Zgomot Ciudat

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Zgomot Ciudat

    Masina are doar 368 km si deja se aude un zgomot ciudat la motor cand masina sta la relanti.Cand apas pe ambreiaj zgomotul dispare.Cum il las liber zgomotul apare.Zgomotul apare numai dupa ceva km parcursi.Dimineata nu apare zgomotul chiar si fara ambreiaj.Sa fie normal?

  • #2
    E cumva un zgomot ca de diesel?Daca da,atunci nu esti singurul.La mine face asa de cel putin un an de zile.Am intrebat la reprezentanta in doua locuri diferite si mi-au spus acelasi lucru, ca nu este nimic in neregula cu masina si ca ar fi normal.Eu merg cu ea asa de cel putin un an de zile si masina merge fara probleme fara sa fi avut vreo problema la motor.Dar parerea mea ar fi sa mergi sa cu ea la un service sa fi sigur.Sper sa iti fi fost de ajutor.Bafta si la cati mi multi km fara probleme.

    Comment


    • #3
      acelasi zgomot l-am avut si eu la benzinar 1.4. Numai stiu exact de la ce provine, dar din cate am citit pe forum e normal, pe sistemu' "asa e la toate" nu te panica.

      Comment


      • #4
        Mergi linistit incontinuare. Acel zgomot este un zgomot normal functional la aceasta cutie de viteze. Nu-ti face probleme. Sa ai drumuri cat mai multe fara incidente.

        Comment


        • #5
          La o masina cu pretentii acest simptom se traduce prin rulment de presiune uzat. In cazul Dacia se poate merge pe asa face toate. Avand in vedere km pe care ii ai masina este in garantie, nu? Fa-le o vizita si fi convingator. Daca rontaie dupa ce debraiezi, este rulmentul. Parerea mea este sa te urci si pe alte Loganuri si sa vezi cum sta treaba.

          Comment


          • #6
            In primul rand eu cred ca mai bine te interesezi putin cum sta treaba cu sistemul ambreajului, si pe urma sa postezi. Il sperii pe saracul baiat degeaba. Un zgomot la rulmentul de presiune se manifesta atunci cand este calcata pedala de ambreiaj. Pentru ca atunci intra el in sarcina. Atunci arborele de intrare al cutiei nu se mai invarte. La el face zgomot tocmai cand ridica complet piciorul de pe ambreiaj. Cand e ridicata complet pedala de ambreiaj, arborele de intrare in cutie se roteste cu viteza de rotatie a arborelui cotit, iar rulmentul nu este in sarcina(la unele modele chiar nu se roteste deloc - nu are contact cu arcul diafragma de la placa de presiune). Daca face zgomot atunci cand pedala de ambreiaj este complet ridicata, inseamna ca zgomotul provine de la cutia de viteze. Zgomotul se manifesta doar la mersul incet in gol cu masina stand pe loc. Dupa mai multe verificari si o cutie demontata s-a ajuns la conclizia ca zgomotul provine de la pinionul suplimentar pentru mersul innapoi. La aceasta cutie este aleasa oarecum o solutie constructiva destul de ieftina, si pinionul suplimentar de mers innapoi (care este si balador) "joaca" intre capetele furcii de mers innapoi. Repet, este un zgomot normal de functionare. In mers normal nu se aude niciun zgomot in nicio treapta de viteza, inclusiv mers innapoi.



            PS:

            Si inca o chestie, vad ca tu nu sti sa folosesti termenii. Nu sti ce inseamna termenul de uzura. O piesa la 368 km nu are cum sa fie uzata. Poate defecta?(care nu-i tot aia)
            Last edited by adicata2003; 20 October 2011, 23:53.

            Comment


            • #7
              Normal.

              Vad ca 1.2-ul e un demn urmas a lu' 1.4.....fix asa faceau si alea.
              Stai cuminte, "asa face ele". Nu-i nici gluma nici mistou ieftin, e un zgomot cu care loganurile de 1,4 (am avut si eu) au mers si merg in continuare zeci de mii de km.
              Daca simptomu s-a pastrat si pe 1.2...asta e.
              Hai bucura-te de masina si fii sanatos.

              Comment


              • #8
                Exact, este acelas tip de cutie care s-a monta si pe 1.4

                Comment


                • #9
                  adicata2003 totusi cum explici faptul ca dupa schimbarea kitului de ambreiaj placa+rulment+disc acel zgomot dispare fara a fi reauzit chiar dupa 20000 km efectuati cu noul kit?! Caz intalnit la un amic, motorizare 1.4 mp3 , preferance, fabricatie 2007 , schimbat kit ambreiaj la 55000 km cu LUK.
                  Invingator nu este acela care are masina cea mai rapida, ci acela care refuza sa piarda !

                  Comment


                  • #10
                    este de la ambreiaj zgomotul , de la acele arculele , auzi , zgomote de la cutie
                    obisnuieste`te cu idee , sau schimba ambreiajul cu unul aftermarket de firma (ex. sachs)si nu o sa mai ai problema asta.

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by adyta View Post
                      adicata2003 totusi cum explici faptul ca dupa schimbarea kitului de ambreiaj placa+rulment+disc acel zgomot dispare fara a fi reauzit chiar dupa 20000 km efectuati cu noul kit?! Caz intalnit la un amic, motorizare 1.4 mp3 , preferance, fabricatie 2007 , schimbat kit ambreiaj la 55000 km cu LUK.
                      Poate acolo era vorba de alt zgomot.

                      Eu lucrez intr-un service renault dacia si iti zic din experienta.

                      Comment


                      • #12
                        Era celebrul "zgomot tehnologic", acel cloncanit cred ca es te specific kiturilor valeo care
                        apare numai dupa ceva km parcursi.Dimineata nu apare zgomotul chiar si fara ambreiaj.Sa fie normal?
                        .
                        Inca un ex : golan ambiance/chel la ~ 80000 km schimbat kit original cu kit valeo, la aproximativ 1000 km apare "zgomotul tehnologic", dupa 40000 km se sparge placa de presiune si este inlocuit cu kit de la Sachs , efectuat peste 10000 km si "zgomotul tehnologic" este absent
                        Invingator nu este acela care are masina cea mai rapida, ci acela care refuza sa piarda !

                        Comment


                        • #13
                          O las sa mai merg cu zgomotul tehnologic.Presupun ca cei de la reprezentanta o sa rada de tine cand te duci la ei.Acum insa daca imi poate raspunde cineva care a avut acelasi simptom la masina.Dimineata cand plec cu masina ,in primii 2 km aud in caroserie niste zgomote ciudate,parca se lovesc pietre in ea.Nu mi se pare stiu ca este ireal dar eu asa aud in fiecare zi.Zornaituri de pietre prin caroserie.Zgomotele inceteaza dupa cativa km parcursi.Asa aveam si la fosta masina.

                          Comment


                          • #14
                            si la mine se aude...de cand am luat masina...2006...inca din primii km am sesizat...am fost la reprezentanta...mi-a aratat un megane nou nout...6-8km avea...si la fel facea

                            Comment


                            • #15
                              salut!

                              in legatura cu zgomotu'tehnologic de la ambreiaj nu iti pot spune sigur de unde e - ambreiaj VALEO sau pinionul din cutie - parerile sint impartite,treaba e ca se aude. si nu ai de ce sa te ingrijorezi,nu e un defect!si la asta noua - 4200 km deja din 14 sept 2011 fara nici un fel de probleme - si la cele 2 avute inaintea ei tot asase auzea.la prima pornire nu se aude ptr ca e masina rece.la treaba cu pietricelele si la mine se aud.nu stiu ce o fi,si la 1410 se mai aud din cind in cind!bafta in continuare si drumuri fara incidente!

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google