Solutii De A Face Racoare In Masina Fara AC Care Dau Rezultate Fara A Te Imbolnavi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    pff...

    Salut Sebi.. unde ti-ai montat instalatia AC pe logan?si cat te-a costat? al meu e 1.5 dcI 85cp..si tare mi-as monta la un pret bunicel...
    Fericirea este ceva ce nu poti avea niciodata, dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata !

    Comment


    • #17
      este un tip de pe forum de aici care monteaza dar te sfatuiesc sa verifici toate piesele inainte de montaj si ulterior dupa montaj si eventual sa faci si un proces verbal de predare primire sa nu te trezesti cu vre-o problema pe care sa trebuiasca sa o rezolvi ulterior pe paguba ta
      My ride

      Comment


      • #18
        Originally posted by Sebi_NT View Post
        am masina din 2006 si am incercat diverse metode
        - am pus folie pe geamuri
        - am montat 2 aparate de aer conditionat portabile de alea cu apa de la frigider si cu niste capsule cu gheata
        - am mers cu geamul deschis
        si ce credeti....
        anul acesta nu am mai suportat si mi-am montat AC
        - nu se compara cu nimic altceva
        iar chestiile cu nu folosesc AC-ul ca-mi curge nasul sunt povesti
        am doi copii un baiat de 5 ani si o fata de 10 luni si am mers cu ei la Bucuresti si inapoi (800km) cu AC-ul pornit si nu a patit nimeni nimic.
        Daca ai AC poti regla ventilatorul pe treapta 1 si directionezi aerul astfel incat sa nu-ti bata direct pe corp si nu se intampla nimic. dealtfel aerul poate fi combinat si cu aer cald.
        Singura metoda eficienta de a face racoare in masina este sa apesi butonul pe care scrie AC...celelalte sunt povesti.
        pentru a rezolva problema caldurii din masina trebuie sa inlaturi sursele de caldura
        toate elementele calde din masina functioneaza ca niste radiatoare(calorifere) care degaja caldura la interior. Bordul incalzit de razele soarelui, cupola etc. daca mentii reci aceste elemente nu va mai fi cald in masina.
        Sebi ...tu cred ca glumesti ! Ceea ce tu numesti ca fiind : Chestiile alea ca nu folosesc Ac-ul ca-mi curge nasul .....sunt POVESTI numa pentru TINE .
        Habar nu ai ! Sunt N persoane care au probleme cu clima si tu afirmi ca is povesti . Am Ac pe masina .....am avut pe toate masinile precedente ......si nu ma incanta cu nimic ... Il detest ....
        PE instalatia ta de climatizare ......is o gramada de bacterii , praf , microbi ....etc... acumulati in timp .....mai rau ......si cand pornesti AC-ul .....ghici ce ? TOATE le inhalezi ......nestiind ......Iti garantez ca acele bacterii , praf , microbi ....care ii inhalezi in masina is mai daunatori .....decat cei ...din atmosfera .... in momentul cand dai jos geamul ... DOVEDIT .
        Referitor la antifonatul plafonului , usilor , bordului , etc.... foate CORECT ...diminueaza semnificativ , atat auditiv cat si temperaturile mari / mici din eterior .

        Hai sa te luminez un pic ....tu zici ca AC-ul nu se compara ? Eu iti zic altceva . Eu fiind mai nebun .....din lipsa de ocupatie ....vara trecuta ....am demontat 10 surse de PC ....am luat coolerele ...respective ....si un Control-er turatie ...si am facut o cutie petru ele .....si ghici ce ? Surprinzator .....faceau o racoare in masina ...asemanatoare cu treapta 2-3 ...
        Acele coolere erau de amperaj diferit ... deoarece erau surse diferite . Cu cat amperaju e mai mare ...cu atat ...cooler-ul respectiv ....functioneaza mai eficient . Si toate se alimenteaza la bricheta masiniii . La 12 V
        Last edited by TM80MAT; 18 July 2011, 00:57.
        sigpic

        Comment


        • #19
          una e sa fie racoare si alta e sa iti zboare pletele in vant recirculand acelasi aer cald din masina .
          pe mine clima ma ajuta in primul rand psihic, nu mai sunt irascibil , nervos etc cand e cald afara , altfel injur si ma enervez de numa .
          Last edited by Cristi_Xp; 18 July 2011, 01:16.
          Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

          Comment


          • #20
            Da sigur....strugurii sunt acrii....Legat de AC, este foarte util in masina, desi stau intr-o zona a tarii mai "umbrita" in fiecare zi dau drumul la racoare dupa masa cind urc in masina care a stat la soare in care sunt cel putin 60 de grade in aer. Cu geamurile lasate si aerul suflind pe mine, pot sa o pornesc catre casa, iar cind areul se mai improspateaza ridic gemurile si comut ventilatia pe picioare. Folosit corespunzator AC-ul face cit o mie de solutii surogat, iar despre bacterii si alte ginganii... in parte este adevarat, dar folosind o data pe luna un spray deodorant-dezinfectant nu sunt probleme.
            Actual posesor de 1,2 16V

            Comment


            • #21
              Originally posted by TM80MAT View Post
              Sebi
              PE instalatia ta de climatizare ......is o gramada de bacterii , praf , microbi ....etc... acumulati in timp .....mai rau ......si cand pornesti AC-ul .....ghici ce ? TOATE le inhalezi ......nestiind ......Iti garantez ca acele bacterii , praf , microbi ....care ii inhalezi in masina is mai daunatori
              Ghici ce?! sunt solutii impotriva bacteriilor din instalatia de AC...si chici ce instalatia de AC nu produce praf si chici ce?! am filtru de polen pe care il schimb frecvent si ghici ce sunt destul de precaut in ceea ce priveste bacteriile avand doi copii...si ghici ce?! chiar nu vreau sa intru in polemici cunimeni de pe forum...ramai tu cu sursele de calculator eu raman cu instalatia de AC si ghici ce (deja am dezinfectat instalatia anul acesta)
              My ride

              Comment


              • #22
                nu am incercat dar , sunt curios ) http://www.gandul.info/magazin/video...ecunde-8586351

                Comment


                • #23
                  Originally posted by TM80MAT View Post
                  Sebi PE instalatia ta de climatizare ......is o gramada de bacterii , praf , microbi ....etc... acumulati in timp .....mai rau ......si cand pornesti AC-ul .....ghici ce ? TOATE le inhalezi ......nestiind ......Iti garantez ca acele bacterii , praf , microbi ....care ii inhalezi in masina is mai daunatori .....decat cei ...din atmosfera .... in momentul cand dai jos geamul ... DOVEDIT .
                  Referitor la antifonatul plafonului , usilor , bordului , etc.... foate CORECT ...diminueaza semnificativ , atat auditiv cat si temperaturile mari / mici din eterior .
                  Ghici ce.... e foarte enervant..... sa citesti ...... ceva scris asa....... si bacteriile alea.... sunt in orice instalatie de ventilatie...... chiar si la masinile..... fara AC..... si sa nu ne spui..... ca nici..... ventilatia nu o folosesti......
                  Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

                  Comment


                  • #24
                    pe mine ma apuca stranutul uneori, de la ac, dar nu as renunta la el sub nici o forma. la vechea masina nu aveam, iar vara, la soare parca eram intr-o sauna, chiar daca eram cu toate geamurile deschise. nu-i chiar fain sa mergi 3-4 km si deja sa iesi transpirat ca un porcut.
                    ideea e sa nu-ti dai aerul rece spre tine. asta-i tot. si cum spuneau cei dinaintea mea, nu trebuie sa-l dai la maxim rece. il combini cu putin aer cald, eventual.
                    internal combustionizer

                    Comment


                    • #25
                      Daca indrepti aeratoarele catre partea de sus ( catre parbriz ), astfel incat sa nu bata direct spre tine, chiar nu este nici o problema.
                      De asemenea, recomand deschiderea tuturor usilor pentru macar 2-3 minute inainte de a te urca in masina ( se ventileaza habitaclul si temperatura interioara chiar scade cu cateva grade - am termometru interior si se observa clar acest lucru - )
                      Cele bune tuturor !

                      Comment


                      • #26
                        Mai bine ma imbolnavesc de la AC decat de caldura sau de curentul dat de geamurile deschise. Si eu stranut uneori sau mai simt cate o nevralgie intercostala daca intru in masina transpirat. Uneori la munca stau si cate 12 ore in masina, tare rau era mai demult cand nu aveam AC in masini, americanii au AC in masini dinainte de a fabrica Romania masini, s-au nascut si au crescut in masini si incaperi cu AC si nu au mai murit...

                        Comment


                        • #27
                          Cine spune ca AC nu e bun e frustrat ! Daca stii cum sa il utilizezi nu ai probleme, daca dai drumul ca ciobanul normal ca racesti! Cand pleci in concediu e minunat si nu numai Bafta

                          Comment


                          • #28
                            Aşa cum se poate observa în filmuleţui de mai sus, tot ceea ce trebuie să faci este să deschizi complet un singur geam, de preferat cel de pe partea pasagerului, după care să deschizi şi să închizi de mai multe ori uşa de pe partea şoferului.


                            Asta cand ai lasat masina in soare si s-a incins....
                            Alpine 9853r-> Audison->dls ms6a->full active
                            -> Alpine v12 mrd-m605->jbl pb1220
                            Silent Coat.

                            Comment


                            • #29
                              eu nu am aer conditionat pe masina, dar imi doresc doar cateodata sa am, pentru mine e simplu sa fac racoare cat de cat in masina, deschid geamu pasager si usa la sofer pana iese caldura " cea mare" dupa care pornesc ventilatoru pe treapta 5 si inchid geamurile,singura problema este ca se face racoare doar daca sta 2-3 minute intr-un spatiu cu umbra ca sa bage aerul mai rece in masina( oricum la cat de aglomerat e bucurestiul tot prind un semafor dupa un bloc unde e umbra) , apoi va asigur eu pe toti ca nu mai transpirati ca porcii

                              nu am avut aer pe nici o masina pana acuma din 3 pe care le-am avut dar sincer pot sa zic ca inca nu m-am topit, poate asa am fost calit si caldura nu mai are efectul ala sufocant

                              Comment


                              • #30
                                E bine de tine ca ai 5 trepte la ventilatie, te racoresti mai repede, aia care au numai 4 tre' sa scoata limba ca sa se racoreasca...

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google