If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Hai mai...terminati cu prostiile. 5,6% mediu la 1.4 nici in cele mai frumoase vise. Ai micsorat cursa la acceleratie si acum chiar ca ai un demaraj (oare poti depasi un tir?) ca o basina rasuflata.
Cat iti mai fuge? Reusesti sa ajungi cu ea la 130-140? Si daca da, in cati km?
Salutare
Pot spune ca am citit aproape toate posturile in legatura cu consumul referitor la 1.4 mpi.
Detin un logan 1.4 mpi Kiss achizitionat in noiembrie anul trecut si am facut pana la ora actuala 1700 km.Conform CB inregistrez un consum mediu de 11.7% urban avand in vedere faptul ca folosesc masina in deosebi dupa ora 17 cand prind destule semafoare si aglomeratie dar sunt si zile in care prind portiuni bune de drum unde ii dau pana in 100 km/h ,mai mult nu am incercat inca nu de alta da vreau sa fac cel putin 3500 km.
Vreau sa precizez ca schimb vitezele la 2800-3000 intotdeauna nu ii dau in gura si merg constant cu turatia undeva intre 2500-2800.Nu am resetat CB pana acum iar la inceput cand am scos masina din parc de la Meridian primii 200km imi indica un consum chiar de 12%.
Acum nu stiu daca are de a face ,urmatorul incident, cu consumul meu.A doua oara cand am alimentat cu combustibil ,din "greseala" ,am bagat vreo 15 l de benzina cu plumb de la lukoil.Imediat ce am ajuns acasa 2km mi-am dat seama de eroare.Tin sa precizez ca mai aveam vreo 10 l de benzina 99 de la petrom deja in rezervor.Am consultat un mecanic si cu ajutorul lui am scos toata benzina din rezervor deconectand furtunasu care duce benzina la motor si dand succesiv la cheie astlef golind tot rezervorul ,dupa care am alimentat imediat cu benzina fara plumb 99.Am inteles de la cineva ca acest consum se poate datora faptului ca exista niste senzori in pomapa de benzina (sau ceva de genu) care au indicat consumul ridicat de benzina ce a survenit cand am golit rezervorul prin metoda mai sus mentionata si a dereglat CB sau alte sisteme interne.Vreaus sa va intreb daca este adevarat si daca poate avea vreun efect asupra consumului pe viitor, sau acest consum este asa de ridicat avand in vedera faptul ca masina nu a parcurs inca cel putin 3000km necesari pt "asezarea motorului".
Multumesc anticipat.
Ai resetat CB-ul dupa faza cu benzina cu plumb?
Oricum nu se intampla nimic, cine ti-a zis e prost informat.
Consumul e relativ normal, masina mea consuma 10-10,5 L/100 km in oras. Deci un 11,7 L/100 km pentru o masina in rodaj nu e mult.
De la 3000-4000 de km va incepe sa mai scada consumul.
Salutare tuturor
Sunt nou pe aici.
Am un logan laureate 1,6 mpi din 2005,aprox 36000km, ma deplasez frecvent pe ruta BZ - SV (aprox 350km) iar CB imi arata un consum mediu pe aceasta distanta de 5,8l/100km.(cand plec din bz resetez CB)
- vitezele le schimb in intervalul 2000 - 2500 rpm ,iar in a 5-a rareori trec de 3000 rpm(vit maxima 115) - nu am detector radar si nici nu imi iau
O fi tampit CB sau asa consuma masina ca nu am facut consumul prin metoda traditionala?
pt un benzinar schimbi cam jos...la peste 2500, merge motorul "rotund". inceraca o accelerare la sub 2000rpm in tr 4 sau 5 si trec 10 secunde fara sa se intample nimic, in afara de cresterea zgomotului motorului si aparitia vibratiilor. ceea ce nu-i tocmai ok
la 100km/h, al meu 1.6 consuma 5.4% (vara). iarna nu stiu, ca nu m-am uita, de curiozitate. la 120km/h acum iarna consuma 6,8-7%. traditional sau la buzunar, nu simti un 6-6,5% ?
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Deci acum am venit de la munca si prin traficul din buc de la ora 17 pana acum ,DUPA CE AM RESETAT CB ,am ramas placut surprins sa descopar ,la stilul de condus precizat mai sus, si mergand in coloana o groaza cu stopuri care parca nu se mai faceau verzi un consum instantaneu de 10.3 in medie crescand maxim cand stationam pana pe la 10.5 iar cand mai prindeam o portiune libera pe strada progresului unde am mers constant cu 80-90 km/h scazand pana pe la 9.9 . Deci pot spune ca era de vina CB avand in vedere ca oricat de repede mergeam innainte cu 80-90 km/h ,vit constanta, si maxim cu 2900 rot imi arata 11.7.O sa vad cum evolueza si consumul mediu in cont
Pe ce distanta ai constatat consumul asta? Daca pe ultimii 3-400km efectuati numai in Bucuresti, consumul e relativ ok, iar daca e combinat (50-50%) cu extraurban, s-ar putea sa ai ceva probleme. Iti recomand sa folosesti benzina mai buna, peste CO95.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment