Sustin in continuare...dupa forje repetate (solutia data de unii) ca masina mea personala Logan 1.4 MPI AC fara ABS(laureate) nu trage ca cea de servici logan 1.4MPI chel.Tot am incercat solutii si raspunsuri...DAca are cineeva vreo idee ce ar trebui incercat schimbat ,eventual ordinea in care trebuie actionat in acest sens pt aflarea defectului sau pentru imbunatatirea performantelor...legat de bujii filtru resetare calculator...etc...rog sa posteze....
Cu Ce Incepem La Un Logan Care "NU Trage"
Collapse
X
-
orice auxiliar in plus e consumator de curent..ala chel n are servo, n are abs, airbag, nimic sa oblige alternatoru sa se forteze...e aceasi treaba ca si mers o singura persoana in masina contra masina full
asta la 1.4, 1.6 face fata mai bine...
sigpic
Comment
-
Chiar daca ai A/C-ul oprit, cureaua aia tot invarte si compresorul ala + servo-directia, nu prea ai ce-i face, motorul are mai multe "greutati" pe cap fata de cel chel care nu are nimic. Standard cu standard, cel chel mereu va trage mai bine ca un Logan cu optiuni superioare, putin acolo se simte oricum. In principiu, principalele mancatoare de putere sunt servo-directia si aerul conditionat, ori le dai jos, ori vinzi masina si iti iei cheala daca vrei sa fii cu jumatate de masina mai in fata pe 400 de metri sa zicem.
Comment
-
Categoric optionalele in plus sunt de vina.Insa nu cred ca se merita sa scapi de ele doar ca sa traga masina mai bine.Poate un ulei bun,o remapare si un filtru sport ar ajuta masina sa traga la fel ca una "nestresata" cu tot felul de chestii
Comment
-
am citit pe forum ca daca ii facem o RESOFTARE trebuie sa ii bagam numai benzina 99+ ca daca nu ciricaie avansu cu benzina de 95 asa o fi???Originally posted by viorelu View PostCategoric optionalele in plus sunt de vina.Insa nu cred ca se merita sa scapi de ele doar ca sa traga masina mai bine.Poate un ulei bun,o remapare si un filtru sport ar ajuta masina sa traga la fel ca una "nestresata" cu tot felul de chestii
Nu mai scrie cu K in loc de "ca"!
Foloseste functia "Search" ca sa gasesti ce te intereseaza.Last edited by darksid3; 15 October 2010, 17:17.
Comment
-
ce sa traga??
Sincer ,nu contest loganul..am unul 2006 laureate 1.4 ,110.000 km la bord,nu i-am schimbat decat consumabilele si cauciucurile....atat,jos palaria pentru treaba asta consider o masina foarte reusita,in schimb de la inceput am fost reticent in ce priveste motorizarea dacia...indiferent de ar fi 1.4...1.6. chipuite...tunate inebunite..,ca parere generala sunt motoare cu performante destul de slabe..asadar ce ar putea sa 'traga' la un logan 1.4 ,1.5sau 1.6 fie el si 16 valve....daca spunem ca poate sa traga ceva in afara...de a merge normal ,inseamna sa ne mintim pe noi...sau cel putin nu am condus motoare chiar mai mici si mult mult mult mai vioaie...de ex.1,2 de la fiat(multijetul),1.2...1.5 de la ford si multi ani ..care dau performante cu mult mai mari,decat loganurile noastre supertunarite...si trase cu tot felul de filtre cipuri si asa mai departe,imi pare rau sa o spun si nu vreau sa supar pe nimeni in forumul asta...dar asta e reversul medaliei la dacia...logan...si mai nou Duster care probabil ar fi fost cu mult mai ok calculata...daca avea macar o gama de motorizari DECENTE
Comment
-
1) Motorizarea nu este Dacia.
2) Nu are treaba ce scrie pe capacul de motor, ideea e cati CP are si ce greutate, cum ai vrea sa traga la 75CP pe 1100 KG ? Sau daca era 1.4 75CP foxvagin era mult mai smecherie ?
3) Incearca Golf 1.4, Passat 1.6, 316i, A4 1.6 sa vezi de misto se conduc masinile de 1350-1450 KG si 80-105 CP, Loganul e vioi fata de ele si alea au si pretentii, unele chiar premium. Un Passat/A4 1.6 102CP de abia fac Loganul 1.4 pe 402m, de la 1.6 ia o masina fara probleme iar 1.6 16V sterge cu ele pe jos, testat. Ce vrei mai mult de atat ? Sau ai vrea ca 1.6 16V sa aiba performante de 320d 177 CP ?
4) 1.6 16V la capitolul performante este peste multe masini 1.4-1.6 cu puteri de 100-110 CP asa ca trage chiar bine pentru puterea care o are. Nu zice nimeni ca e racheta dar la 105CP se misca decent.
On Topic - diferenta ti se pare mare ? Daca nu, atunci e normal, masina cu mai multe optionale are performante usor scazute (nimic spectaculos insa), daca ti se pare o diferenta mare verifica masina ta personala, filtru de aer, bujiile, presiunea in anvelope, kg aiurea in portbagaj etc. Daca vrei sa ii imbunatatesti performantele cat de cat, baga o resoftare, bujii iridium de calitate si benzina 99+, altceva nu ai ce sa ii faci decat cu investitii mai mari care pun rentabilitatea sub semnul intrebarii.Last edited by Shakar; 20 February 2011, 03:46.'08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt
Comment
-
Macar te-ai uitat pe caracteristicile masinilor...? Mai mult ca sigur ca nu.Originally posted by alecsness View Post..................de ex.1,2 de la fiat(multijetul),1.2...1.5 de la ford si multi ani ..care dau performante cu mult mai mari,decat loganurile noastre supertunarite............................
Cu mult peste, ma faci sa rad.
Si cred ca n-ai mers deloc cu un dci 85 cp sau un 1.6 16V, astea chiar se misca OK, peste multe straineze cu pretentii.
Comment
-
ca sa raspund la intrebarea topicului, in primul rand trenuie sa ne asiguram ca 75 de cai de la logan trag la fel ca 75 de cai de la skoda sau volkswagen si sa nu ne asteptam de la un logan de 75 de cai sa aibe performante de clio rs de 193cp...apoi, daca am trecut peste frustrarea asta cu masinile straine de aceeasi putere care merg mult mai tare decat dacia doar ca au alta sigla in bot, atunci e momentul potrivit sa ne uitam in propria ograda, spre aspectele tehnice, gen contacte, aer fals, combustibil slab sau cu impuritati, apa, filtre infundate, bujii ancrasate, ambreiaj, pana ala urma ajungand chiar si la celebrele kilograme de balast purtate dupa noi fara nici un rost si care intr-adevar, scad ceva din performantele generale ale masinii.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment

Comment