Curiozitate ECU

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Curiozitate ECU

    Vreau sa fac o ghidusie la un benzinar si imi lipseste o informatie :
    In cazul in care nu se conecteaza la ecu injectoarele (eventual doar un emulator in loc de injectoare) o sa mai am scanteie ? sau mai exact in functie de ce parametrii calculeaza ecu momentul scanteii ??

  • #2
    da ce vrei sa faci ? detaliaza

    Comment


    • #3
      scanteia e controlata probabil de ECU din cauza senzorului TDC,cel de pe volanta , in functie de ala stie momentul cand incepe sa scuipe benzina injectoarele,si momentul in care sa aprinda amestecul.
      Last edited by Cristi_Xp; 28 March 2012, 15:23.
      Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

      Comment


      • #4
        Originally posted by alessandro View Post
        da ce vrei sa faci ? detaliaza
        am o instalatie de gaz de pe o masina cu injectie multipunct , dar cu aprinderea controlata mecanic (adica un fel de delcou mai modern montat in capatul axului cu came) .Problema mea era daca pun instalatia pe masina ce se va intampla cu scanteia in momentul in care se scot din functie injectoarele de benzina si sonda lambda (care o sa vina conectata la modulul electronic al instalatiei de gaz adica o chestie pe care scrie electronica lamba control ).
        Intrebarea vine in idea in care la delcourile vechi exista avansul acela vacumatic care la pornire si cand era motorul recer oarecum "modifca" ceva pe la momentul scanteii , pe cand la modelele cu bobinele controlate de ecu avansul acela banuiesc ca este cumva gandit , dar nu stiu cum .

        Comment


        • #5
          pai ti-am explicat mai sus , avansul e setat in ECU , cand ECU prin senzorul de pe volanta vede ca pistonul e in pozitia care trebuie comanda injectoare,iar apoi dupa ce amestecul e comprimat comanda scanteia.Avansul se poate modifica doar din ECU,asta daca nu incepi sa te joci cu distributia )
          Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

          Comment


          • #6
            in concluzie daca scot mufele de la injectoare si de la sonda lambda trebuie sa am scanteie normala da ?

            Comment


            • #7
              Depinde de calculator, daca vede circuit deschis pe toate 4 declara avarie si interzice demarajul, inclusiv scanteia.
              Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

              Comment


              • #8
                daca vrei sa fentezi, pune rezistente de 4 ohmi/50W in loc de injectoare, un stabilizator de 5v cu sarcina rezistenta si dioda si de pe dioda iei 0.6V semnal de fentare a ecu pe partea de sonda lambda.
                ca sa vezi cum calculeaza ecu avansul si injectia, ti trebuie un osclioscop digital cu minim 2 canale si memorare. ca sa nu te chinui, insa, uite pe scurt care-i miscarea: volanta are pe langa coroana pe care actioneaza demarorul, o coroana cu dinti mai lati, care din cand in cand au o intrerupere sau doi-trei dinti impreunati. senzorul pms "vede" acei dinti si dupa cum se invarte motorul, ecu va sti, de exemplu ca secventa--_-_-_-__- inseamna ca tocmai e momentul sa dea scanteie daca motorul are 1500rpm. la alte turatii, va comanda scanteie dupa primul _ sau dupa al doi-lea, in functie de hartile de avans aprindere si de sarcina motorului, turatie, etc. aceeasi logica se aplica si pt injectie. ecu stie cu precizie de cateva grade (in jur de 5) unde anume se afla fiecare piston in motor, daca urca, daca e in coborare, daca e in urcare e compresie sau evacuare, la coborare detenta sau admisie, absolut tot. pozitia arborelui motor e codata se succesiunea acelor impulsuri -_-_ in semnalul ce vine de la senzorul de pe volanta.
                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Seba View Post
                  daca vrei sa fentezi, pune rezistente de 4 ohmi/50W in loc de injectoare,
                  Exact asta contine emulatorul original al instalatie de gaz . L-am desfacut de curiozitate. Iar pentru sonda lambda are un al doilea modul pe care scrie Electronic lambda control .
                  Ramane doar sa ma apuc de treaba.

                  Comment


                  • #10
                    atat sa ai grija, sa nu te puna cucu sa masori sonda lambda cu ohmetrul, c-o footi
                    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                    Comment


                    • #11
                      merci de sfat .
                      Last edited by Seba; 3 April 2012, 19:42.

                      Comment

                      Working...
                      X
                      Anulare DPF
                      Politica de Securitate Google