completez cam 3 litri de ulei la 10000 de vreo 30000 incoace. Am cu masina 294 000 si pot spune ca nu am schimbat turbina pana acum pentru ca stiu ce inseamna un diesel cu turbina si cum trebuie sa mergi cu el. Astazi am fost la un drum Constanta Ploiesti deci dus intors 600 km si am completat 1.2 l ulei. Vreau sa spun ca stiam de consumul de ulei si la drumul asta nu am mers cu masina super turata adica am mers normal pe autostrada cu turatii intre 2900 3100 130km/h si am impresia ca am avut un consum cam mare de ulei. Daca poate cineva sa imi spuna ce ar putea fi oare turbina sau motorul tina-nd cont ca masina nu scoate fum . Va multumesc tuturor celor care o sa cititi acest post.

  • #2
    La cum spui ca consuma este imposibil sa nu ai fum albastru la toba ,de vina ar putea fi turbosuflanta la motor nu pot sa ma pronunt atat timp cat ai pornire la cheie de ce spun de motor pt. ca daca s-ar fi dus segmentii ai fi pierdut compresia si adio pornire usoara din cheie .

    Comment


    • #3
      Masina porneste la sfert si nu scoate fum alb albastrui. Am de gand sa ma duc totusi sa-i verific compresia si daca compresia este buna am sa-i schimb turbina care cred ca sigur este dusa daca compresia din motor este buna. Credeti ca-i o idee buna?

      Comment


      • #4
        Pe furtunul dintre filtrul de aer si turbina, in partea de jos unde este mai subtire si intra in turbina, este ulei? Furtunul asta are o piesa ca o supapa care se mai infunda cateodata(scuze ca nu le stiu denumirea). Pentru inceput incearca sa scoti furtunul subtire care face legatura dintre piesa asta de pe furtun si capacul la culbutori. Furtunul pe interior trebuie sa fie foarte putin umed spre uscat, nu fleasca de ulei. Atasez o imagine gasita pe net cu piesa, sper ca nu se supara nimeni pentru asta. La mine manca mult mai putin si dupa ce a spalat-o un coleg mai priceput si foarte meticulos s-a potolit(asta era prin 2011). Este o parere, daca vrei sa incerci...
        Attached Files

        Comment


        • #5
          Salut
          Piesa despre care vorbeste colegul de mai sus a fost cu probleme si la mine.
          Aceleasi simptome. Masina mergea brici la turatii joase, iar la turatii mari la drum intins ciugulea ulei la greu. Am descperit in acea piesa o membrana care de batranete era dilatata si nu se mai obtura canalul central si turbina pe langa aerul absorbit prin filtrul de aer, absorbea si ulei din motor. Verifica membrana acelei piese care se numeste colector vapori ulei sau ceva de genu'. Ea trebuie sa se inchida in sarcina mare pentru a nu permite turbinei sa traga ulei din motor.
          Succes!

          Comment

          Working...
          X
          Anulare DPF
          Politica de Securitate Google