Salutare!
Am si eu o intrebare.
Ce rol are radiatorul mai mic montat in fata radiatorului motorului ? Nu am aer conditionat.
Am si eu o intrebare.
Ce rol are radiatorul mai mic montat in fata radiatorului motorului ? Nu am aer conditionat.
nu toate motoarele au, cred (din pacate nu sunt sigur) ca logan dci are, fiindca se folosesc deobicei la motoarele turbo. uleiul are la motoarele astea si rol de racire al lagarelor turbinei, pe langa rolul de ungere, si in general (din cate stiu si la logan dci e asa) este acelasi ulei folosit la ungerea motorului, turbina se alimenteaza din aceeasi rampa, deci nu-i indicat sa fie prea fierbinte. exista si turbine racite cu apa/antigel din aceeasi instalatie cu cea de racire a motorului, dar nu cred ca-i cazul loganului.
ce-are prefectura cu coada vacii ? masinile de wrc au cumva racire pe aer ? radiatoarele de ulei se monteaza in functie de regimurile de functionare (incarcare, coeficienti de frecare, uzura,temperatura,actionari/minut) ale diferitelor subansamble (motor, turbina, ax came, temperatura camera de ardere, turatie, etc)...n-are legatura cu metoda de racire a motorului. de aia masinile de competitie au radiatoare inclusiv pt lichidul de frana.
si nu stiu sigur daca sony intreba explicit de loganul lui. la o intrebare generala, i-am dat un raspuns general...in particular, cazul loganului, da, ai dreptate, nu-i nevoie, din motivele enumerate de tine, nu neaparat din cauza racirii cu aer la unele motoare.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.

Comment