Dci 70cp Nu Porneste

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    Mie mi s-a spus, ca daca mai patesc traba asta , sa lovesc usor capul pompei de injectie (este un surub in capul pomlei) si va porni.
    Sa nu faci asta niciodata! cind iei o masina noua tot asa se procedeaza?
    ala e un timpit si un habarnist. in loc sa-ti faca masina sa-ti porneasca la sfert in orice conditii, el iti zice sa dai cu ciocanul. pai si daca nu ai ciocan la indemina si ai un baros...ce faci? iti spun eu:il suni pe nea prostea si ii spui ca n-ai decit un baros, iar el va zice:i-a dai ba, sa vedem dac-o i-a!
    daca formuleaza asemenea prezumtii stiintifice, atunci sa te gindesti la vorbele lui Uzi: ...hai, da-o ma in ... mea!

    sper sa nu ai nici probleme nici parte de "mecanici" din astia. totusi, daca doamne fereste, ajungi iar pe la service-uri cu injectia de la masina, intreaba asa: am o problema pe partea de injectie. mi-o repari INDIFERENT care ar fi aceea?

    cel care raspunde DA, e bun. daca incepe cu : " pai sa vedem despre ce e vorba", "aaaaaa" si alte de genul, zi-le multumesc si pleaca.
    sper ca ai inteles ideea. mult succes!

    Comment


    • #47
      De regula, meseriasii buni sunt modesti si de multe ori i-am auzit folosind expresia "sa verific,sa vad",ei niciodata nu arunca in vint un "da,eu sunt cel mai pregatit".Am vazut multi meseriasi ,ce aveau o parere prea buna despre capacitatile lor,acestia ar fi lansat un "DA" hotarit la o eventuala intrebare despre subiect.Rezultatul final al lucrului lor,de multe ori,nu este cel dorit.

      Comment


      • #48
        meggeo82

        Multumesc frumos...si eu sper sa ma tina cat mai mult fara reparatii... Vreau sa adaug o concluzie la care am ajuns eu, si asta este valabila pentru toate marcile de masini si in general, pentru toate produse care se fac de vre-o 15 ani: Degeaba exista mecanici buni sau depanatori buni daca produse de larg consum sunt facute prost si mai ales, sunt facute sa tina o anumita perioada de timp destul de scurta pentru a se asigura o productie continua destul de mare, eu cred ca se pot face toate acest produse mult mai fiabile dar nu se vrea....
        Last edited by jamo; 30 January 2012, 00:20.

        Comment


        • #49
          pentru big_electro61:

          daca o componenta a motorului nu ar mai avea secrete pentru tine,ar deveni ceva banal, iar cineva ar veni la tine cu acea componenta stricata si te-ar intreba daca poti s-o repari, ce i-ai raspunde?
          ai sta pe ginduri, domne sa analizam, sa vedem, etc?
          sau i-ai raspunde simplu, da,fara sa stai pe ginduri?
          deci cineva care cunoaste sistemul de injectie de la 1,5(ca de asta e vorba), la perfectie, asa ar trebui sa raspunda.
          parerea mea.

          Comment


          • #50
            Niciodata sa nu zici,niciodata. Parerea buna(prea buna),despre capacitatile proprii,este un dusman in activitatea unui meserias.Saptamina trecuta am invatat o lectie de viata de la un profesor-inginer,cu facultate de electronica,practica in auto de peste 35 ani,tema discutiei era tocmai folosirea acestui cuvint,"stiu",cuvint ce ne-a recomandat sa-l folosim rar,si numai atunci cind avem certitudini.In viata e bine sa fii ponderat si sa nu bravezi.Un om cind vine cu masina defecta la service,vine pentru ca e convins ca acestia STIU sa rezolve situatia,altfel nu ar mai veni.Prefer nu meserias care nu declara ca "stie",dar rezolva problema,in viata e posibil si invers.

            Comment


            • #51
              de acord cu "Parerea buna(prea buna),despre capacitatile proprii,este un dusman"
              de acord cu "...folosirea acestui cuvint,"stiu",cuvint ce ne-a recomandat sa-l folosim rar,si numai atunci cind avem certitudini"
              nu sunt de acord cu "Prefer nu meserias care nu declara ca "stie",dar rezolva problema"
              eu personal, am nevoie de certitudini, nu pe ghicite, iar daca nu sunt certitudini in privinta cunostintelor acumulate de fiecare, in parte, astfel incit fiecare in dreptul lui sa poata rosti "stiu",atunci totul devine ceva de genul:
              hai sa-mi duc masina la experimente ca nu stie nimeni cum functioneaza exact chestia asta, nu?
              cind omul se duce la un mecanic, consider ca trebuie sa primeasca o singura varianta de raspuns:alba sau neagra. orice alte variante de raspunsuri, care mai de care mai diplomate, ponderate si pline de sa vedem, stiti, daca si cu parca,etc, personal imi creaza neincredere.
              repet, parerea mea.
              nu vreau sa transformam topicul intr-o "divagatie stiintifica" de doi lei, ci hai sa ajutam cu un sfat sau chiar mai mult.
              cu stima!

              Comment


              • #52
                Originally posted by meggeo82 View Post
                .....eu personal, am nevoie de certitudini, nu pe ghicite.....
                Mda...si eu as vrea..nu sa tot plimb masina si sa mi se zica: pai acum incercam asta, maine aia..mai mergeti 200km si mai incercam si mai stiu eu ce. Desigur pe banii mei.
                Partea nasoala e ca in judetele care ma inconjoara nu am auzit despre un service klumea despre care sa se zica da domnule, merita sa mergi acolo sau dincolo... Nu zic, reviziile care sunt relativ rutina se fac oriunde la fel (aproximativ) dar cand mergi cu o problema de genu "motorul nu porneste sau merge sacadat" incep meseriasii sa se balbaie si sa dea cu stangu in dreptu.
                Si sa nu mai zic de motorina.....de unde buba sa alimentam ?! ) povestea asta nu se va termina niciodata. Eu sincer aliementez de la Petrom, imi place cum merge masina, sincer. Nu trancane motorul ca la OMV sau MOL, nu stiu care ar fi explicatia.
                ....a fost doar o parere
                Seara faina.
                Cunoscatorii stiu, inginerii intuiesc.

                Comment


                • #53
                  in concluzie ce are motorul? nu porneste? sau porneste si merge sacadat? sau daca iti place cum merge cu Petrom, atunci merge bine?

                  Comment

                  Working...
                  X
                  Anulare DPF
                  Politica de Securitate Google