Probleme Baterie

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Martorul baterie se stinge imediat dupa pornire, chiar putin inainte, in conditiile in care instalatia de incarcare functioneaza corect; in alte situatii cand martorul se stinge doar la turatii mari, posibil curea slaba sau o dioda arsa la alternator.
    Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

    Comment


    • #17
      de curand am patit'o si eu cu bateria .. dupa cum urmeaza :
      am alimentat la pompa, am plecat din benzinarie si la 100 de metri mi s'a oprit din mers, bezna totala in masina , pe strada .. nu faruri , nu avarii , NIMIC !
      am decuplat bateria, am asteptat vreo 10 minute dupa care am cuplat'o din nou. cand am pus contactul bordul s'a transformat in pomul de Craciun .. toti martorii se aprindeau si se stingeau. motorul nu pornea si daca foloseam farurile sau geamurile .. murea tot. am reusit sa "raman pe avarii" .. pana au venit sa ma tracteze. asta la 1900km de casa . a doua zi mi'au spus ca bateria era ARSA. pe factura aveam : baterie, verificare si incarcare alternator si tractare .. evident.
      1 - eu n'am inteles prea bine definitia de ARSA - daca era arsa, mai trebuia sa dea curent, asa cum dadea .. cat pentru avarii ?! sau e alta definitia pentru "baterie arsa" ?
      2 - din ce motiv se poate arde o baterie ? poate problema e alta .. si risc sa mai "ard" o baterie.
      masina : Dacia Logan MCV, 1.5 dCI .. masina 4 ani, bateria rombat - 4 ani !
      aa .. si inainte de plecarea in vacanta .. abia facusem revizia de 4 ani , schimbare kit distributie .. si chiar si un tester pentru un senzor de airbag ce ramasese aprins.
      m'as duce la dacia ... dar sa verific ce ?!

      Comment


      • #18
        Termenul de baterie arsa e unul total neprofesionist; poate fi cel mult in scurtcircuit; in functie de localizarea acestuia in baterie pot fi scosi unul sau mai multi elementi din functiune, cazuri in care nu mai ai curent nici macar pentru un bec de 5w. Se mai putea intampla sa ai masa insuficienta, dar acum nu contest decizia celor care au dat ca verdict bateria.
        Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

        Comment


        • #19
          Cel mai sigur, unul dintre elementi s-a distrus (problema frecventa cand pica bateria subit), mai ales daca nivelul electrolitului era prea scazut.
          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

          Comment


          • #20
            in iarna bateria a dat semne ca trebuie schimbata(de 3 ori a facut probleme la pornire) .. asa ca , din tot raul vad si partea buna : am baterie noua ;)
            nu stiam daca poate "muri" in felul asta : sa nu mai mearga deloc .. pe urma sa dea curent "aiurea" sa clipeasca toti martorii de la bord si de asta ma gandeam sa nu fie altceva care sa provoace scurtcircuitarea bateriei.
            partea buna e ca nu s'a ars nimic cand dadea curent aiurea ..
            partea buna e ca a fost bateria ..si nu alternatorul de ex. sau altceva mai important si implicit mai costisitor.
            ms mult de raspunsuri !!

            Comment

            Working...
            X
            Anulare DPF
            Politica de Securitate Google