Scartait La Volan

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Scartait La Volan

    Buna ziua,
    De vreo doua zile am descoperit ca atunci cand virez imi scartaie foarte frumos volanul. Este cumva de la servodirectie?Am masina de 5 ani si nu am schimbat niciodata uleiul de la servo.

  • #2
    Fii mai precis...incearca sa localizezi scartaitul poate sa vine din interior de la rulmentul coloanei de directie. Daca vine de acolo inainte sa incui masina dai putin wd 40 pe langa axul volanului lasi putin geamul deschis ca sa dispara mirosul si a doua zi dupa vreo 20 km dispare si scartaitul.
    Dar na poate sa fie si pompa de servo

    Comment


    • #3
      Ce an de fabricatie are?Intreb deoarece de prin 2007 au echipat Loganul cu servo electric.Si nu vad cum sa "scartaie "

      Comment


      • #4
        Scartaitul probabil este de la roti si nu are nicio legatura cu servodirectia . Problema ta s-ar putea sa fie UNGHIUL DE FUGA

        Comment


        • #5
          Numai prostii debitati, daca iti scartaie volanul cand virezi, si ai servodirectie, te gandesti in primul rand ca se duce rulmentul din coloana de directie, cel de sus cu bile conice.( patit, schimbat coloana).
          @Alex2net : cum sa ii scartaie volanul daca are dereglata GEOMETRIA ROTILOR?
          sigpic

          Comment


          • #6
            Da , ai totala dreptate. Doar ca nu prea am auzit de scartaitul volanului....si m-am gandit la roti .Mi s-a intamplat si mie treaba cu scartaitul , si tot timpul era de la roti din cauza unghiului de fuga ..

            Comment


            • #7
              Vad ca tot ii tragi cu cel unghi de fuga; mai documenteaza-te si vezi in ce conditii se deregleaza sau mai cu seama cum se regleaza.

              Probleme tehnice Logan : probleme motor,probleme cutie viteze ,probleme ambreiaj ,probleme frana ,probleme bord
              Last edited by IancuMIC; 27 August 2013, 12:31.
              Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

              Comment


              • #8
                roxxzzy verifica daca ai ulei in recipientul de servo dar cand verifici desfa capacul sau pune o sursa de lunina dincolo sa treaca lumina prin recipient sa vezi nivelul uleiului. Eu am avut aceeiasi problema si am stat linistit ca am ulei, cand colo era doar urma de ulei pe peretii rezervorului.
                Daca o problema se poate rezolva atunci nu trebuie sa te stresezi, daca nu se poate rezolva atunci chiar nu are rost sa te mai stresezi.

                Comment


                • #9
                  Am vut si eu acelasi scartait la volan. Cand rasuceam volanul stanga sau dreapta la mai bine de jumate, se auzea un scartait (scrasnet sau huruit mai degraba nu scartit), iar cand am dus-o la mecanic ( si mecanicu e chiar bun nu d-ala doar cu numele ) mi-a zis ca sunt rulmentii de la planetare. I-a schimbat vineri (20.09.2013) si de atunci nu mai am nici un zgomot.

                  Comment


                  • #10
                    Scartaitul la viraj mai poate apare si de la banda pentru airbag,atuci cand intervin cu o reparatie unii "specialisti"la partea centrala.

                    Comment

                    Working...
                    X
                    Anulare DPF
                    Politica de Securitate Google