Salut, martorii din titlu cel de antipoluare simbolizat printr-o conducta (mijloc jos) si cel in forma de arc(mijloc dreapta) sau aprins acum cateva zile , am fost la service Bras (Iasi) si au stins acei martori , dar la cateva ore cel cu arc s-a reaprins.Mentionez ca cel cu arc s-a mai aprins de la primii 500 km ai masinii am fost de 2 ori la Caremil l-a stins dar la cativa km iar s-a aprins.Se aprinde si se stinge de capu lui, sunt zile sau chiar saptamani cand nu se aprinde, cum are chef.Cand se aprinde acest martor apare un zgomot mai pronuntat al motorului si o vibratie in toata masina ca la un diesel, dar fara a pierde din putere. Nu cred ca are rost sa merg la reprezentanta din nou sa il stinga si sa se reaprinda din nou la primii km. Masina este un Laureat 1.6 16v din 2011 si are 20. 000 km. De alimentat o alimentez doar de la Rompetrol si OMV. Ultima data, cand s-a aprins si "conducta" baiatu de la service a zis ca merg cu ea subturat, dar eu zic ca nu merg subturat , schimb pe la 3000. Am vazut pe laptopul lui cand se uita la injectoare ca pe injectorul 1 era 1800 detonatii minut sau ceva de genu nu ma pricep iar la celelalte 3 era ceva in jur de 2500, dar nu a zis nimic legat de treaba asta! .Pe la 10.000 km am schimbat bujiile cu unele iridium am zis ca poate e de la ele dar aceeasi problema. Ceva sugestii? Multzam.
Martor "antipoluare" Si "arcul" Aprinse Cu Schimbare Sunet Motor
Collapse
X
-
Te rog sa me scuzi ca nu inteleg ceva: ai in semnatura un diesel si ne spui ca s-au aprins la un 16v martorii de "control sistem antipoluare"(conducta) si "functionare bujii incandescente"(arc). La diesel se pot aprinde din diverse motive, dar la benzina chiar nu vad cum s-ar aprinde cel de bujii. Referitor la "conducta" este oarecum simplu, adica ne gandim la carburant, mers subturat, sonda defecta(vezi si mufele sa nu fie oxidate), catalizator infundat sau distrus mecanic. Poate avea vreo legatura si faptul ca un injector este mai "puturos" decat celelalte.
-
In 2007 aveam un dci, am modificat in semnatura.La acel arc in cartea tehnica zice daca imi aduc bine aminte ca ar fi o problema electrica si sa contactez reprezentanta Dacia.M-am gandit si eu ca ar fi de la acel injector ce l-am vazut mai "lenes" dar mesteru' de la service nu a mentionat nimic.Ce sa fac sa ma duc iar la antipaticii de la Caremil sa le zic ce ? o dreg iar ca celelalte dati il sting si apare iar.Datile trecute au zis sa las masina si ma suna ei ! Tot timpul iese galagie cand trec pe la ei
Comment
-
Nu este decat un service pe acolo? Mergi la altul daca acestia nu au rezolvat problema, galagie poti sa faci cata vrei ca nu pot sa faca mai mult decat au invatat. Numai sa stinga becul nu este suficient, trebuie gasit motivul pentru care se aprinde. Adica o diagnoza si cineva care stie sa interpreteze toate datele, numai sa le citeasca nu ajunge.
Comment
-
arculetul se aprinde de la detonatii reperate de senzorul de detonatie din spatele motorului , iar obd-ul de la rateurile de combustie . Acum senzorul de detonatie poate citi eronat fiindca e defect , poate citi corect zgomotul produs de un galet - rola sau un joc anormal prin zona sau pur si simplu poate citi corect , probleme mecanice nu sunt dar softul a luat-o razna. Nu exista "nu se poate" , galagia ta a fost prea mica, exista vocea clientului care raspunde atat telefonic cat si pe mail , treci si tu mai "departe" putin cu galagia . Ca va iesi din garantie ....Pain brings out the truth in us all...
...how much truth can you stand?
Comment
-
Multzam de raspunsuri."Eugen 2008" ai avut dreptate cu acel senzor a fost inlocuit si cca 50 km cat am mai circulat ieri nu s-a mai manifestat problema.Sper sa nu mai aparata(cu toate ca au mai fost perioade chiar saptamani cat nu s-a aprin apoi iarasi).Toate bune
Comment
Comment