Cade Ac Kilometraj+afisaj Blocat

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cade Ac Kilometraj+afisaj Blocat

    Va salut!
    Ieri am intrat pe autostrada de la Lugoj (Izvin) spre Arad, avand un drum mai lung din Jud. Caras-Severin.
    Am ajuns la 130km/h cand acul care indica km/h a cazut pe 0 (zero). Afisajul calculatorului de bord s-a blocat la valorile cand acul a cazut pe 0. Aveam la bord 127.292 km. Aici a ramas blocat pana in Arad, adica 52 km neinregistrati.
    Afisajul digital nu imi mai arata nici consumul, nici nu mai numara km ... nimic.
    Nu am oprit pentru ca imi era teama ca nu mai pornesc si raman pe autostrada. Am mers pana in Arad la 3000 de ture in viteza a 5-a.
    In Arad, cand am oprit la primul semafor am observat ca turatia statea la 1500 ture. Cand am oprit la al doilea semafor si-a revenit si turatia si acul kilometrajului si afisajul CB. A inceput sa inregistreze kilometrii de unde a ramas (127.292), consumul instant si-a revenit, acul kilometrajului indica viteza.
    Ce s-a intamplat? Trebuie schimbat ceva, reparat ceva?
    Ajutor!

  • #2
    senzoru kilometraj de pe cutie
    „Nu ne tragem din maimuță, dar ne îndreptăm cu pași repezi spre asta.” — Arsenie Boca

    Comment


    • #3
      Am patit si eu problema asta, mai ales cand afara era lapovita, ninsoare,carosabil murdar.Insa mie mi s-a aprins si martorul de poluare (sonda aceea), dar cu timpul s-a stins si martorul si a revenit si kilometrajul.Masina insa merge ok, nu pare sa aiba ceva.
      Tinc fest !!

      Comment


      • #4
        Aseara a picat din nou prin oras.Si-a revenit repede. Apoi am iesit din oras vreo 15 km. La intoarcere, la vreo 2 km inaintea de intrarea in oras iar a picat si nu si-a mai revenit pana acasa. Masina mergea bine. Afara cred ca erau -10 grade.
        Azi dimineata functiona.
        Oare trebuie schimbat senzorul de pe cutie? Sau merge curatat in vreun fel?

        Comment


        • #5
          Mergi la un service se curata imediat cu spray asta dacă nu poți sa îl cureți tu... Multi dintre noi am pățit asa... Stai liniștit nu o sa trebuiască sa schimbi senzorul...
          sigpic

          Comment


          • #6
            O verificare atenta a mufei de la senzorul de pe cutie . Studiaza atent daca s-au labartat lamelele dinauntru sau are oxizi . Cu o surubelnita fina si un ac de otel se pot remedia lamelele din mufa sau spalare cu spray de contacte. Inlocuirea senzorului se face numai atunci cand are partea mecanica distrusa (demontarea de pe cutie) sau prin rotirea acesteia nu mai transmite informatie catre contorizare deloc.Succes!

            Comment


            • #7
              Este o lipitura "rece" la interior.S-a dezlipit ceva.Se demonteaza si se repara.Nu este greu.La fel se intimpla si la mine, la un moment dat s-a aprins si un martor in bord.

              Comment


              • #8
                Am curatat cu spray. Nu a mai cazut acul de ceva vreme. Voi vedea in continuare ....
                Multumesc pentru sfaturi!!!

                Comment

                Working...
                X
                Anulare DPF
                Politica de Securitate Google