Probleme inchidere centralizata si alarma

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • costoiu aurel deci<bataia este rupta din rai> si face bine cateodata

    Comment


    • Salutare Loganiști.
      Am pus mâna de curând pe un Logan MCV 1.5 DCi de vreo 67 de cai, cu vreo 216.000km în bord. Nefiind obișnuit cu marca autohtonă și mai ales cu motorina, îmi pare că mașina merge foarte bine. Însă printre alte chițibușuri ce trebuie rezolvate, intră și inchiderea centralizată. Mașina are o cheie, simplă. Deci se folosește broasca ușii de la șofer.
      Problema stă în felul următor:
      1. Indiferent de situația portierelor dreapta față, stânga și dreapta spate (adică închise sau deschise), atunci când vreau să închid mașina din ușa șoferului, se aude acel tâc-tâc, iar toate țâmburușurile sar. Deci, chiar dacă le închid pe toate manual, ușa șoferului face ca închiderea să "sară". Astfel că singura soluție era să scot borna "-" a bateriei, să închid ușa dr-față cu cheia, ușile din spate manual, din țâmburușuri, ușa spate cu cheia, după care ușa șoferului.
      2. Pentru că bateria era aproape moartă (m-a și lăsat odată), am luat alta nouă. Nu există probleme de încărcare a bateriei, deci a fost vina ei. Cu bornele strânse, am realizat că îmi trebuie borna "-" slăbită să pot închide mașina. Dar, am descoperit ceva: dacă întorc dreapta de cheie să închid ușa șoferului și o țin întoarsă în timpul sunetului și funcționării mecanismului de închidere, văd cum țâmburușul se afundă cum trebuie, iar ușa rămâne închisă. Restul ușilor se închid după aceea una câte una. Deci faza cu borna "-" nu mai e necesară. Dar, care să fie problema acestor nazuri ale închiderii? Actuatorii aceia?
      Mulțumesc.

      Comment


      • Cand incui /descui masina de la butonul de pe panoul central cum se comporta inchiderea?
        GL-22-TOF

        Comment


        • Salut voios de pionier,
          am o problema la logan 1.4 din 2008- aseara am observat ca nu se mai aprind semnalizatoarele la incuiere si descuiere din telecomanda. Deasemenea plafoniera nu se mai stinge la incuiere-am stins-o din butonul ei.
          Ce si unde sa caut? Ma gandesc in primul rand la sigurante apoi la senzorii de la usile din fata, cred ca alea din spate n-au , asa-i?

          Comment


          • Verifici senzorii usilor fata, spate si portbagaj.
            Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

            Comment


            • Originally posted by t0rquemada View Post
              Verifici senzorii usilor fata, spate si portbagaj.
              Senzorul din portbagaj e bun-inchide lumina
              Cum verific senzorii din usi tinind cont ca plafoniera nu se mai stinge?
              Nu am identificat senzori la usile din spate- sigur au asa ceva?
              Multumesc

              Originally posted by tarnaveanu View Post
              Senzorul din portbagaj e bun-inchide lumina
              Am gasit pana la urma-senzorul de la portbagaj era bun dar bratul balamalei nu presa deajuns.In urma cu o zi am dus niste lemne in portbagaj si ceva a fortat acolo- nu-mi dau seama ce ca totul pare la locul lui , dar lipseau 2 mm.Am facut o romaneasca cu izolirband pe brat si s-a rezolvat.
              Last edited by tarnaveanu; 29 April 2014, 20:30. Reason: Automerged Doublepost

              Comment


              • De cateva zile nu pot sa mai inchid/deschid usile folosind telecomanda din fabrica, daca apas pe butoanele de la telecomanda nu se intampla nimic. Am observat ca daca ma duc cu telecomanda mai aproape de volan, totul functioneaza normal. Am schimbat bateria in acea zi a mers perfect, chiar si la 100 metri distanta. Apoi iar a inceput sa faca figuri, dar nu mereu. Iar cand face figuri stiu ca trebuie sa merg cu telecomanda aproape de volan/oglinda exterioara de pe stanga pentru a deschide/inchide masina. Sfaturi?

                Comment


                • Cred ca de la interferente radio in anumite zone. Urmareste daca problema apare doar in anumite locuri.
                  GL-22-TOF

                  Comment


                  • Interesant, momentan mi-a facut probleme doar in parcarea de la bloc. De 3 ani de cand parchez masina acolo, nu mi-a facut astfel de probleme. O sa mai urmaresc acest aspect cu interferentele.

                    Comment


                    • problema inchidere usi spate

                      va salut, am un logan kissfm 1.5 dci varianta cu 50 kw. Am o problema cu inchiderea centralizata si anume, din senin mi s-a intamplat urmatorul lucru: dimineata am gasit usile spate stanga dreapta deschise, cele fata inchise. Am incercat sa le inchid din cheie, nu merge. Daca apas pe inchidere se inchid doar cele fata si se deschid doar cele fata.
                      Am verificat senzorii din usi, merg toti se deschise plafoniera cand deschis orice usa, inclusiv imi apare pe bord daca o usa este deschisa, deci senzorii sunt ok.
                      Urmatorul lucru observat, daca inchid manual spate ( adica apas pe tamburus) si dau din telecomanda sa deschis masina, minune, se deschid toate usile. Deci problema este ca, de deschis se deschid usile spate din telecomanda, dar nu se inchid.
                      Am verificat toate sigurantele, toate sunt ok nu sunt sarite ( inclusiv cea de la UCH si cea de la inchidere )
                      Cine ma poate ajuta si pe mine cu un posibil raspuns parere?

                      Comment


                      • Pune urechea in dreptul actuatorului unei usi din spate si vezi daca se aude ceva cand incerci sa inchizi usile din telecomanda. Exact asa am patit si eu si am observat ca era o problema la sarmele din fata de usa, cele din dreptul manerului interior.

                        Comment


                        • miercuri am pornit masina am iesit din garaj am oprit motorul si am lasat cheile in contact,am inchis usa,am deschis portbagajul sa incarc ceva si poc poc poc si sa inchis masina cu cheile in contact,a mai patit cineva problema asta?

                          Comment


                          • Eu am patit o chestie similara doar ca in loc de portbagaj am deschis usa stanga spate.

                            Comment


                            • Colegi, am o problema si nevoie urgenta de ajutor.
                              Nu mai merge inchderea centralizata nici din telecomanda masinii si nici din butonul masinii, celelalte butoane merg(geamuri electrice si dezaburire). Ce sa fac ? ce sa verific ? stiti cumva ce s-a defectat ?
                              Imi cer scuze daca ati mai discutat despre asta dar in momentul de fata am scotocit doar un pic prin forum ca nu am prea mult timp. Deci va rog un ajutor pe cat posibil rapid.

                              Comment


                              • cu siguranta e o siguranta vezi siguranta cu simbolul usi deschise ca cel din bord (masinuta cu 4 usi deschise)

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google