A Mers Perfect, Nu Mai Porneste !

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • A Mers Perfect, Nu Mai Porneste !

    Salut

    Sunt nou pe aici, am mai citit si celelalte posturi

    Problema e urmatoarea:

    Masina a stat in parcare aproximativ 1 an de zile, cu porniri cam odata la 3 saptamani. Totul bine si frumos, in afara faptului ca a trebuit incarcata bateria, a pornit aproape imediat, asta pana ieri

    Din cauza ADP-ului ca a sapat sa faca parcare, am mutat masina in fata blocului pe trotuar (clasic, 2 roti pe strada, restu pe trotuar, deci un pic inclinata pe partea stanga)

    Aseara, cand s-o mut la loc, am dat la cheie pana mi-a venit a rade

    Inainte sa mut masina aici, mai aveam (conform bordului, in testul ascuns) 4 litri de motorina. Ieri am mai pus 4, am zis ca a fost masina inclinata si nu tragea motorina

    Am strans pompita, s-a intarit, am dat la automat, nimic.
    Masina este 1.5 dci, cea de 75 de cai si are 90000 km, reviziile facute la timp, nu a avut niciun fel de alta problema pana acum

    Este posibil sa fi intrat aer in circuitul de motorina ? Nici macar nu "da" sa porneasca, dupa ce am pus si cei 4 litri de motorina, pompita a ramas tare chiar si dupa ce am dat la cheie...

  • #2
    daca nu da sa porneasca probabil s-a descarcat iar bateria .
    Daca ar fi alte probleme . ar trebui sa invarti la automat pana te plictisesti , sa se auda ca invarte chiar daca nu porneste . Deci daca nici macar nu invarte poti linistit sa incarci iar bateria .
    Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

    Comment


    • #3
      De invartit invarte, am dat la cheie, ti-am spus, m-a apucat 12 noaptea ieri. Ce fac, mai dau ca dementu la cheie pana isi trage motorina sau fac scurta la mana la pompita aia ?
      Nu prea pricep comportamentul, eu cand am parcat-o Luni saptamana asta, nu a dat niciun semn ca ramane fara motorina sau vreun mers al motorului dubios.

      Comment


      • #4
        ii torni motorina , si ai putea sa incerci (desi nu se prea recomanda ca ar putea sari de la punct distributia) sa o pornesti impinsa,poti desface un pic pe la injectoare sa iasa aerul daca a tras aer pe instalatie in timp ce dai la automat . Becul rosu din bord s-a stins ?avariile si semnalizarile functioneaza? (asta ca sa excludem ca ar fi vreo problema de recunoastere cheie sau uch mort)
        Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

        Comment


        • #5
          Unde anume si ce trebuie sa desfac ?
          Da, becurile se aprind si se sting normal, nu ramane nimic aprins. Sa inteleg ca s-a dezamorsat pompa si a tras aer in instalatie ?

          Comment


          • #6
            Mergi cu ea la cel mai apropiat service Dacia sa o puna pe diagnoza, ca sa nu plangi dupa bani mai tarziu.
            Ce am vazut saptamana asta la un prieten care are Logan diesel, m-am ingrozit.
            Distributie rupta la 48.000 km iar dupa reparatia de 4000 lei a picat turbina, cu ulei aruncat peste tot. Alti 1000 de lei si reparatia turbinei.
            Desteptul a facut distributia la un service privat si nu a luat factura ca au zis aia ca nu-i problema cu garantia iar acum nici nu-l mai recunosteau.
            Lucratura in particular este mai ieftina si poate mai buna dar in cazuri din astea esti clar in pierdere.

            Comment


            • #7
              daca nu ai pornit masina de mult timp este posibil sa ai pompa de injectie blocata. ca un sfat nu prea "ortodox" incearca sa bati in corpul pompei cu un ciocan de plastic, poate ai noroc. in alta ordina de idei, nu mai lasa masina doar cu 4l motorina (pe timp rece va face foarte mult condens in rezervor, apa care poate ajunge si in sistemul de injectie)

              Comment

              Working...
              X
              Anulare DPF
              Politica de Securitate Google