If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Chestia asta am patit-o si eu. La mine tind sa cred ca ar fi vorba de ambreiaj, pentur ca se manifesta mai ales cand "incalzesc" discul, dupa mers mai mult prin oras cu 1 - 2.
1.4 - mpi, ~55.000 km
Daca e sa merg la garantie, ce ii intreb? Cum sa le explic problema avand in vedere ca mai am vreo 2 luni de garantie?
Poate o tii din ambreiaj,si e normal sa tremure..din cate stiu eu cu un ambreiaj bun ar cam trebui sa intre in a 1 a la viteza ff mica,cand mi s-a stricat ambreiaju la un matiz nu a mai intrat,cu a 3 a de pe loc trebuie sa plece daca e ambreiajul bun si in ultimul rand cred ca mirosul din cate stiu cand e dusa placa pute a ambreiaj pe langa masina.
@andy_x3m: poti sa descrii fenomenul ca in postul #1. Smucituri fine la plecarea de pe loc. Si cel mai probabil, n-o sa faca obiectul garantiei, deci se schimba pe banii tai.
Poi nu prea sunt fine. Care a condus diesel si a plecat cu 2 de pe loc (ma refer la diesel vechi) stie cum face. Apar niste trepidatii destul de urate.
Cum fac un test de ambreiaj? Am mers cu ~80 in a treia, am calcat ambreiajul la fund, apoi i-am dat drumu. Socul este puternic, daca patina nu mai simteam asa ceva.
Alte teste? O sa ma duc sambata cel mai probabil la service sa vad ce o sa imi zica.
Numai de bine
am si eu aceias problema am mers cu inca 4 persoane in masina prin oras numai a1-a a2-a si la fel mia facut si dupa ce am ramas singur in masina numai facea ! nu stiu nici ce sa fac un disc mam interesat la dacia este 4 milioane doar discul si kitul este 10 milioane si manopera te duce undeva la 5-6 milioane ! oare mai pot merge cu masina imi e frica sa nu imi cedeze ala imi da si mie cineva un sfat ceva ! ?
Nu mi-o lua in nume de rau, dar incearca sa scrii ROMANESTE! Mi-a luat 10 minute sa inteleg ce ai vrut sa spui. De cedat nu are ce sa cedeze, adica nu brusc, nu ramai in camp cu masina.
Revin cu intrebarea mea... Cum testez abreiajul?
Mai vin cu o ipoteza pentru vibratiilea astea. Nu e posibil sa fie suportii motorului?
Andrei... ne zici ceva de asta?
Oricum, uite 2 chestii pe care ai putea sa le incerci:
- cu frana de mana trasa bine, incerci sa pleci usor si observi cum se comporta
- idem, dar pleci numai din ambreiaj, fara acceleratie. Dupa ce cupleaza, ar trebui sa-ti moara motorul relativ repede.
Revin cu raspunsul pe care-l datoram. Am fost in service unde am aflat ca ambreiajul ar fi "cam pe duca, dar mai tine" (?!). Cu alte cuvinte este posibil sa ma lase dar sa merg linistit cu el pana moare de tot. Avand JR1 au putut regla cursa ambreiajul iar acum nu mai am probleme, cu toate ca sunt constient ca e ceva temporar. Partea urata e ca, din cate am inteles de la cei din Constanta (renumiti pentru...) discul de ambreiaj nu se schimba pe garantie fiind piesa consumabila.
Are cineva idee daca garantia chiar nu acopera discul de ambreiaj? Am sub 60.000 de km (parca atat ai garantie la trenul de rulare) si sub 3 ani.
Numai de bine
Garantia nu acopera discul de ambreiaj decat in anumite conditii si pana intr'un anumit numar de km. Dupa o discutie cu un "guru" am aflat ca "cam asa face toate" sau o sa faca si e posibil sa mai merg asa mult si bine, doar ca deranjat.
Numai de bine
hai sa reinviem topicul asta un pic.
la plecarea de pe loc are un pic trepidat de vreo 2 3 zile incoa. Doar la plecare de pe loc si doar cu motorul rece. Daca am plecat de pe loc si ma opresc peste 1-2 minute.... nu mai face.
Se trezeste ambreiajul meu mai greu decat ma trezesc eu oare?
exista posibilitatea masurarii grosimii discului fara demontarea cutiei?
da sa le ia gaia... se duc toate de o data...... mai bine imi iau alta masina decat sa o repar... discuri...ambreiaj...distributie...vai de curu meu...
va salut,
aceeasi problema o am si eu anume ca atunci cand merg mai mult in special cu treapta 1 si 2, la plecarea de pe loc am mici trepidatii, dar numai daca plec usor-nu accelerez prea tare. daca accelerez mai in forta nu se mai simt trepidatiile. v-as fi recunoscator daca m-ati ajuta cu cateva pareri sau sfaturi.
va multumesc si va doresc cat mai multi kilometrii fara peobleme
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment