Probleme electrice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Probleme electrice

Bună ziua. Martor rosu baterie care se aprinde intermitent, 1 secunda sau chiar sub, cat timp masina este rece, niciodata cu motorul cald si niciodata pana acum 1 lună.A aparut din senin beleaua, alternator pe original schimbat de cca 70k km. Am schimbat bateria-la fel, am schimbat senzor minus baterie-la fel. Curatat contacte ECM, face la fel. Electricianul din service Dacia a mai intalnit doar un Duster care facea la fel, dar proprietarul merge cu ea asa de vreo 3 ani. A pus pe seama releului de incarcare a alternatorului, sincer nu cred din moment ce la cald nu mai chităie nimic. Faza a aparut dupa 8 ani, Logan 2017, euro 6, fara Ad Blue, masina are acum 261k km, nu am am intampinat pana acum nicio problema electrica in afara chestiei cu semnalizarea pe stanga, de vreo 3 ori tot iarna si pe vreme umeda; se rezolva prin deconectarea 10 secunde a conectorilor de la ECM (explicatia: asa face ele!). Intre timp, am curățat cu WD contact cleaner cele 4 mufe care intră în ECM; nu s-a schimbat nimic. Azi mi-a făcut pentru prima dată și la relanti și am simțit un tremurat al motorului, semn că afectează și regimului de lucru al alternatorului. Nu mai face absolut deloc după câțiva kilometri, după ce se încălzesc atât interiorul mașinii, cât și motorul. Verificat cu Renault CanClip nu are decât o singură eroare, încărcare sub minimum 12 V, trecută cu galben. Am inlocuit minisigurantele din compartimentul motor cu originale Tesla, cele vechi prezentau urme evidente de incalzire repetata, absolut toate, dupa 8 ani si 261k km. Dupa cum banuiam, a ramas situatia fix la fel. Faza e intalnita si la posesori de Duster dci 2017, pun linkul pentru forumul de acolo. Am mai intalnit ceva relativ similar pe niste siteuri franceze, dar nu pe aceeasi masina-motorizare. Cred că doar agentul Mulder ne mai poate scoate din rahat.... Multumesc pentru orice sugestie!!
    https://www.facebook.com/groups/Duster.Trails/posts/2850867605079957/?comment_id=3262702327229814&notif_id=176840534494 6152&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif

https://www.renaultforums.co.uk/threads/battery-charging-fault-v2-captur-gen-i-clio-gen-iv.611900/?fbclid=IwY2xjawPf_etleHRuA2FlbQIxMABicmlkETBJRXRB ZzRpcURUenVCVWd4c3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMD g5MgABHjbR_LSgetlzYOCmwnU8piid045VByyQKSCa-B9VezWj16c945pDC892iHJN_aem__a2bTEfRiqWeI6XxLKD4Fw
    Last edited by alexinno; 1 day ago.
Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google