Cu ce curatati interiorul?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cu ce curatati interiorul?

    Salut,

    De curand m-am mutat la casa, si prima spalatorie pe jos unde sa imi las masina e la 25 de minute distanta. Exista o cafenea langa, dar spalatul interior-exterior, doua cafele si un ciubuc la omul ce o spala ma ajung la un 40 de lei/spalare, si ma gandeam la alternative.

    La o spalatorie cu fise as da 10 lei pentru spalat exterior si aspirat inauntru..cea ce nu e rau. Pentru interior partea de bord si alte chestilei de plastic, am vazut la Kaufland ca se vand ceva servetele de bord, care din nou par avantajoase ca pret. Intrebarea e, ce cumperi/folosesti pentru materialul ala gen mocheta ce e prin restul masinii? (la usi la prag de ex)

    Orice tips and tricks sunt bine venite.
    Last edited by Orednas; 11 June 2019, 21:15.

  • #2
    Acelasi calcul mi l-am facut si eu privind toaleta masinii. De trei ani de cand o am, nu a vazut spalatorie. Iar eu am ramas probabil cu peste 800 lei anual in buzunar.
    Esti norocos ca stai la casa. Eu nu si nici nu pot aduce un fir electric la masina pentru a da cu aspiratorul. Asa ca mi-am luat un invertor capabil cu vreo 600 de lei si imi fac detailing singur, de doua-trei ori pe ani (dau cu aspiratorul cam 10-15 minute in toata masina, mocheta, canapele si chiar plafonul). Eu, dupa ce bag aspiratorul in mocheta, nu prea mai simt nevoia de altceva, dar depinde de situatia pasagerilor.
    MOD DE UTILIZARE: A se folosi ca atare. Verificaţi compatibilitatea produsului pe o suprafaţă mică înainte de utilizare. Pulverizaţi o cantitate mică pe suprafeţele ce trebuie curăţate şi frecaţi uşor cu mişcări circulare, folosind o lavetă din microfibră. A se feri de îngheţ şi expunere directă la soare puternic.

    Eu folosesc produsele acestea. Habar nu am daca sunt altele mai bune. Si-au facut treaba pentru fotolii. Si tot de la ei ceva pentru interior: bord, plastic.
    De asemenea, ulei siliconic pentru chedere.

    Comment


    • #3
      Apropo de silicon: am cumparat in urma cu multe luni de la Cora Pantelimon din Bucuresti o sticluta cu silicon lucios. Sunt foarte multumit de produs. Il folosesc pentru bord. Aveau si silicon mat.

      Ce parere aveti despre Ozonfix de la OMV?

      Curăță aerul din mașina ta și te vei urca la volan într-o atmosferă placută. Ozonificarea elimină mirosurile neplăcute.

      Comment


      • #4
        Am folosit o singura data servetele umede pentru bord dar nu am fost multumit. Nu le vad rostul. In plus servetele se usuca in cutie dupa mai multe saptamani de la deschiderea ei, chiar daca inchizi cutia/punga dupa ce scoti fiecare servetel - inchiderea nu se mai face etans.
        Prefer sa sterg cu o carpa uscata si sa dau cu silicon, mai putin pe conturul volanului, unde am husa, pe maciuca de la schimbator si pe manerul de la frana.
        Mai rar folosesc pentru plastic si cauciuc o solutie de spalat geamuri, Sano sau similar.
        Pentru tapiterie intentionez sa merg la un atelier specializat, probabil la Charlie Car Wash din Bucuresti - Baneasa, dar nu anul acesta. Sunt mici mizerii pe tapiteria de la usa soferului si de la scaunul soferului din vremea in care nu aveam un fel de husa pe el.
        La interior toata mizeria se strange in covorasele din cauciuc tip tavita care se curata foarte usor. Foarte putina mizeire ajunge pe mocheta masinii pe care o curat cu un burete normal bine udat si stors, la fel folosesc si pentru pedale. Aspiratorul l-am folosit de doua ori in 12 ani, pentru ca nu a fost nevoie. Evident am dus masina de multe ori la spalatoria clasica pentru interior dar nu prea era nevoie si in general nu am fost multumit de cum se procedeaza.

        Comment

        Working...
        X
        Anulare DPF
        Politica de Securitate Google