Ce sa bag sa nu inghete motorina?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ce sa bag sa nu inghete motorina?

    frate ce dumnezeu sa bag in motorina sa nu inghete inainte sa dea inghetu ..... acuma motorina mea tine pana la -15 grade dar sa o fac mai tare ?

  • #2
    Nenea cocalar (cum te intitulezi in semnatura), baga si tu o motorina de iarna de la pompa ca sa nu inghete! Daca nu vrei poti sa pui vreo 5 litri de benzina la un plin de motorina! Sau poti sa dai bani frumosi pe aditivi!

    Comment


    • #3
      ori benzina, ori petrol de avion.
      petrol de avion tot asa, cam 5 litri la un plin. nu baga mai mult ca arde tot ce insemna garnituri
      Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

      Comment


      • #4
        Nu e mai bine sa punem o motorina de iarna(alpin diesel cu punct de inghet -20grade la petrom am vazut)In instructiunile de utilizare am citit ca e interzis amestecul motorinei cu benzina chiar si in cantitati mici,pag.1.47

        Comment


        • #5
          Foloseste motorina aditivata pentru iarna sau baga un aditiv special pentru asta. Benzina e cam periculoasa...am vazut motor Dci cu pistoanele topite dupa o contaminare a rezervorului cu benzina si o forja pe autostrada.
          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

          Comment


          • #6
            Cel mai bine,foloseste un aditiv de motorina si se rezolva problema sau motorina mai scumpa Alpin Diesel din statiile OMV.
            PS.Din ce zona esti?...banuiesc ca nu stai in Miercurea Ciuc sau alte zone unde sa ai chiar asa temperaturi scazute sa-ti inghete motorina.

            Comment


            • #7
              ciufu tot de la omv? alimentam? seara cind urci sus iei motorina intrun bidon si o ti invelita intro patura.
              sigpic

              Comment


              • #8
                Ce atata stres,eu am camion si are rezervor de plastic si pe deasupra este montat pe sasiu , afara(expus)..nu sub masina cum are loganetu. Am bagat motorina de la benzinariile cu renume din tara asta,si nu Alpin + sau Winternustiuceam bagat deaia cea mai ieftina...si nu mi-a inghetat pana acum deloc...un singur lucru ingheata..si nu este motorina,ci apa din ea.Ca recomandare goliti filtrul cat de des puteti intre schimburi eu l-am mutat la camion langa motor si cand se incalzeste motorul se incalzeste si el.In plus am scurtat senzorul de apa din filtru (ca sa ma anunte cand se strange putina apa).numa bene si sarabatori fericite
                sigpic
                "BRABUS" STYLE

                Comment


                • #9
                  aditiv mertabond megacel am folosit eu la laguna anul trecut si nu sunt probleme, chiar ii schimba si sunetul motorului, nu mai tacane asa tare, suna mai frumos
                  Intalniri LC.Sibiu sambata ora de vara 17 / ora de iarna 16 in Valea Aurie (intrarea 2 la ZOO).

                  Comment


                  • #10
                    stai linistit ca nu ingheata

                    Comment


                    • #11
                      Daca nu ne-au deportat astia in Siberia azi noapte si nu ne-am prins , nu trebuie sa bagi nimic .Nu am auzit pe nimeni sa aiba probleme cu motorina inghetata .
                      Iar despre aditivi ...nu stiu ce sa zic, dar mai toti mecanicii cu care am avut de-a face (mecanici autorizati , nu bagatori de seama) mi-au recomandat sa nu bag nici un fel de aditiv , DCI-urile fiind un pic mai ciudatele cu aditivii . Nu sunt specialist in domeniu dar ascult de ei .Eu m-am conformat si pana acum nu am avut probleme .

                      Comment


                      • #12
                        voi ziceti ca nu ingheata eu zic ca ingheata cu tot cu omv alpin al vostru .. am plecat de la timisoara -10 pe semenic -19 erau cand am ajuns si nu a mai pornit decat impinsa si cand am ajuns la tm inapoi a pornit la cheie ..... deci nu mai imi ziceti poezi cu omv alpin si alte avioane ale statilor peco ... mai buna varianta cu benzina sau kerosen .... am auzit ceva ca spirt se mai baga sau parafina ? e adevarat

                        Comment


                        • #13
                          Esti sigur ca e de la motorina? Eu nu bag decat Diesel5 de la Petrom si nu am avut niciodata probleme (anul trecut m-au prins geruri de -23grC si a pornit la prima cheie).

                          Comment


                          • #14
                            si pe mine un - 27 ,apornit la prima cheie si s-a oprit dupa 5 km .nu a mai pornit.am ridicat capota si para aia cu care faci aeisirea era supta
                            Welcome to the Club, We Have Jackets !

                            Comment


                            • #15
                              problema e ca de la o anumita temperatura se separa parafina de motorina , parafian avand densitate mai mare se lasa la fund si obtureaza conducta de tur , implicit para de amorsare se strange , odata ajunsa parafina in filtru si amestecata si cu apa clar nu mai ajunge destula motorina in pompa de injectie, cat despre sfatul cu amestecul cu benzina va pot spune ca pe viitor veti posta la threadurile cu pilitura, injectoare infundate etc , etc , o motorina subtiata cu benzina nu face decat sa gripeze pompa de injectie din cauza ungerii insuficiente .
                              Pain brings out the truth in us all...
                              ...how much truth can you stand?

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google