Explozie Airbag Sofer Logan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Explozie Airbag Sofer Logan

Salut,

Tocmai am patit-o si vroiam sa va impartasesc si voua ca sa stiti pe viitor.

Ieri ma intorceam pe drumul Constanta - Tandarei si pe la km 99 mi-a sarit un porc mistret urias in fata. Nu am putut sa-l evit si l-am lovit cu partea dreapta fata. L-am aruncat vreo 50 m.
    Mi-a sarit airbag-ul sofer ca ala e singurul pe care il am si a facut explozie.

Am avut niste arsuri cumplite la mana stanga datarita gazului incins care a iesit din el. Mi-a facut arsuri profunde pe degete.

Ma gandeam sa fac o sesizare la Dacia desi am citit ca au mai patit asa si Dacia nu isi asuma nici o responsabilitate.

Daca imi venea in fata gazul incins ma lasa mutilat pe viata. Nici nu vreau sa ma gandesc.Nici nu stiu daca sa mai pun airbag-ul la loc.

O prietena a avut un accident acum o luna. O Octavia nu i-a acordat prioritate si au facut POC. Celui cu Skoda i-au sarit airbag-urile. Era pe maini "varza" de sange si arsuri. Este un compromis care se face. Rani minore in "detrimentul" vietii. Nu mai scrieti la Dacia din orice fleac ca d-aia au ajuns sa scoata consumul instantaneu de pe CB (doar un exemplu)
    Last edited by darksid3; 10 October 2010, 19:49.
    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Gazul de la airbag nu iti iese in fata...sunt niste gauri in partea de jos in lateral pe unde iese...si da iti ajunge pe maini...asta e :riscul"...daca acele gauri se dadeau in partea de jos dar inspre parbriz gazul iti ajungea in fata...daca gaurile ar fi in partea de jos a airbagului dar inspre pieptul soferului iar era nasol.
      sigpic

Comment

Apropos: In caz ca nu stiati, Dacia nu face airbag-uri. Sunt firme specializate care le fac si sunt aceleasi care se monteaza si pe Audi, BMW si orice alta masina vreti voi. Constructorii doar le monteaza pe masini.
        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Imi pare rau pentru ce ai patit.
          Un prieten bun a facut accident cu Loganu (rau de tot, frontal cu o masina de teren) si el ca si tine s-a ales cu arsuri pe maini, pe antebratul drept mai tare. Dupa cateva luni arsura a disparut fara urme nasoale.

Asta e cum spun si colegii, un compromis, care nu se gaseste numai la Logan.

PS: acum cateva luni am avut accident cu masina, cand am vazut cum ma indrept spre gardu de beton mi-am spus ''sper sa nu-mi sparga fata prea tare si sa n-am arsuri pe fata''...am vut noroc ca n-am intrat in plin.

Comment

Ok...acum ca imi scrieti aflu ca e un lucru obisnuit sa ai arsuri de la airbag. Nu am stiut.

Comment

Da Cristi asa e...la toate airbag-urile la toate maisinile vei avea rani de la gaz...nu e ceva de speriat...ranile de pe mana vor trece...in momentul impactului ai lovit cu fata/pieptul airbagul?
              sigpic

Comment

Din fericire am avut centura pusa. Nu mai tin minte exact deoarece s-a petrecut prea repede dar stiu ca din instinct am pus mana stanga in fata(cea cu arsuri) cand a sarit airbag-ul.

Comment

airbagurile de pe logan sunt chiar foarte moderne..da pastila aia care explodeaza e totusi o mica bomba si e normal sa provoace mici rani...cum zic si baietii, e un compromis..atata timp cat ai centura pusa si tetiera in dreptul capului..ca altfel s ar putea sa fie urat de tot
                  sigpic

Comment

Am inteles...vroiam sa stiu daca te-a ajuta in mod real airbag-ul...acum la intrebarea ta daca sa il mai montezi sau nu decizia iti apartine...dar gandeste-te la un impact mai puternic ce s-ar fi intamplat.Eu am si arbag-uri laterale in scaune in afara de cele doua din fata...deci merg pe acest "risc"
                    sigpic

Comment

Un amic s-a "infipt" cu VW Polo intr-o dubita, masina lui varza,dauna totala etc. A scapat doar cu vreo 2 julituri si o arsura usoara la mana stanga cauzata de explozia airbagului...
                      LOGAN CLUB CALARASI - FII POLITICOS IN TRAFIC!

Comment

Originally posted by valeriuciprian View Post
                        Am inteles...vroiam sa stiu daca te-a ajuta in mod real airbag-ul...acum la intrebarea ta daca sa il mai montezi sau nu decizia iti apartine...dar gandeste-te la un impact mai puternic ce s-ar fi intamplat.Eu am si arbag-uri laterale in scaune in afara de cele doua din fata...deci merg pe acest "risc"
                        Ok. Cred ca o sa montez din nou airbag-ul. Probabil daca loveam o pluta nu ma mai gandeam la arsurile de pe mana.

Comment

Fabricantul airbag-urilor este TRW (daca nu ma insel), care face airbag-uri pentru toti producatorii de autovehicule din Europa.
                          Principiul de functionare este urmatorul: in caz de impact, calculatorul de airbag trimite un impuls catre o capsa pirotehnica. Aceasta detoneaza o capsula mica, in care se gaseste azot. La detonarea capsei, se produce o temperatura foarte ridicata. Rolul azotului este dublu: umflarea airbag-ului si racirea gazului produs la detonarea capsei. Cu alte cuvinte, fara capsula aceea cu azot, arsurile pot fi mult mai mari.
                          In alta ordine de idei, cred ca e mai bine sa te arda dar sa ramai viu, decat sa nu sara airbag-ul si sa te laude popa cat de bun ai fost cand traiai...
                          The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

acele orificii pe unde iese acel gaz nu se poate prelungi cu ceva tzevi sau furtunashe pentru a iesi jos, undeva pe la picioare?
                            lipsa text

Comment

Airbag-ul se desface destul de previzibil, dar nimeni nu poate prevedea pozitia soferului relativa la airbag in momentul impactului. Daca airbagul ramane umflat, poate face mai mult rau decat bine. In plus, orificiile sunt facute sa nu afecteze victima la dezumflarea airbag-ului, dar revenim la pozitia de mai sus.

@belizer: nu. Gandeste-te ca aerul e destul de fierbinte. Ce e mai interesant? Sa iasa repede in sus (ca orice gaz fierbinte care se respecta) sau sa ajunga in sus dupa ce vine de jos, ca sa te arda si mai mult timp si pe mai multe segmente? Eu unul stiu ce as alege.
                              The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google