Sonda Lamda Logan 1,4 Mpi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Sonda Lamda Logan 1,4 Mpi

Stimati colegi,
    am nevoie de o mica informatie in legatura cu aceasta sonda lamda: in urma unor peripetii avute pe un drum forestier, pe drumul de intoarcere m-i sa aprins pe bord martorul de poluare; am ajuns acasa, am reusit sa ma bag sub masina si am observat ca mufa cablului ce vine de la motor nu mai era atasata de mufa cablului de la sonda lamda( siguranta de plastic care le tinea atasate se rupsese); problema este ca, in lipsa acelei bucati de plastic, cele 2 mufe se intrepatrund acum in ambele pozitii( nici culorile celor 4 fire de pe fiecare cablu in parte nu m-au ajutat prea mult, ele nefiind la fel pe fiecare cablu). Intrebarea mea este daca stiti care este pozitia corecta de intrepatrundere( atasare) a celor doi conectori?
    In pozitia aleasa de mine martorul nu se mai stinge. Intamplarea s-a petrecut pe 9 martie.
    Numai bine si astept raspunsurile voastre.

Cum stai cu consumul?

esti sigur ca vine da la sonda lamda?

eu am avut un renault 19 chamade la o spalare de motor a iesit mufa din sonda lamda si consuma vro 50%

uitate si tu unde se vede k a fost rupt plasticu pe o mufa pe cealalta trebuie s aibe un guleras unde normal plasticul se agata.....
    ...am fost maine voi fi ieri cine sunt eu ?...
    YO2MKL
    sigpic

Comment

Nu am bagat de seama variatii de consum pentru ca nu prea am mers( decat in weekend ce mai plec la plimbare) : vreo 2 vizite pe la hypermarchet si cateva iesiri scurte prin cartier( total max 40km). Da, ai dreptate, pe mufa cablului ce vine de la motor se observa locul de unde s-a rup plasticul, dar pe mufa sondei nu am vazut nimic. Ma mai uit odata si o sa si le inversez, pana la urma nu sunt decat 2 posibilitati. Daca timp de o saptamana nu mi s-a stins martorul, ma gandesc ca nu am conectat corect mufele prima oara, nu?

Comment

Chiar daca ai pus mufa bine, eroarea ramane memorata si trebuie sa mergi in service sa ti-o stearga.

PS: Se zice sonda lambda.
        Cel mai nou proiect auto din România!
        Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Vezi ce coduri de culori are sonda lambda1 (cea de pe galeria de evacuare, la iesirea din motor) si copiaza cablajul aleia pe lambda2. eroarea cred ca se sterge daca mergi 20km legati, fara sa opresti masina. parca asa se-ntampla, stiu ca unui coleg i s-a resetat eroarea dupa ce-a mers in week end la parinti de la tm la severin si pe drum a vazut ca led-ul s-a stins singur (inainte cu o zi numai ce inlocuise sonda lambda).
          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Scuze pentru intarziere; s-a rezolvat: am urmat sfatul lui Csebalyn( am copiat codul de culori de pe lambda1 la lambda2, asta presupunand cealalta varianta decat prima aleasa de mine, adica inversarea mufelor), si dupa vreo 3 zile de mers prin Bucuresti martorul s-a stins singur. In tot acest timp nu am bagat de seama variatii mari de consum fata de ce era innainte de incident( nu am calc. de bord) sau alte anomalii in functionarea motorului.
            Numai bine la toata lumea!

Comment

Salutare !!!
              Ma poate ajuta cineva care a schimbat sonda lambda2 ; cam ce cheie s-ar potrivi, si dupa cum am inteles cand fac schimbul de sonde nu trebuie sa am cheile in contact !
              A-si vrea sa schimb sonda de pe o masina pe alta (de la o masina sh la masina mea).
              Multumesc !!!!

Comment

parca era de 22,nu mai tin minte exact ,cat cu cheil in contact nu ai treaba,singura chestie la care trebuie sa fii atent e sa nu ai contactu pus fiindca in momentu in care ai demufat sonda se inregistreaza o eroare si te pricopsesti cu OBD-ul aprins

Comment

Multumesc loribob !!!!

Comment

[IMG]C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\Sonda oxigen aval[/IMG]
                    [IMG]C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\Sonda oxigen aval[/IMG]

Comment

Working...
                    X
                    Anulare DPF
                    Politica de Securitate Google