Indicator Temperatura Cu 2 Liniute Din Cand In Cand

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Indicator Temperatura Cu 2 Liniute Din Cand In Cand

    Astazi am mers cu masina subturata la drum intins, destul de cald afara DN1. Era aglomeratie, am bagat a 5 si am tinut-o constant 60 - 70 km/h o perioada.

    La un moment dat din 4 liniute au ramas 2 liniute la temperatura. Am apasat mai tare pedala si si-a revenit la 4. Dupa vreo 20 minute iar aceeasi problema.

    Este Logan PH2, benzinar 1.4 MPI. Este normal sau am facut o buba la indicatorul de temperatura? Cineva mi-a spus ca s-a racit de afara mai tare motorul ca nu l-am turat peste 1500 rot/min.

    Consumul a fost 4.4 l/km. Se spune cand motorul nu este bine incalzit si consumul creste. Deci ori este o problema la termostat care trebuie urmarita ori asa face toate.

  • #2
    trebuie schimbat termostatul. nu cumpara original, ca e vreo 50 lei, ia unul facut tot in franta, e pe la 20 si ceva de lei. de schimbat poate te ajuta cineva, nu e greu, dar daca nu sti nu cred ca te bagi (nici eu nu m-am bagat). si mai iei 1 litru de antigel din ala facut in belgia cu sigla dacia pe el, ca sa completezi dupa ce schimbi termostatul. asta e vreo 21-23 lei/litru.
    Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

    Comment


    • #3
      Mersi. O sa-l tin sub observatie. Daca mai face il schimb.

      Comment


      • #4
        o sa mai faca, stai linistit. si pe mine m-a innebunit...
        Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

        Comment


        • #5
          ar mai fii o rezolvare, la mine nu a fost termostatul, ci sonda de temperatura apa (50-100 ron), care este pe blocul motor, deasupra cititorului de turatii de pe volanta ambreiajului. acum vezi si tu !!!
          sigpic
          The MVP

          Comment


          • #6
            mai bine sa fie termostatul
            Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

            Comment


            • #7
              sau... mai e a treia varianta - masa insuficienta. Pentru a vedea daca este de la asta, incearca sa vezi urmatoarele:
              - atunci cand iti pica in 2 liniute, porneste sau opreste casetofonul, joaca-te putin cu farurile, proiectoarele samd... daca astea influenteaza ce iti afiseaza suferi de masa insuficienta. Rezolvare: se trase un cablu de 10mm^2 (sau mai mic... dar nu cu mult) de la un surub de caroserie la motor ( eu am pus la fostul logan intre surubul ce tine joja - fata de un surub care tine sistemul de AC.)
              B-187-H D Z->A.k.a Tobita Indemanaciu

              Comment


              • #8
                si eu am cateodata probleme cu indicatorul de apa ... am un logan ph2 1.6 si cand am pornit-o nu arata nici o liniuta.. cand am plecat de pe loc a sarit la 2 linii.. si a ramas asa ceva timp.. am vreo defectiune?.. este vreo regula ca trebuie sa stea tot timpul la 4 liniute? ms

                Comment


                • #9
                  E normal ca atunci cand o pornesti ... sa nu arate nimic ca e motorul rece . Dupa ce mergi mai mult( unele se incalzesc in 2/10 km altele in 30 ... depinde de mers si de temperatura de afara) ... daca nu se ridica ( si sa stea constant) la 4 ... atunci este posibil sa ai probleme
                  B-187-H D Z->A.k.a Tobita Indemanaciu

                  Comment


                  • #10
                    din experienta iti spun ca vinovat este termostatul care se deschide la o temperatura sub 89 grade ( cit ar trebui). modificarea afisarii de la 2 la 4 pavele pe tabloul de bord apare undeva la 84-85 grade; ori daca termostatul se deschide la 82-83 grade, apare o racire de moment a motorului undeva in jur de 80 grade, momente in care afisajul indica doar 2 pavele. odata cu incalzirea apei din radiator, scaderea de temparatura nu mai este atit de mare, indicatia pe bord raminind la 4 pavele. iti recomand inlocuirea termostatului (functionarea la o temperatura mai mica duce si la consum mai mare de carburant)

                    Comment

                    Working...
                    X
                    Anulare DPF
                    Politica de Securitate Google