Postati Doar Preturi Carburanti ;-)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Mafia petrolului nu doarme... patriciule lasane lasanee
    sigpic

    Comment


    • Lasaneee lasaneee BUZUNARELEE!! La mine la Blaj in LukOil bag benzina ECO 95 cu 3,95 lei si aia ECo 98 e 4,2. Jaf! Sa nu mai vorbesc de motorina... au mama! Si LuKoil are cel mai ieftin carburant de pe aici.
      Ambition

      http://www.loganclub.ro/forum/golane...s-t2538p9.html

      Comment


      • Pai da...contractul cu OMV a fost unul din cele mai paguboase din istoria Romaniei!Adica neamtul este proprietar pe petrolul romanesc...sa nu mai pun faptul ca arde tot ce prinde...sa nu mai pun faptul ca si statul arde tot ce prinde LEGAL...sa nu mai pun faptul ca INCLUSIV politica internationala si normele date sunt facute pt. a trage cat mai mult pe seama populatiei!Voi chiar credeti ca numai la noi sunt hoti?....si in afara e acelasi lucru...diferenta e ca aia sunt mai versati...la noi se fura pe fata!Uitati-va ca si principiu cum functioneaza bursa, sistemul monetar, sistemul energetic si o sa vedeti ca televizorul e doar mijloc deindobitocire si propaganda!In curand vor fi in stare sa ne dea masini si televizoare gratis doar sa dam banul pe combustibil si sa cascam ochii la reclame!
        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

        Comment


        • @iuli81- Nu-i plange pe americani, sa vada si ei cum e sa mergi mai putin cu masina...Ca de aia sunt afectati de obezitate! Politica asta proasta (si) in domeniul petrolului, tot de pe la ei porneste.
          LOGAN CLUB CALARASI - FII POLITICOS IN TRAFIC!

          Comment


          • @arkadyema Pretul la pompa nu scade odata cu petrolul deoarece:
            1. diferenta de timp intre achizitionarea titeiului si aducerea lui la pompa este de 3-4 saptamani (in functie de rafinarie), cat dureaza procesul tehnologic, ca nu e gaz metan.
            2. piata petrolului e una (Brent - Londra, NYMEX - New York si OPEC - Viena) iar piata carburantilor este alta (Platts - Londra). Este o puternica legatura intre ele, dar nu fixa. Verifica platts.com.

            @Rocri in Romania accizele si taxele au o pondere de 65-70% din pretul carburantului la pompa; din care da, cea mai mare pondere o are acciza. In Europa de Vest proportia e de cam 75%.

            Iar rezervele de petrol ale Romaniei sunt cu mult mai putine decat erau in anii '40. Petrolul e o resursa finita, scoti si la un moment dat se termina. Iar procedura de extractie pentru blocuri depleted este cu totul alta decat cea pentur blocuri noi de exploatare. Implica investitii ca sa schimbi utilajul pe care il bagi ca pe o pompa in mijlocul pungii si-l pui sa scoata cu unul care "linge" peretii, ca atat a mai ramas in punga. Iar dupa investitia respectiva, rezultatul nu e mare lucru, acelasi petrol, chiar mai murdar => costuri mai mari la instalatia de spalare, care, a propos, e prima si aproape cea mai importanta dintr-o rafinarie, ca la cracare nu trebe sa intre mal.

            Daca tu ai fi pus in pozitia de a alege intre a face investitia sau a cumpara petrol din afara ce alegi? Daca faci investitia, o platesti cu profitul din urmatorii ani sau o pui in carca cumparatorului final. Daca nu faci investitia, iei petrol din import, tot cumparatorul final plateste diferenta.

            @b45gao: Am fost eu la Ruse wkndul trecut, motorina era 2,43 leva la Shell si OMV, cam 2,40 la Lukoil.

            @darksid3: tu ai o problema. parerea mea.

            Comment


            • Prefer sa nu comentez afirmatia!Adevarul e ca intr-un fel vezi lumea de pe strada...si altfel o vezi de pe bloc!Daca preferi sa faci parte din "turma"...n-ai decat!...iar daca incerci sa dai raspunsuri logice...o sa intri intr-un cerc vicios si o sa ajungi sa te contrezi singur!Cu tot respectul!
              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

              Comment


              • 3,95 RON /litru in seara asta la MOL .... mai am un pic si imi iau categoria A, mai greu o sa fie sa-mi gasesc o curte unde sa o tin, dar pe mine Kawasaki ZZ-R 400 (sau mai mare) scrie .
                Attached Files
                sigpic
                Shit does not happen. Shit takes time, shit takes effort.

                Comment


                • Cat consuma una d-asta? ca inclin sa-ti dau dreptate
                  If everything seems under control, you`re just not going fast enough...

                  Comment


                  • Originally posted by andrushk_mib View Post
                    Cat consuma una d-asta? ca inclin sa-ti dau dreptate
                    Oarecum ca si la masina, numai ca nu e in functie de talpa ci de mana dreapta. Ii dai, se duce undeva al 5 - 6l/100km. Daca esti temperat, undeva in jur de 3,5 l/100 km, depinde mult de motorizare. Cea din imagine are 400 cc, exista si o varianta de 250 cc dar n-as lua-o, te-ar face de ras orice pustan cu un scooter .... Pentru oras e o solutie excelenta.

                    Last edited by ady_p; 14 May 2008, 23:22.
                    sigpic
                    Shit does not happen. Shit takes time, shit takes effort.

                    Comment


                    • Originally posted by ady_p View Post
                      3,95 RON /litru in seara asta la MOL .... mai am un pic si imi iau categoria A, mai greu o sa fie sa-mi gasesc o curte unde sa o tin, dar pe mine Kawasaki ZZ-R 400 (sau mai mare) scrie .
                      de banii care-i dai pe motor, iti iei bezina si esti mult mai castigat.

                      Comment


                      • Originally posted by Omega View Post
                        de banii care-i dai pe motor, iti iei bezina si esti mult mai castigat.
                        Cu motorul mergi, nu arzi benzina degeaba la cozi in trafic .... si aici inchid subiectul, sunt off-topic pentru intreg forumul. Aici sunt pentru ca am Logan si imi place mult de tot masina asta.
                        Last edited by ady_p; 14 May 2008, 23:30.
                        sigpic
                        Shit does not happen. Shit takes time, shit takes effort.

                        Comment


                        • Daca stai in bucuresti si un scuter de 125 cmc e perfect ......viteza ~ 130 km/h si consum 2-3 maxim si e cel mai rapid mijloc de transport pentru oras
                          sigpic

                          Comment


                          • Ala nu e scuter, e motocicleta. scuterul are motor sub 50 cmc. si ca sa mergi cu 100 la ora in bucuresti, iti trebe drum liber, nu jucarie. credema, azidimineata, imi venea sa rad de o fatuca cu bicicleta, care nu avea loc sa se strecoare (trotuar ocupat, sosea ocupata. wtf!)

                            Comment


                            • Aspectul ca un scuter .....la pozitia de conducere seamana cu scuter .....asa m-am obisnuit sa le zic la motocicletele astea ( am avut si eu :P.....si conflicte cu politia fara permis , acte chestii hehehe..... )
                              sigpic

                              Comment


                              • Facut plinul azi Petrom Bariera Brailei (Buzau),benzina fara Pb CO95 3,92 lei.
                                KISS ,1.6 mpi , 90 de gloabe ... inviorate

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google