Sunet Metalic La Usa!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Sunet Metalic La Usa!

Salut! Sunt posesor de logan preference 1.4 mpi , din 2006 , si inafara de 2 puncte de rugina nu am avut alte probleme . In schimb usa din dreapta are un sunet metalic foarte enervant la inchidere .celelalte usi se inchid normal.
    Care ar putea fi cauza ?
    Imi explica si mie cineva pentru ce is alea 3 pedale de sub volan ?

Incearca pentru inceput asta.
    sigpic

Comment

pe stalpul unde se prinde usa in balamale,intre balamale ai un opritor care e legat de stalp si interiorul usii,acolo pe stalp ai un surub floare care se mai desface in timp,cu scula potrivita strangel barbateste si vezi ce zice,apoi ne zici si noua daca ai rezolvat si care era cauza
      DRIVE SAFE
      sigpic
      Poate pentru lume ești o singură personă,dar
      pentru o anumită persoană, ești întreaga lume!

Comment

sa precizez , problema asta nu apare pe drum cu denivelari , ci in momentul in care inchid usa , e ca si cum ar intra cumva in rezonanta toata usa , si nu se inchide cu un sunet infundat. e ca si la daciile alea vechi.

Comment

pai cine ti-a spus ca aia iti trosneste pe loc sau in mers
          cand vrei sa deschizi usa sau sa o inchizi iti face un click zgomotos rau e e de la surubul ala in forma de floare de pe stalpul usi cel intre cele 2 balamale
          sigpic

Comment

la mine se mai desface in timp singurul surub ce se afla la manerul de deschidere din interior, ala torx. Dar e drept ca suna si la denivelari.
            Dacia Logan Prestige, 1.6 16V, gri comet...

Comment

la denivelari iti trancane cel de pe stalpul unde se inchide usa uitate la mansonul ala de cauciuc care e pus pe tamburucul ala in care intra iala usii,unele modele nu al au deloc sau care al au in timp se toceste si joaca usa sus jos,sfatul meu nu al descface ca nu al mai pui ca in fabrica eu i-am dat cu banda izolier neagra si no problem,faci cum doresti al poti da si jos si sa ai intorci mansonul invers sau nou,tu esti stapinul masinii tale asa ca faci ce vrei
              sigpic

Comment

salut - problema asta am avut-o si eu la aceeasi usa
                am rezolvat-o prin aplicare de mastic pe intaritura dintre fata de usa si intaritura propriu zisa (prin demontare panou de usa)
                Ca sa vezi ca e acelasi zgomot incearca asa: inchide usa cu mana sau un genunchi rezemata(t) pe fata de usa din exteriorul masinii sa vezi ca zgomotul dispare - practic insotesti inchiderea usii prin sprijinirea usoara a fetzii de usa (un pic mai sus de bandoul de plastic ornament) - sau mai jos nu mai stiu exact ca e demult
                eu am constatat ca baietii in fabrica aplicasera prea putin mastic intre (intaritura - o bareta nenorocita de metal si fata de usa ) - cele doua se desolidarizasera si faceau un zgomot de usa de WC la inchidere
                imi spui cum face OK ?

Comment

deci asta este problema pe care o am eu la masina , dar tot nu stiu ce inseamna masticul acela , de unde pot face rost de asa ceva ?

Nu mai da quote la postul anterior ...se intelege ca lui ii raspunzi.
                  Last edited by valeriuciprian; 9 July 2009, 05:04.

Comment

tutupiciu...poza nu ai nu?
                    Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

Comment

din pacate nu am poze insa masticul pe care l-am folosit este din acela de culoare alba care se gaseste sub forma de baghete (ca si plastilina) il poti modela cu mana usor

in chesonul usii (interior) se vede clar aceasta inaritura metalica care este chiar pe fata de usa si veti vedea si punctele de mastic aplicate din fabricatie - din pacate uneori este insuficient mastic si apare aceasta zbarnaiala intre cele doua elemente la inchiderea usii pentru ca masticul original se rupe (sparge) din cauza oscilatiilor (date de inchiderea usii) puternice intre cele doua elemente

Comment

v-am atasat eu o poza cu ce troncane cand deschizi si inchizi usa

acest angranaj tine usa pt a nu se da peste cap si la deschidere are 2 puncte si acest surub in forma de steluta sse mai desface si eu am patit de cateva ori dar vad ca dupa ultima strangere strong nu mi-a mai facut sper ca de aici sa foe zgomotul,revino cu ce ai rezolvat
                        sigpic

Comment

Originally posted by B 74 NYT View Post
                          la denivelari iti trancane cel de pe stalpul unde se inchide usa uitate la mansonul ala de cauciuc care e pus pe tamburucul ala in care intra iala usii,unele modele nu al au deloc sau care al au in timp se toceste si joaca usa sus jos,sfatul meu nu al descface ca nu al mai pui ca in fabrica eu i-am dat cu banda izolier neagra si no problem,faci cum doresti al poti da si jos si sa ai intorci mansonul invers sau nou,tu esti stapinul masinii tale asa ca faci ce vrei
                          te rog sa pui si o poza cu mansonul de cauciuc sau cu banda izolatoare sau ambele cazuri pt ca masina mea nu are manson de cauciuc
                          sigpic

Comment

Originally posted by valeriuciprian View Post
                            Incearca pentru inceput asta.
                            1.6_mpi uita-te mai sus.
                            sigpic

Comment

multumesc de promptitudine. a mea nu are asa ceva. metalul e gol
                              sigpic

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google