Schimbare motor 1.5 diesel cu 1.4 benzina....se poate?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Schimbare motor 1.5 diesel cu 1.4 benzina....se poate?

    buna!am un logan 1.5 dci,220.000km,s-a dat urat de tot la ulei,turbo este ok,nu curge pe la nici un semering si am ajuns la concluzia ca efectiv il arde si il scoate pe evacuare.vreau sa ii schimb motorul cu 1.4 benzina.v-as ruga daca a mai facut cineva asa ceva,iar pe langa motor,cutie,ambreiaj,planetare care ar trebui sa le cumpar...ce modificari mai trebuiesc facute?stie cineva?

  • #2
    Pobabil la partea electrica ceva modificari. mai simplu ar fi o segmentare,din curiozitate as vrea sa stiu ce ulei ai folosit.

    Comment


    • #3
      Am folosit doar ulei elf 10w 40.Cu o segmentare nu ma pot risca pentru ca per total va fii destul de costisitoare operatiunea si nu am nici o garantie ca va fii mai bine,nu stiu cat de uzati sunt cilindri pe interior si daca ulterior va fii vreo imbunatatire.cel putin daca existau pistoane de reparatie sa pot aleza cilindrii la o alta cota...

      Comment


      • #4
        nu ai cum sa uzezi cilindru. nu cred ca e uzat, doar camasa pistonului care se inlocuieste.
        poate gresesc. exista in blocul motor camasa pistonului in care culiseaza pistonul efectiv. la tine scrie ca ai 1.4 nu inteleg

        Comment


        • #5
          Dupa cate stiu eu este monobloc nu poti inlocui doar cilindri,acest motor nu are camasi.Am si un logan de 1.4 care este ok,problema este cu celalalt de 1.5 dci...

          Comment


          • #6
            tot ce e posibil. nu sunt mecanic. credeam ca e ca la dacia de altadata cu camasa si piston

            Comment


            • #7
              daca era asa era mult mai simplu...

              Comment


              • #8
                Nu iesi mai bine cu alt motor diesel de la dezmembrari?Este o parere...

                Comment


                • #9
                  Am auzit destul de multe cazuri cand s-au cumparat motoare mult mai uzate decat cele de pe masina,si sunt si foarte scumpe...e multa prosteala la dezmembrari!

                  Comment


                  • #10
                    daca vrei sa schimbi motorul, trebuie motor, alt ecu, niste cabluri catre injectoare si bobinele de aprindere. apoi alta cutie de viteza, alte planetare, alt ambreiaj. cam multe si cam scumpe, daca e sa-mi spun o parere personala. alezare cred ca poti sa faci si la motoarele monobloc, dar oricum, inainte sa te apuci de alezat sau de schimbat motorul, trebuie sa te documentezi foarte bine, nu doar aici pe forum. mergi la service-uri, intreaba la reprezentante daca se poate si cat face, in ce consta, poate afli mai multe.
                    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                    Comment


                    • #11
                      parerea mea este sa cauti un mecanic bun,cu siguranta poate rezolva o segmentare fiindca sunt segmenti pentru mai multe grade de uzura la motoarele monobloc, ai iesi mult mai bine.

                      Comment


                      • #12
                        eu zic sa cauti o masina lovita cu dauna totala cu motor ca al tau si iti cumperi doar motorul. daca nu tragi de pret si cumperi toata masina si apoi vinzi ce nu mai ai nevoie

                        Comment


                        • #13
                          va spun cinstit ca m-am saturat de motorul diesel de 1.5 dci...as fi optat pt un 1.4 benzina,nu sunt asa de sensibile precum un diesel,intretinerea mult mai ieftina.ma gandeam ca nu este foarte simplu sa schimb un motor diesel cu un benzinar,dar credeam ca gasesc pe cineva pe aici care a facut asa ceva,sau stie ceva mai concret.Legat de segmentare,nu am auzit ca ar fii mai multe feluri de segmenti pe grade de uzura,dar daca sunt ovalizati cilindri nu am facut nimic.stiu doar ca dupa ce isi baga romanu mana in motor,slabe sanse sa mai functioneze la parametrii normali,si dau vina pe piese,pe diverse lucruri doar pt a se spala pe maine...am vazut destule dupa ce s-au desfacut motoare!

                          Comment


                          • #14
                            Si eu sunt in asentimentu celor care te-au sfatuit sa-ti iei un alt motor diesel , de pe la dezmembrari . Chiar daca e loterie cum poate crezi , orice motor luat SH , indiferent de carburantul care-l foloseste , poate fi bun , sau o pacoste .
                            Eu l-as desface pe cel de pe masina , si as vedea cum sta . Si pe urma as lua o hotarare daca se merita reparat sau cumparat un alt motor . Dar din start nu as face modificari acum , ca sa adaptez unul pe benzina . Mi se par non sense , aceste adaptari/investiti in plus.
                            Plus de asta tu susti doar ca motorul actual doar papa uleiul, nu ca nu porneste , sau ca merge nasol, sau mai stiu eu ce alte probleme.
                            Asa ca , inteleg ca el functioneaza bine , deci e posibil ca sa nu trebuiasca investit mult in el : cuzineti , etc.
                            Pana nu il desfaci , nu sti pe ce te bazezi.
                            Last edited by FLORYN; 19 June 2011, 22:45.
                            , sunt cu ochii pe voi !
                            :thumbsup:

                            Comment


                            • #15
                              multumesc oricum de sfaturi,ma mai gandesc sa vad ce voi face...

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google