Intotdeauna 105 sunt mai multi decat 85. ca-i percepem altfel, in fucntie de cat si cum se misca, asta-i altceva. unii-s murani de povara, altii-s arabesti de curse
in wtcc, acolo, da, au castigat. insa fia le-a permis sa concureze fara lest, la clasa GT (cred ca echivalentul 2000cmc). ori 1.9 cu turbina la 2,5 bari are capacitatea cilindrica echivalenta de 4000cmc. masina ar fi trebuit, dupa regulamente, sa aiba 2500kg, nu 1300. dar fia le permite dieselurilor in cele mai multe competitii derogari de la regulament, ca sa promoveze aceste motorizari. si logic, 4000cmc > 2000cmc, la fel cum 105>85
daca mergi putin si tare, e ok benzinarul, altfel, dci. eu am facut un calcul dupa pretul de achizitie, costul reviziilor (media la diferiti dealeri, date luate la noi de pe forum) si costul actual al carburantilor si mi-a iesit ca pana la 65000km dieselul isi recupereaza din bani. dupa 65000 devine rentabil. deci, desi riscam devierea la disel vs benzina (oricum topicul asta tot aia e, dar sub o forma mascata), daca nu mergi mult si nici nu intentionezi sa tii masina mai mult de 4-5 ani, nu merita diesel. altfel, da, din toata inima.
in wtcc, acolo, da, au castigat. insa fia le-a permis sa concureze fara lest, la clasa GT (cred ca echivalentul 2000cmc). ori 1.9 cu turbina la 2,5 bari are capacitatea cilindrica echivalenta de 4000cmc. masina ar fi trebuit, dupa regulamente, sa aiba 2500kg, nu 1300. dar fia le permite dieselurilor in cele mai multe competitii derogari de la regulament, ca sa promoveze aceste motorizari. si logic, 4000cmc > 2000cmc, la fel cum 105>85
daca mergi putin si tare, e ok benzinarul, iar daca nu intentionezi sa tii masina mai mult de 4-5 ani, nu merita diesel. altfel, da, din toata inima.
dus in zona de cuplu si putere de care motorul are nevoie, ajungi la performantele de care e capabil doar prin obtinerea maximului de cai putere, asta insemnad cam 4000 RPM diesel, 5500 RPM benzina!Difera doar consumul si zgomotul produs!Iti garantez ca folosirea acestor turatii nu-ti va da nici o emotie in depasirile normale, indiferent de motorizare si mai e CEVA pe care multi mereu il uita...comparatia intre un diesel cu turbina si un benzinar FARA turbina!
deci deja diferenta e de 800 euro, care la pretul carburantilor si diferenta dintre consumurile medii, iti permite sa mergi cateva zeci de mii de km. nu mai zic de diferenta dintre prestige benzina si prestige dci, care e si mai mare...
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.

Comment